від 22 листопада 2004 р. № 1591
Київ
|
Прем'єр-міністр України
|
В.ЯНУКОВИЧ
|
Інд. 28
|
|
Додаток 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
Найменування продукту
|
Вікова група (місяців)
|
|||
0-3
|
4-5
|
6-7
|
8-12
|
|
Сухі адаптовані молочні суміші
|
80-100
|
90-120
|
75-80
|
30-60
|
(або рідкі адаптовані молочні суміші)
|
(700-900)
|
1000)
|
(900-800)
|
(600-500)
|
Хліб житній (з 10 місяців)
|
5-10
|
|||
Хліб пшеничний (з 8 місяців)
|
5-10
|
|||
Крохмаль
|
1
|
2
|
||
Крупи, бобові, макаронні вироби
|
20
|
25-30
|
||
Картопля
|
50
|
85
|
||
Овочі
|
120
|
180
|
||
Фрукти свіжі, цитрусові
|
10-60
|
70-120
|
||
Соки
|
30-50
|
50-100
|
||
Фрукти сушені
|
1-4
|
4-6
|
||
Кондитерські вироби (сухарики, печиво)
|
3-15
|
|||
Цукор
|
30
|
30
|
||
Масло вершкове
|
1-4
|
4-6
|
||
Олія
|
1-3
|
3-6
|
||
Яйця, штук
|
1/5 жовтка
|
1/4 - 1/2 жовтка
|
||
Молоко, кисломолочні продукти
|
100-200
|
300-380
|
||
Сир кисломолочний
|
10-30
|
30-50
|
||
М’ясо, м’ясопродукти
|
50-90
|
|||
Риба, рибопродукти
|
15-25
|
|||
Кава злакова, цикорій
|
1
|
|||
Какао
|
1
|
|||
Чай
|
0,1
|
|||
Сіль, сіль йодована
|
1
|
2
|
||
Хімічний склад
|
||||
Білки
|
15
|
19
|
23
|
32
|
у тому числі тваринні
|
15
|
19
|
22
|
25
|
Жири
|
30
|
38
|
53
|
61
|
у тому числі рослинні
|
3
|
6
|
||
Вуглеводи
|
66
|
77
|
115
|
143
|
Енергоцінність, ккал
|
660
|
730
|
1029
|
1249
|
Найменування продукту
|
Вікова група (років)
|
|||
від 1 до 3
|
від 3 до 6 (7)
|
|||
Кількість приймання їжі
|
||||
3
|
4
|
3
|
4
|
|
Хліб житній
|
20
|
30
|
40
|
60
|
Хліб пшеничний
|
55
|
80
|
80
|
120
|
Борошно пшеничне
|
15
|
20
|
25
|
32
|
Крохмаль
|
3
|
3
|
4
|
4
|
Крупи, бобові, макаронні вироби
|
30
|
40
|
45
|
50
|
Картопля
|
130
|
150
|
190
|
220
|
Овочі різні
|
180
|
210
|
230
|
260
|
Фрукти свіжі, цитрусові
|
45
|
90
|
100
|
100
|
Соки
|
50
|
50
|
70
|
100
|
Фрукти сушені
|
10
|
10
|
10
|
10
|
Кондитерські вироби
|
5
|
15
|
15
|
20
|
Цукор
|
35
|
40
|
45
|
50
|
Мед, медопродукти
|
1
|
1
|
2
|
2
|
Масло вершкове
|
12
|
19
|
21
|
25
|
Олія
|
6
|
9
|
9
|
15
|
Сало
|
1
|
1
|
2
|
2
|
Яйця, штук
|
1/4
|
1/2
|
1/2
|
1/2
|
Молоко, кисломолочні продукти
|
350
|
450
|
400
|
500
|
Сир кисломолочний
|
35
|
40
|
45
|
50
|
Сир твердий
|
3
|
3
|
5
|
5
|
Сметана
|
5
|
10
|
10
|
15
|
М’ясо, м’ясопродукти
|
60
|
85
|
100
|
110
|
Риба, рибопродукти
|
20
|
25
|
45
|
50
|
Кава злакова, цикорій
|
1
|
1
|
4
|
4
|
Какао
|
1
|
1
|
2
|
2
|
Чай
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
Сіль, сіль йодована
|
2
|
2
|
5
|
8
|
Дріжджі
|
1
|
1
|
1
|
1,5
|
Лавровий лист
|
0,05
|
0,05
|
0,1
|
0,1
