ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

                            Н А К А З

                        18.07.2005  N 191

                                      Зареєстровано в Міністерстві
                                      юстиції України
                                      3 серпня 2005 р.
                                      за N 845/11125


                Про затвердження форми державного
             статистичного спостереження "Обстеження
            мережі роздрібної торгівлі та ресторанного
                господарства, що належить фізичним
                 особам-підприємцям" (одноразова)
                 та Інструкції щодо її заповнення


     Відповідно до  статті  14  Закону   України   "Про   державну
статистику" (   2614-12   ),  з  метою  одержання  інформації  про
наявність,  місцерозташування,  види  та  спеціалізацію   об'єктів
роздрібної торгівлі та ресторанного господарства,  які перебувають
у   володінні,    користуванні    або    розпорядженні    фізичних
осіб-підприємців,  а  також  про  обсяги  продажу  ними  споживчих
товарів Н А К А З У Ю:

     1. Затвердити:

     1.1. Форму державного статистичного спостереження "Обстеження
мережі   роздрібної  торгівлі  та  ресторанного  господарства,  що
належить фізичним особам-підприємцям" (одноразова).

     1.2. Інструкцію    щодо    заповнення    форми     державного
статистичного спостереження "Обстеження мережі роздрібної торгівлі
та    ресторанного    господарства,    що    належить     фізичним
особам-підприємцям" (одноразова).

     2. Департаменту статистики торгівлі (Фризоренко А.О.):

     2.1. Передати   адміністративно-господарському   департаменту
(Царський В.І.) оригінали бланка  форми  державного  статистичного
спостереження  та  Інструкції  щодо  її  заповнення,  затверджених
пунктом 1 цього наказу.

     2.2. Здійснювати методологічне та  організаційне  керівництво
збиранням  та  розробленням  даних  обстеження  мережі  роздрібної
торгівлі  та  ресторанного  господарства,  що  належить   фізичним
особам-підприємцям,  за формою, затвердженою підпунктом 1.1 пункту
1 цього наказу.

     3. Адміністративно-господарському                департаменту
(Царський В.І.)   забезпечити   закупівлю  послуг  з  виготовлення
бланків форми державного статистичного спостереження та Інструкції
щодо її заповнення,  затверджених пунктом 1 цього наказу, контроль
за своєчасним їх виготовленням та  розсилкою  на  адресу  головних
управлінь статистики в Автономній Республіці Крим, областях, місті
Києві та Управління статистики в місті Севастополі.

     4. Управлінню    бухгалтерського    обліку    та    звітності
департаменту  фінансового забезпечення,  бухгалтерського обліку та
звітності (Сорокіна Т.В.) забезпечити розрахунки  за  виготовлення
та  доставку  бланків форми державного статистичного спостереження
та Інструкції щодо її заповнення,  які затверджені пунктом 1 цього
наказу.

     5. Головному  міжрегіональному  управлінню статистики у місті
Києві (Сидоренко М.М.) здійснювати збирання та  розроблення  даних
вищезазначеної   форми   державного  статистичного  спостереження,
одержаних  від  головних   управлінь   статистики   в   Автономній
Республіці Крим,  областях, місті Києві та Управління статистики в
місті Севастополі.

     6. Начальникам головних  управлінь  статистики  в  Автономній
Республіці Крим,  областях, місті Києві та Управління статистики в
місті Севастополі забезпечити в  установленому  порядку  збирання,
розроблення   та  подання  Головному  міжрегіональному  управлінню
статистики в місті Києві матеріалів обстеження.

     7. Скасувати наказ Держкомстату України від 14.01.2005  N  12
( v0012202-05  )  "Про затвердження форми державного статистичного
спостереження   "Обстеження   мережі   роздрібної   торгівлі    та
ресторанного      господарства,      що      належить     фізичним
особам-підприємцям" та  Інструкції  працівника  органів  державної
статистики щодо її заповнення", із змінами.

     8. Контроль   за   виконанням   наказу  покласти  на  першого
заступника Голови Головка В.А.

 В.о. Голови                                           В.А.Головко


                                      | бланка у межах району ____


                Державне статистичне спостереження

   -----------------------------------------------------------
   | Конфіденційність статистичної інформації забезпечується |
   |   статтею 21 Закону України "Про державну статистику"   |
   -----------------------------------------------------------

              Обстеження мережі роздрібної торгівлі
            та ресторанного господарства, що належить
                   фізичним особам-підприємцям

----------------                      ЗАТВЕРДЖЕНО
| Заповнюється |                      Наказ Держкомстату
|безпосередньо |                      України
| працівниками |                      18.07.2005  N 191
|   органів    |
|  державної   |                      Одноразова
|  статистики  |
----------------
                                 --------
 Регіон ___________________      |      | міські поселення
 Район ____________________      |      |
 Місто_____________________      |------|
 Район міста ______________      |      | сільська місцевість
                                 --------


