від 13 березня 2002 р. № 324
Київ
|
Прем'єр-міністр України
|
А.КІНАХ
|
Інд. 26
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 13 березня 2002 р. № 324
(грамів брутто на одну людину)
Перелік продуктів харчування
|
Тип закладу
|
||
геріатричні будинки-інтернати, пансіонати, будинки-інтернати загального типу, вищі навчальні заклади
|
психоневрологічні інтернати
|
||
1
|
2
|
3
|
|
Хліб житній
|
250
|
300
|
|
Хліб пшеничний
|
250
|
300
|
|
Борошно пшеничне
|
20
|
20
|
|
Крохмаль
|
5
|
5
|
|
Крупи, макаронні вироби, бобові
|
100
|
100
|
|
Цукор
|
45
|
45
|
|
Картопля
|
450
|
450
|
|
Овочі, усього
|
550
|
550
|
|
у тому числі:
|
|
|
|
|
буряк
|
80
|
80
|
|
морква
|
60
|
60
|
|
капуста
|
150
|
150
|
|
цибуля
|
60
|
60
|
|
інші свіжі овочі відповідно до сезону
|
100
|
100
|
|
квашені, консервовані овочі
|
100
|
100
|
Фрукти свіжі, у тому числі цитрусові
|
200
|
150
|
|
Фрукти сушені
|
20
|
20
|
|
Фрукти консервовані
|
50
|
50
|
|
Соки
|
150
|
150
|
|
М'ясо
|
100
|
100
|
|
М'ясні консерви, ковбасні вироби
|
20
|
20
|
|
Риба
|
100
|
100
|
|
Рибні консерви, оселедець
|
50
|
50
|
|
Молоко, кисломолочні продукти
|
450
|
450
|
|
Сир кисломолочний
|
50
|
50
|
|
Сир твердий
|
20
|
20
|
|
Сметана
|
20
|
20
|
|
Масло
|
25
|
25
|
|
Олія
|
35
|
35
|
|
Маргарин
|
5
|
5
|
|
Сало, смалець
|
20
|
20
|
|
Яйця, штук
|
1/3
|
1/3
|
|
Чай
|
1
|
0,5
|
|
Кава злакова
|
4
|
4
|
|
Кондитерські вироби
|
35
|
35
|
|
Какао
|
3
|
3
|
|
Сіль
|
10
|
10
|
|
Дріжджі
|
1
|
1
|
|
Спеції
|
2
|
2
|
|
Хімічний склад
|
|||
Білки
|
115
|
118
|
|
Жири
|
118
|
121
|
|
Вуглеводи
|
425
|
455
|
|
Енергія, ккал
|
3222
|
3381
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 13 березня 2002 р. № 324
(грамів брутто)
Перелік продуктів харчування
|
Норма на одного вихованця за віковими групами
|
|||
3-7 років (дошкільний вік)
|
7-10 років (1-4 класи)
|
11-17 років (5-11 класи, учні ПТУ)
|
||
Хліб житній
|
100
|
150
|
200
|
|
Хліб пшеничний
|
150
|
200
|
250
|
|
Борошно пшеничне
|
35
|
35
|
40
|
|
Крохмаль
|
3
|
3
|
3
|
|
Крупи, макаронні вироби, бобові
|
50
|
65
|
80
|
|
Картопля
|
300
|
350
|
400
|
|
Овочі
|
300
|
350
|
400
|
|
Фрукти свіжі, у тому числі цитрусові
|
250
|
300
|
300
|
|
Фрукти сушені
|
15
|
20
|
20
|
|
Соки
|
200
|
200
|
200
|
|
Цукор
|
50
|
60
|
70
|
|
Мед
|
9
|
13
|
18
|
|
Кондитерські вироби
|
30
|
30
|
35
|
|
М'ясо
|
95
|
100
|
120
|
|
Птиця
|
30
|
30
|
40
|
|
Ковбасні вироби
|
20
|
25
|
25
|
|
Риба
|
75
|
85
|
100
|
|
Рибні продукти
|
7
|
10
|
15
|
|
Молоко, кисломолочні продукти
|
500
|
500
|
500
|
|
Сир кисломолочний
|
40
|
50
|
70
|
|
Сир твердий
|
12
|
15
|
20
|
|
Сметана
|
15
|
20
|
25
|
|
Масло
|
40
|
45
|
50
|
|
Олія
|
12
|
15
|
20
|
|
Сало
|
2
|
4
|
6
|
|
Яйця, штук
|
1
|
1
|
1
|
|
Кава злакова
|
4
|
4
|
4
|
|
Какао
|
1
|
2
|
3
|
|
Чай
|
0,2
|
0,5
|
1
|
|
Спеції
|
2
|
2
|
2
|
|
Дріжджі
|
1
|
1
|
1
|
|
Сіль
|
6
|
8
|
10
|
|
Хімічний склад
|
||||
Білки
|
74
|
87
|
100
|
|
|
у тому числі тваринні
|
37
|
43
|
50
|
Жири
|
67
|
77
|
94
|
|
|
у тому числі олія
|
24
|
28
|
34
|
Вуглеводи
|
355
|
400
|
470
|
|
Енергія, ккал
|
2320
|
2640
|
3120
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 13 березня 2002 р. № 324
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 8 серпня 2016 р. № 499 (499-2016-п) )
(грамів брутто)
Перелік продуктів харчування
|
Норма на одного громадянина
|
Хліб житній
|
100
|
Хліб пшеничний
|
200
|
Борошно пшеничне
|
25
|
Крохмаль
|
2
|
Крупи, макаронні вироби, бобові
|
150
|
Картопля
|
400
|
Овочі
|
500
|
Фрукти свіжі, в тому числі цитрусові
|
200
|
Фрукти сушені
|
20
|
Соки
|
150
|
Цукор
|
55
|
Мед
|
5
|
Кондитерські вироби
|
40
|
М'ясо, м'ясопродукти
|
190
|
Птиця
|
90
|
Риба, рибопродукти
|
90
|
Молоко, кисломолочні продукти
|
500
|
Сир кисломолочний
|
80
|
Сир твердий
|
45
|
Сметана
|
25
|
Масло вершкове
|
40
|
Олія
|
35
|
Яйця, штук
|
1
|
Кава натуральна розчинна, злакова, какао
|
4
|
Чай
|
3
|
Спеції
|
0,2
|
Сіль
|
10
|
Хімічний склад
|
|
Білки
|
123
|
у тому числі тваринні
|
83
|
Жири
|
120
|
у тому числі олія
|
35
|
Вуглеводи
|
405
|
Енергія, ккал
|
3216
|
Додатковий перелік продуктів харчування для випікання кондитерських виробів
|
|
Борошно пшеничне
|
50
|
Маргарин
|
20
|
Дріжджі
|
2
|