|
Сухарі панірувальні
|
2
|
3
|
2
|
3
|
Томатна паста
|
2
|
3
|
2
|
3
|
Ванільний цукор
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
Кислота лимонна
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
Хімічний склад
|
||||
Білки
|
46,6
|
60,6
|
68,1
|
81,5
|
у тому числі тваринні
|
29,1
|
37,5
|
48,4
|
48,5
|
Жири
|
45,6
|
63,5
|
71,7
|
86,5
|
у тому числі рослинні
|
8,4
|
12,3
|
12,7
|
17,8
|
Вуглеводи
|
167,6
|
229,3
|
239,2
|
298,8
|
Енергоцінність, ккал
|
1267,2
|
1731,2
|
1874,8
|
2299,4
|
Додаток 3
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
Найменування продукту
|
Санаторні заклади (групи) різних профілів
|
Санаторні заклади (групи) для дітей, які страждають на захворювання органів травлення
|
||||
Вікова група (років)
|
||||||
від 1до 3
|
від 3 до 6(7)
|
від 1 до 3
|
від 3 до 6(7)
|
|||
Кількість приймання їжі
|
||||||
3
|
4
|
3
|
4
|
5
|
5
|
|
Хліб житній
|
30
|
30
|
50
|
50
|
||
Хліб пшеничний
|
55
|
70
|
70
|
110
|
100
|
160
|
Борошно пшеничне
|
15
|
20
|
32
|
35
|
10
|
25
|
Крохмаль
|
2
|
3
|
3
|
4
|
3
|
4
|
Крупи, бобові, макаронні вироби
|
30
|
35
|
45
|
50
|
40
|
60
|
Картопля
|
140
|
150
|
220
|
240
|
150
|
200
|
Овочі різні
|
200
|
250
|
250
|
300
|
180
|
250
|
Фрукти свіжі, цитрусові
|
100
|
150
|
160
|
200
|
100
|
150
|
Соки
|
60
|
70
|
100
|
130
|
50
|
100
|
Фрукти сушені
|
10
|
10
|
10
|
12
|
15
|
20
|
Кондитерські вироби
|
8
|
12
|
15
|
20
|
10
|
20
|
Цукор
|
35
|
40
|
45
|
50
|
40
|
55
|
Мед, медопродукти
|
1
|
1
|
3
|
4
|
1
|
4
|
Масло вершкове
|
25
|
32
|
30
|
40
|
30
|
35
|
Олія
|
6
|
9
|
12
|
17
|
6
|
10
|
Яйця, штук
|
1/2
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
Молоко, кисломолочні продукти
|
400
|
500
|
450
|
550
|
500
|
550
|
Сир кисломолочний
|
45
|
50
|
60
|
70
|
50
|
70
|
Сир твердий
|
5
|
5
|
10
|
10
|
5
|
10
|
Сметана
|
10
|
12
|
15
|
18
|
10
|
15
|
М’ясо, м’ясопродукти
|
85
|
110
|
120
|
130
|
100
|
120
|
Риба, рибопродукти
|
30
|
30
|
60
|
60
|
30
|
60
|
Кава злакова, цикорій
|
1
|
1
|
2
|
2
|
1
|
2
|
Какао
|
1
|
1
|
2
|
4
|
||
Чай
|
0,1
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
0,2
|
Сіль, сіль йодована
|
5
|
5
|
8
|
8
|
5
|
8
|
Дріжджі
|
1
|
1
|
1,5
|
1,5
|
1
|
1
|
Лавровий лист
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
Сухарі панірувальні
|
2
|
3
|
2
|
3
|
2
|
3
|
Томатна паста
|
2
|
3
|
2
|
3
|
1
|
2
|
Хімічний склад
|
||||||
Білки
|
60,2
|
77,1
|
98,1
|
116
|
69,3
|
96,6
|
у тому числі тваринні
|
41,4
|
51,8
|
66
|
69
|
49
|
69
|
Жири
|
68,3
|
89,3
|
110,2
|
127,7
|
80,8
|
113,7
|
у тому числі рослинні
|
8,6
|
12,5
|
17