------------------------------------------------------------------
|N  |Код   |Найменува-|  Тип об'єкта  |Спеціалі-|Торгова|Роздріб-|
|з/п|виду  |ння,      |               |зація    |площа  |ний     |
|   |місця |адреса    |               |об'єктів |об'єк- |товаро- |
|   |розта-|місцезна- |---------------+---------|тів    |оборот  |
|   |шува- |ходження, |назва|код|кіль-|назва|код|розд-  |за      |
|   |ння   |вид місця |     |   |кість|     |   |рібної |місяць, |
|   |      |розташува-|     |   |     |     |   |торгів-|грн.    |
|   |      |ння       |     |   |     |     |   |лі,    |        |
|   |      |об'єктів  |     |   |     |     |   |кв.м;  |        |
|   |      |роздрібної|     |   |     |     |   |кіль-  |        |
|   |      |торгівлі  |     |   |     |     |   |кість  |        |
|   |      |та ресто- |     |   |     |     |   |посадо-|        |
|   |      |ранного   |     |   |     |     |   |чних   |        |
|   |      |господар- |     |   |     |     |   |місць  |        |
|   |      |ства      |     |   |     |     |   |об'єк- |        |
|   |      |          |     |   |     |     |   |тів    |        |
|   |      |          |     |   |     |     |   |ресто- |        |
|   |      |          |     |   |     |     |   |ранного|        |
|   |      |          |     |   |     |     |   |госпо- |        |
|   |      |          |     |   |     |     |   |дарс-  |        |
|   |      |          |     |   |     |     |   |тва,   |        |
|   |      |          |     |   |     |     |   |одиниць|        |
|---+------+----------+-----+---+-----+-----+---+-------+--------|
| 1 |   2  |    3     |  4  | 5 |  6  |  7  | 8 |   9   |   10   |
|---+------+----------+-----+---+-----+-----+---+-------+--------|
|   |      |          |     |   |     |     |   |       |        |
|---+------+----------+-----+---+-----+-----+---+-------+--------|
|   |      |          |     |   |     |     |   |       |        |
|---+------+----------+-----+---+-----+-----+---+-------+--------|
|   |      |          |     |   |     |     |   |       |        |
|---+------+----------+-----+---+-----+-----+---+-------+--------|
|   |      |          |     |   |     |     |   |       |        |
------------------------------------------------------------------

 Виконавець ______________________________
                  (прізвище, ініціали)

 Дата____/____/2005

 Телефон: _________________________________


                                      ЗАТВЕРДЖЕНО
                                      Наказ Держкомстату України
                                      18.07.2005  N 191

                                      Зареєстровано в Міністерстві
                                      юстиції України
                                      3 серпня 2005 р.
                                      за N 845/11125


                            ІНСТРУКЦІЯ
          щодо заповнення форми державного статистичного
       спостереження "Обстеження мережі роздрібної торгівлі
        та ресторанного господарства, що належить фізичним
                 особам-підприємцям" (одноразова)


                      1. Загальні положення

     1.1. Одноразове  державне статистичне спостереження за формою
"Обстеження   мережі   роздрібної   торгівлі    та    ресторанного
господарства,    що    належить    фізичним    особам-підприємцям"
(одноразова)  (далі  -   обстеження)   проводиться   безпосередньо
працівниками   органів  державної  статистики  з  метою  одержання
інформації   про   наявність,   місце   розташування,   типи    та
спеціалізацію   об'єктів   роздрібної   торгівлі  та  ресторанного
господарства,  які  перебувають  у  володінні,  користуванні   або
розпорядженні фізичних осіб-підприємців (далі - належать), а також
вибірково  -  про  обсяги  продажу  ними  споживчих  товарів   для
розрахунків     загальних     обсягів    товарообороту    фізичних
осіб-підприємців.

     1.2. Обстеженню  підлягають   об'єкти   роздрібної   торгівлі
(магазини,  кіоски, палатки, контейнери, лотки, розкладки, стенди,
орендовані кутки,  прилавки  тощо)  та  ресторанного  господарства
(ресторани,    кафе,    бари    тощо),   які   належать   фізичним
особам-підприємцям,  у  всіх  місцях  їх  розташування,  уключаючи
території  ринків,  торгово-сервісних центрів,  комплексів (далі -
об'єкти)  згідно  з  переліками   цих   об'єктів,   які   складено
заздалегідь.
     Об'єкти роздрібної торгівлі та ресторанного господарства,  що
належать  фізичним  особам-підприємцям  і  працюють  на  тимчасово
діючих ярмарках та виставках, обстеженню не підлягають.
     Мережа роздрібної  торгівлі  та  ресторанного  господарства -
сукупність   об'єктів   роздрібної   торгівлі   та    ресторанного
господарства, розташованих у певній адміністративно-територіальній
одиниці (області, місті, районі).

