від 10 травня 2012 р. № 368
Київ
|
Прем'єр-міністр України
|
М.АЗАРОВ
|
Інд. 70
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 10 травня 2012 р. № 368
"Додаток 5
до Технічного регламенту
Значення індексу енергоефективності
|
Строк застосування
|
< 55
|
через шість місяців з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2012 р. № 368
|
< 44
|
через 12 місяців з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2012 р. № 368
|
< 42
|
з 1 липня 2014 року
|
Додаток 6
до Технічного регламенту
Категорія
|
Найменування холодильного приладу
|
1
|
Холодильник з відділеннями для зберігання свіжих продуктів
|
2
|
Холодильник для зберігання продуктів, холодильний прилад для зберігання вина
|
3
|
Холодильник-охолоджувач, холодильник з низькотемпературним відділенням, не маркований зірочкою
|
4
|
Холодильник з низькотемпературним відділенням, маркований однією зірочкою (*)
|
5
|
Холодильник з низькотемпературним відділенням, маркований двома зірочками (**)
|
6
|
Холодильник з низькотемпературним відділенням, маркований трьома зірочками (***)
|
7
|
Холодильник-морозильник з морозильним відділенням, маркований чотирма зірочками (****)
|
8
|
Морозильник вертикального типу
|
9
|
Морозильник-скриня
|
10
|
Багатофункціональний холодильний прилад, інший холодильний прилад
|
Додаток 7
до Технічного регламенту
Категорія холодильного приладу
|
Комбінація відділень холодильного приладу
|
|||||||||
відділення для зберігання вина
(+ 12 °С)
|
відділення- сховище
(+ 12 °С)
|
відділення для зберігання свіжих продуктів
(+ 5 °С)
|
відділення для охолоджування
(0 °С )
|
відділення для приготування льоду та відділення, не марковане зірочкою (0 °С)
|
відділення,марковане однією зірочкою
(– 6 °С)
|
відділення, марковане двома зірочками
(– 12 °С)
|
відділення, марковане трьома зірочками
(– 18 °С)
|
відділення для заморожування, марковане чотирма зірочками
(– 18 °С)
|
інше відділення (номінальна температура)
|
|
1
|
N
|
N
|
Y
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
2
|
O
|
O
|
Y
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
O
|
O
|
Y
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
O
|
|
Y
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
|
3
|
O
|
O
|
Y
|
Y
|
O
|
N
|
N
|
N
|
N
|
O
|
O
|
O
|
Y
|
O
|
Y
|
N
|
N
|
N
|
N
|
O
|
|
4
|
O
|
O
|
Y
|
O
|
O
|
Y
|
N
|
N
|
N
|
O
|
5
|
O
|
O
|
Y
|
O
|
O
|
O
|
Y
|
N
|
N
|
O
|
6
|
O
|
O
|
Y
|
O
|
O
|
O
|
O
|
Y
|
N
|
O
|
7
|
O
|
O
|
Y
|
O
|
O
|
O
|
O
|
O
|
Y
|
O
|
8
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
O
|
Y
|
Y
|
N
|
9
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
N
|
O
|
N
|
Y
|
N
|
10
|
O
|
O
|
O
|
O
|
O
|
O
|
O
|
O
|
O
|
O
|
Додаток 8
до Технічного регламенту
Кліматичний клас холодильного приладу
|
Позначення
кліматичного класу
|
Середня температура повітря, °С
|
Розширений помірний
|
SN
|
від + 10 до + 32
|
Помірний
|
N
|
від + 16 до + 32
|
Субтропічний
|
ST
|
від + 16 до + 38
|
Тропічний
|
T
|
від + 16 до + 43
|
Додаток 9
до Технічного регламенту
Найменування відділення холодильного приладу
|
Номінальна температура, °С
|
Термодинамічний коефіцієнт (Wc)
|
Відділення для зберігання вина
|
+ 12
|
0,65
|
Відділення для зберігання свіжих продуктів
|
+ 5
|
1
|
Відділення для охолоджування
|
0
|
1,25
|
Відділення для приготування льоду та відділення, не марковане зірочкою
|
0
|
1,25
|
Відділення, марковане однією зірочкою (*)
|
– 6
|
1,55
|
Відділення, марковане двома зірочками (**)
|
– 12
|
1,85
|
Відділення, марковане трьома зірочками (***)
|
– 18
|
2,15
|
Відділення для заморожування, марковане чотирма зірочками (****)
|
– 18
|
2,15
|
Додаток 10
до Технічного регламенту
Поправковий коефіцієнт
|
Значення
|
Умови застосування
|
FF (система протидії обмерзанню)
|
1,2
|
для відділення, що не обмерзає (no frost), для зберігання заморожених продуктів
|
1
|
для інших відділень
|
|
СC (кліматичний клас)
|
1,2
|
для холодильного приладу тропічного кліматичного класу
|
1,1
|
для холодильного приладу субтропічного кліматичного класу
|
|
1
|
для холодильного приладу розширеного помірного та помірного кліматичного класу
|
|
BI (вбудовані)
|
1,2
|
для вбудованого холодильного приладу завширшки до 58 сантиметрів
|
1
|
для інших вбудованих холодильних приладів
|
Додаток 11
до Технічного регламенту
Категорія холодильного приладу
|
Коефіцієнт
|
|
M
|
N
|
|
1
|
0,233
|
245
|
2
|
0,233
|
245
|
3
|
0,233
|
245
|
4
|
0,643
|
191
|
5
|
0,45
|
245
|
6
|
0,777
|
303
|
7
|
0,777
|
303
|
8
|
0,539
|
315
|
9
|
0,472
|
286
|
"ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 вересня 2008 р. № 787
(у редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 10 травня 2012 р. № 368)
Найменування заходу
|
Відповідальні за виконання
|
Строк виконання
|
1. Утворення консультаційно-методичного центру з питань застосування Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами (далі - Технічний регламент), що функціонує на засадах самоокупності
|
Держенергоефективності
|
2012 рік
|
2. Приведення у разі потреби власних нормативно-правових актів у відповідність з положеннями Технічного регламенту
|
Мінекономрозвитку
|
-"-
|
3. Популяризація застосування Технічного регламенту за допомогою засобів масової інформації, а також шляхом проведення семінарів, конференцій тощо
|
Держенергоефективності
|
постійно
|
4. Призначення органів з оцінки відповідності холодильних приладів вимогам Технічного регламенту
|
Мінекономрозвитку
Держенергоефективності
|
-"-
|
5. Здійснення контролю за додержанням суб’єктами господарювання вимог Технічного регламенту
|
Держспоживінспекція
Держмитслужба
|
постійно
|
6. Внесення в разі потреби змін до Технічного регламенту
|
Держенергоефективності
Мінекономрозвитку
|
-"-".
|