|
24,1
|
8,6
|
13,7
|
Вуглеводи
|
194,7
|
260,7
|
316,3
|
428,3
|
223,7
|
304,1
|
Енергоцінність, ккал
|
1634,5
|
2155
|
2649,1
|
3326,2
|
1899
|
2625,9
|
Додаток 4
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
Найменування продукту
|
Вікова група (років)
|
|||
від 3 до 6
|
від 6 до 10
|
від 10 до 13
|
від 13 і старше
|
|
Хліб житній
|
100
|
150
|
180
|
200
|
Хліб пшеничний
|
130
|
180
|
230
|
250
|
Борошно пшеничне
|
30
|
40
|
45
|
50
|
Крохмаль
|
3
|
3
|
3
|
3
|
Крупи, бобові, макаронні вироби
|
45
|
65
|
80
|
80
|
Картопля
|
300
|
350
|
400
|
420
|
Овочі свіжі
|
350
|
400
|
450
|
470
|
Фрукти свіжі, цитрусові
|
250
|
300
|
300
|
300
|
Соки
|
150
|
180
|
200
|
200
|
Фрукти сушені
|
20
|
15
|
15
|
15
|
Кондитерські вироби
|
30
|
30
|
35
|
40
|
Цукор
|
50
|
60
|
70
|
70
|
Мед, медопродукти
|
3
|
4
|
5
|
7
|
Масло вершкове
|
40
|
45
|
50
|
50
|
Олія
|
12
|
15
|
18
|
20
|
Сало
|
2
|
4
|
6
|
8
|
Яйця, штук
|
1
|
1
|
1
|
1
|
Молоко, кисломолочні продукти
|
500
|
500
|
500
|
500
|
Сир кисломолочний
|
40
|
50
|
70
|
70
|
Сир твердий
|
12
|
15
|
20
|
20
|
Сметана
|
15
|
20
|
25
|
25
|
М’ясо, птиця
|
125
|
130
|
160
|
160
|
Ковбасні вироби
|
25
|
20
|
25
|
40
|
Риба, рибопродукти
|
75
|
85
|
100
|
100
|
Кава злакова, цикорій
|
2
|
3
|
4
|
5
|
Какао
|
2
|
2
|
2
|
3
|
Чай
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
0,5
|
Сіль, сіль йодована
|
6
|
8
|
10
|
10
|
Дріжджі
|
1
|
2
|
3
|
3
|
Лавровий лист
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
Сухарі панірувальні
|
2
|
4
|
3
|
4
|
Томатна паста
|
2
|
3
|
3
|
4
|
Ванільний цукор
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
Кислота лимонна
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,2
|
Хімічний склад
|
||||
Білки
|
74
|
87
|
100
|
107
|
у тому числі тваринні
|
37
|
43
|
51
|
53
|
Жири
|
67
|
77
|
90
|
95
|
у тому числі рослинні
|
24
|
28
|
15
|
16
|
Вуглеводи
|
355
|
400
|
390
|
428
|
Енергоцінність, ккал
|
2319
|
2641
|
2500
|
2995
|
Додаток 5
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 6 лютого 2019 р. № 73)
Найменування продукту
|
Гранична денна норма на одну особу, грамів
|
Хліб житній
|
195
|
Хліб пшеничний
|
400
|
Борошно пшеничне
|
25
|
Крохмаль
|
2
|
Крупи, бобові, макаронні вироби
|
135
|
Картопля
|
360
|
Овочі свіжі, консервовані, зелень
|
500
|
Фрукти свіжі, консервовані
|
550
|
Цитрусові, ягоди
|
|
Соки натуральні, консервовані
|
220
|
Фрукти сушені
|
25
|
Кондитерські вироби
|
220
|
Цукор
|
75
|
Мед, медопродукти
|
30
|
Масло вершкове
|
30
|
Олія
|
30
|
Сало
|
6
|
Яйця, штук
|
1
|
Молоко, кисломолочні продукти
|