     1.3. Обстеження  здійснюється   шляхом   виходу   працівників
органів  державної  статистики (далі - обліковці) на кожний об'єкт
для  візуального  його  огляду  та  опитування  фізичних  осіб   -
підприємців, яким належить об'єкт, або працівників, які здійснюють
на  ньому  діяльність  та  уповноважені  надавати   відповіді   на
запитання (далі - респонденти).
     Опитування респондентів   щодо   обсягу    продажу    товарів
здійснюється  вибірково  та  на  добровільних  засадах.  Обліковці
зобов'язані повідомити респондентів  щодо  добровільності  надання
інформації  стосовно  обсягу  продажу  об'єктом споживчих товарів.
Інформація  щодо  обсягу   продажу   товарів   є   конфіденційною.
Результати  візуальних  оглядів  та опитувань заносяться до бланка
обстеження (далі - бланк) безпосередньо обліковцями.

             2. Порядок заповнення бланка обстеження

     2.1. У  бланку  обстеження   проставляється   назва   області
(республіки),  району,  міста.  Райони  міста  в  адресній частині
заповнюються тільки для обласних (республіканського) центрів, міст
Києва  та  Севастополя  (у  разі наявності поділу на райони).  Для
кожного міста, населеного пункту заповнюється окремий бланк. Назва
міста, населеного пункту проставляється в адресній частині бланка.

     2.2. Якщо  до  бланка  заносяться  дані  щодо  об'єктів,  які
розташовані в міських поселеннях,  то проставляється знак "+"  або
"V"  у  клітинці з назвою "міські поселення",  а які розташовані в
сільській місцевості - проставляється знак "+" або "V" у  клітинці
з назвою "сільська місцевість".

     2.3. У  кожному бланку мають бути заповнені по можливості всі
рядки.
     На одному  бланку  може бути занесена інформація про декілька
населених пунктів,  якщо кількість обстежуваних об'єктів у них  не
перевищує кількості рядків у бланку.  Щодо таких населених пунктів
окремим рядком у графі 3 проставляється назва  населеного  пункту,
інші  графи  не  заповнюються.  У наступних рядках наводяться дані
щодо кожного об'єкта окремо.  При цьому населені пункти,  дані  по
яких об'єднані в одному бланку, повинні відноситись до одного типу
місцевості - або до сільської, або до міської.
     Якщо в   населеному  пункті  (місті)  кількість  обстежуваних
об'єктів значна  (від  50  об'єктів  і  більше),  то  назва  міста
проставляється  в  адресній  частині  бланка,  а  в рядках графи 3
бланка   проставляються   назви   об'єктів   та    їх    скорочене
місцезнаходження  (вулиця,  N  будинку) для можливого контрольного
виходу.

     2.4. При обстеженні об'єктів,  які розташовані  на  території
ринків, у торгово-сервісних центрах, комплексах, торгових рядах та
окремо розташованих об'єктів роздрібної торгівлі  та  ресторанного
господарства   спочатку   проставляються   коди   та   види  місць
розташування об'єктів (додаток 1 до цієї Інструкції) відповідно  у
графах   2  та  3  бланка.  У  наступних  рядках  наводяться  дані
безпосередньо щодо об'єктів.

     Приклад заповнення бланка:

------------------------------------------------------------------
|1| 2|     3      |    4   | 5 | 6  |      7      |8 | 9  |  10  |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
| |  |с.Гурівщина |        |   |    |             |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
|1|10|ПП "Олена"  |магазин |11 |1   |госптовари   |  |120 |16000 |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
|2|1 |Ринок N1    |кіоск   |12 |3   |хлібні       |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
| |  |            |        |   |4   |молочні      |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
| |  |            |        |   |2   |алкогольні   |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
| |  |            |        |   |10  |одяг         |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
| |  |            |        |   |5   |взуття       |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
| |  |            |прилавок|13 |40  |одяг         |  |    |16000,|
| |  |            |        |   |    |             |  |    |23000 |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
| |  |            |        |   |10  |взуття       |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
| |  |            |        |   |5   |канцтовари   |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
| |  |            |бар     |23 |2   |             |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
|3|14|Шашлична    |кафе    |22 |1   |шашлична     |  |16  |      |
| |  |"Ранок"     |        |   |    |             |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
|4|14|Ресторан    |ресторан|21 |1   |             |  |40  |      |
| |  |"Дружба"    |        |   |    |             |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
| |  |с.Миколаївка|        |   |    |             |  |    |      |
| |  |            |        |   |    |             |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
|5|10|Магазин     |магазин |11 |1   |неспец.      |  |50  |      |
| |  |            |        |   |    |продовольчий |  |    |      |
|-+--+------------+--------+---+----+-------------+--+----+------|
|6|14|Бар         |бар     |23 |1   |бар          |  |20  |      |
------------------------------------------------------------------

     2.5. У  графах  4,  5  бланка  вказуються  назва  та код типу
об'єкта. Типи та коди об'єктів роздрібної торгівлі та ресторанного
господарства застосовуються в цій Інструкції згідно з додатком 2.