540
|
Сир кисломолочний
|
90
|
Сир твердий
|
70
|
Сметана
|
35
|
М’ясо, м’ясопродукти, птиця, субпродукти
|
490
|
Риба, рибопродукти та морепродукти
|
140
|
Кава, кава злакова, цикорій
|
5
|
Какао
|
4
|
Чай
|
0,5
|
Сіль, сіль йодована, спеції
|
10
|
Дріжджі
|
2
|
Спеції
|
0,08
|
Мінеральна вода
|
200
|
Хімічний склад
|
|
Білки
|
205
|
у тому числі тваринні
|
123
|
Жири
|
205
|
у тому числі рослинні
|
51
|
Вуглеводи
|
834
|
Енергоцінність, ккал
|
6001
|
Додаток 6
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
(в редакції
постанови Кабінету Міністрів України
від 6 серпня 2014 р. № 353)
Найменування продукту
|
Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку
|
|||||
праці та відпочинку,наметові містечка
|
позаміські (стаціонарні), дитячі центри
|
санаторного типу
|
табір з денним перебуванням
|
|||
діти віком 12-17 років включно
|
діти віком до 10 років включно
|
діти віком 11-17 років включно
|
діти віком до 10 років включно
|
діти віком 11-17 років включно
|
діти віком 8-14 років включно
|
|
Хліб житній
|
150/393
|
100/254
|
125/308
|
125/308
|
125/308
|
40/131
|
Хліб пшеничний
|
200/521
|
125/380
|
150/395
|
200/521
|
200/521
|
90/234
|
Борошно пшеничне
|
70/164
|
50/158
|
50/158
|
30/101
|
40/172
|
10/33
|
Крохмаль*
|
4/15
|
4/15
|
4/15
|
4/15
|
4/15
|
3/10
|
Крупи, бобові, макаронні вироби
|
140/360
|
65/221
|
85/372
|
65/221
|
85/372
|
32/120
|
Картопля
|
400/233
|
320/181
|
400/233
|
320/181
|
400/233
|
180/132
|
Овочі різні
|
420/24
|
350/20
|
450/27
|
350/20
|
450/50
|
210/22
|
Фрукти свіжі
|
250/105
|
250/105
|
250/105
|
300/326
|
450/468
|
50/21
|
Соки
|
200/84
|
200/84
|
200/84
|
200/84
|
200/84
|
50/21
|
Фрукти сушені*
|
20/51
|
15/46
|
15/46
|
10/56
|
10/56
|
10/28
|
Кондитерські вироби
|
50/173
|
50/173
|
50/173
|
50/195
|
50/195
|
10/46
|
Цукор
|
60/217
|
40/176
|
60/217
|
50/185
|
60/217
|
35/147
|
Мед, медопродукти*
|
4/13
|
4/13
|
4/13
|
5/16
|
5/16
|
2/6
|
Масло вершкове
|
40/237
|
45/320
|
50/367
|
45/320
|
50/367
|
20/148
|
Олія
|
20/160
|
18/156
|
20/160
|
15/144
|
20/160
|
8/70
|
Сало*
|
7/30
|
5/21
|
9/38
|
5/21
|
5/21
|
|
Яйця, штук
|
1/64
|
1/64
|
1/64
|
1/64
|
1/64
|
|
Молоко, кисломолочні продукти
|
500/230
|
500/230
|
500/230
|
500/230
|
500/230
|
250/147
|
Сир кисломолочний
|
50/71
|
40/57
|
40/57
|
60/86
|
60/86
|
25/37
|
Сир твердий
|
20/58
|
15/47
|
15/47
|
10/30
|
10/30
|
5/15
|
Сметана*
|
25/71
|
15/57
|
15/57
|
15/57
|
15/57
|
10/28
|
М’ясо, птиця
|
220/380
|
160/320
|
200/360
|
200/360
|
220/380
|
80/182
|
М’ясо-ковбасні вироби
|
40/150
|
20/120
|
20/120
|
20/120
|
20/120
|
|
Риба, рибопродукти*
|
60/30
|
55/28
|
65/33
|
60/30
|
70/35
|
30/15
|
Кава злакова*
|
3,5/0
|
1,5/0
|
1,5/0
|
2,5/0
|
2,5/0
|
1/0
|
Какао*
|
1/6
|
1/6
|
1/6
|
1/6
|
1/6
|
|
Чай
|
1,5/0
|
0,5/0
|
0,5/0
|
0,5/0
|
0,5/0
|
0,1/0
|
Сіль, сіль йодована
|
10/0
|
10/0
|
10/0
|
10/0
|
10/0
|
8/0
|
Дріжджі
|
2/0
|
2/0
|
2/0
|
2/0
|
2/0
|
|
Лавровий лист
|
0,01/0
|
0,01/0
|
0,01/0
|
0,01/0
|
0,01/0
|
0,01/0
|
Кислота лимонна
|
0,05/0
|
0,05/0
|
0,05/0
|
0,05/0
|
0,05/0
|
0,05/0
|
Хімічний склад
|
||||||
Білки
|
144
|
113
|
125
|
123
|
129
|
58
|
у тому числі тваринні
|
72
|
39
|
68
|
82
|
82
|
35
|
Жири
|
131
|
113
|
119
|
115
|
115
|
57
|
у тому числі рослинні
|
25
|
15
|
23
|
20
|
20
|
8
|
Вуглеводи
|
540
|
418
|
487
|
417
|
434
|
212
|
Енергоцінність, ккал
|
3840
|
3252
|
3685
|
3697
|
4263
|
1593
|
Додаток 7
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
Найменування продукту
|
Вікова група (років)
|
|
від 6 до 10
|
від 10 і старше
|
|
Хліб житній
|
60
|
80
|
Борошно пшеничне
|
5
|
10
|
Крупи, бобові, макаронні вироби
|
21
|
30
|
Цукор
|
15
|
18
|
Масло вершкове
|
8
|
10
|
Олія
|
7
|
10
|
Картопля
|
100
|
120
|
Овочі різні
|
140
|
180
|
Фрукти, соки
|
50
|
75
|
Фрукти сушені
|
8
|
8
|
Яйця, штук
|
1/4
|
1/4
|
Молоко та кисломолочні продукти
|
18
|
20
|
Сир кисломолочний
|
16
|
20
|
Сметана
|
5
|
6
|
М’ясо, птиця, м’ясопродукти
|
35
|
35
|
Риба та рибопродукти
|
25
|
25
|
Чай
|
0,1
|
0,1
|
Хімічний склад
|
||
Білки
|
27
|
31,8
|
у тому числі тваринні
|
14,1
|
15
|
Жири
|
25,6
|
30,7
|
у тому числі рослинні
|
7
|
10
|
Вуглеводи
|
114
|
143
|
Енергоцінність, ккал
|
794
|
975
|
Додаток 8
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
(в редакції
постанови Кабінету Міністрів України
від 6 серпня 2014 р. № 353)
Найменування продукту
|
Вага, кілограмів брутто
|
Продукт-замінник
|
Вага, кілограмів брутто
|
Примітка
|
Масло вершкове
|
1
|
олія
|
0,73
|
|
|
масло вершкове топлене
|
0,8
|
|
|
Олія
|
1
|
олія (соняшникова, кукурудзяна)
|
1
|
|
Молоко коров’яче пастеризоване
|
1
|
молоко коров’яче сухе
|
0,11
|
|
|
вершки сухі
|
0,12
|
|
|
|
молоко згущене стерилізоване
|
0,46
|
|
|
|
молоко згущене з цукром
|
0,39
|
|
|
|
вершки згущені з цукром
|
0,35
|
|
|
|
кисломолочні продукти (наприклад, кефір)
|
1
|
|
|
|
сир кисломолочний напівжирний
|
0,2
|
|
|
|
сир твердий
|
0,11
|
|
|
Хліб житній
|
1
|
хліб пшеничний
|
0,66
|
|
|
борошно пшеничне
|
0,46
|
|
|
Хліб пшеничний
|
1
|
хліб житній
|
1,5
|
|
|
борошно пшеничне
|
0,7
|
|
|
|
сухарі (з борошна першого сорту)
|
0,75
|
|
|
Чай чорний
|
1
|
чай чорний плитковий
|
1
|
|
|
|
чай зелений
|
1
|
|
Картопля (30 відсотків відходів)
|
1
|
пюре картопляне сухе
|
0,25
|
|
|
капуста білокачанна
|
1,11
|
|
|
|
капуста цвітна
|
0,8
|
|
|
|
|
квасоля, горох свіжі
|
0,52
|
|
Бобові (зерно)
|
1
|
горох, квасоля свіжі
|
4,2
|
|
|
кукурудза консервована
|
4,44
|
|
|
|
горошок зелений консервований
|
6,6
|
|
|
Морква (буряк) свіжа
|
1
|
морква (буряк) для гарніру (консерви)
|
1,4
|
|
Томати свіжі
|
1
|
томати консервовані
|
1,04
|
|
|
томатний сік
|
1,14
|
|
|
|
томатне пюре (вміст сухих речовин - 12 відсотків)
|
0,42
|
|
|
Капуста свіжа
|
1
|
капуста білокачанна квашена
|
1,15
|
|
|
капуста білокачанна рання
|
1
|
|
|
|
капуста цвітна
|
1
|
|
|
|
капуста брюссельська
|
1,3
|
|
|
Цибуля-порей
|
1
|
цибуля свіжа зелена
|
0,95
|
|
Огірки (томати) солені
|
1
|
огірки (томати) консервовані
|
1,64
|
|
Томатне пюре (вміст сухих речовин - 12 відсотків)
|
1
|
сік томатний натуральний
|
2,66
|
|
|
томатне пюре (вміст сухих речовин - 20 відсотків)
|
0,66
|
|
|
|
томати свіжі
|
2,38
|
|
|
Яблука свіжі
|
1
|
яблука консервовані
|
0,41
|
|
|
сік яблучний
|
0,92
|
|
|
|
сік сливовий
|
0,53
|
|
|
|
сік виноградний
|
0,65
|
|
|
|
інші соки плодові натуральні
|
0,9
|
|
|
|
яблука сушені
|
0,2
|
|
|
|
сливи сушені
|
0,2
|
|
|
|
абрикоси сушені
|
0,17
|
|
|
|
родзинки
|
0,15
|
|
|
|
фрукти (ягоди) свіжі (груші, айва, персики, сливи, черешні, вишні, абрикоси, банани)
|
1
|
|
|
|
виноград
|
0,8
|
|
|
|
компоти консервовані
|
0,5
|
|
|
Яблука сушені
|
1
|
яблука свіжі
|
5
|
|
|
груші сушені
|
1
|
|
|
|
фрукти, ягоди сушені (курага, чорнослив, урюк, родзинки)
|
0,5
|
|
|
Дріжджі хлібопекарські
|
1
|
дріжджі хлібопекарські сухі
|
0,3
|
|
Кури патрані (I категорії)
|
1
|
яловичина, свинина
|
1
|
|
|
кури напівпатрані (I категорії)
|
1,34
|
|
|
|
курчата патрані
|
1
|
|
|
|
курчата напівпатрані
|
1,5
|
|
|
|
стегенця курячі
|
0,8
|
|
|
|
філе куряче
|
0,6
|
|
|
|
консерви з курятини
|
0,75
|
за медичними показаннями
|
|
М’ясо (яловичина, свинина нежирна)
|
|
печінка
|
1
|
|
|
серце
|
1,77
|
|
|
|
м’ясо птиці патраної (I категорії)
|
1
|
|
|
|
ковбаса варена
|
0,8
|
|
|
|
консерви м’ясні (у тому числі з курятини)
|
0,75
|
за медичними показаннями
|
|
|
риба
|
1,15
|
|
|
|
сир кисломолочний напівжирний
|
1,2
|
|
|
Риба (охолоджена, морожена)
|
1
|
оселедець солений із головою
|
1
|
|
|
рибне філе
|
0,7
|
|
|
|
консерви рибні
|
0,8
|
за медичними показаннями
|
|
|
яловичина
|
0,87
|
|
|
|
яйце
|
0,9
|
|
|
Яйця, штук
|
1
|
сир кисломолочний напівжирний
|
0,031
|
|
|
яловичина
|
0,1
|
|
|
|
молоко
|
0,18
|
|
|
|
сир твердий
|
0,02
|
|