     2.6. У  графі  6 бланка проставляється "1",  якщо це магазин,
ресторан,  кафе,  бар,  окремо розташований  кіоск;  а  щодо  груп
об'єктів (кіоски,  палатки,  контейнери, лотки, розкладки, стенди,
орендовані  кутки,  прилавки,  кіоски  ресторанного  господарства,
буфети   тощо),   які   розташовані   на   території   ринків,   у
торгово-сервісних    центрах,    комплексах,    торгових    рядах,
проставляється їх кількість за кожним видом спеціалізації окремо.

     2.7. У  графах  7,  8  бланка  проставляються  види  та  коди
спеціалізації об'єктів роздрібної  торгівлі  згідно  з  видами  та
кодами  спеціалізації  об'єктів  роздрібної  торгівлі та основними
товарними групами (додаток 3), що застосовуються в цій Інструкції.

     2.8. Спеціалізація  магазинів визначається методом опитування
та  візуального  спостереження,  унаслідок   чого   встановлюються
основні  товарні  групи  згідно  з  видами та кодами спеціалізації
об'єктів  роздрібної  торгівлі  та  основними  товарними  групами,
зазначеними  в  додатку  3,  що  продаються  даним об'єктом.  Якщо
переважає  продовольчий  асортимент,  то  за  наявності  більше  4
товарних   груп   магазин   класифікується   як  неспеціалізований
продовольчий,  якщо 4 і менше товарних груп,  - магазин вважається
продовольчим спеціалізованим і до бланка заноситься назва товарної
групи,   яка   користується   найбільшим    попитом.    Аналогічно
визначається    і    записується   у   бланку   спеціалізація   за
непродовольчим асортиментом.
     Спеціалізація кіосків,    палаток,    контейнерів,    лотків,
розкладок,   стендів,   орендованих   кутків,    прилавків    тощо
визначається за товарною групою,  що переважає у загальному обсязі
продажу.
     Спеціалізація об'єктів     ресторанного    господарства    не
визначається.

     2.9. Графи  2,   5   та   8   бланка   можуть   заповнюватись
безпосередньо перед занесенням інформації на ПЕОМ.

     2.10. У  графі  9 бланка заповнюється торгова площа магазинів
та   кількість   посадочних   місць   в   об'єктах    ресторанного
господарства. Ці показники можуть визначатись експертно.

     2.11. У  графі  10  бланка  проставляється  обсяг роздрібного
товарообороту за місяць (обсяг продажу товарів).  За кожним  типом
об'єктів  за  спеціалізацією рекомендується одержати відповіді від
2-5 респондентів.  Якщо респондент повідомляє  про  обсяг  продажу
товарів  за  день,  то  необхідно цей обсяг помножити на кількість
робочих днів  даного  об'єкта  за  місяць.  Щодо  типів  об'єктів,
стосовно  яких  у  графі  6 бланка наведено 2 і більше одиниць,  у
графі 10 бланка проставляються обсяги за кожним об'єктом через ";"
і   програмно   на  ПЕОМ  розраховується  сумарний  обсяг  їхнього
товарообороту.  Працівники  органів  державної  статистики  можуть
розрахувати   сумарний   обсяг   товарообороту   перед  занесенням
інформації на ПЕОМ. Наприклад, якщо в рядку проставлено 5 кіосків,
а  відповідь  про  товарооборот  надали  2 респонденти,  необхідно
підсумувати ці обсяги,  розділити на 2  (кількість  відповідей)  і
помножити на 5 (кількість кіосків).

 Директор департаменту
 статистики торгівлі                                А.О.Фризоренко


                                      Додаток 1
                                      до пункту 2.4
                                      Інструкції щодо заповнення
                                      форми державного
                                      статистичного спостереження
                                      "Обстеження мережі
                                      роздрібної торгівлі та
                                      ресторанного господарства,
                                      що належить фізичним
                                      особам-підприємцям"
                                      (одноразова)


             Коди та види місць розташування об'єктів


------------------------------------------------------------------
|    Код     |          Вид місць розташування об'єктів          |
|------------+---------------------------------------------------|
|     01     |ринок                                              |
|------------+---------------------------------------------------|
|     02     |торгово-сервісний центр                            |
|------------+---------------------------------------------------|
|     03     |торгові ряди                                       |
|------------+---------------------------------------------------|
|     04     |магазини спільного користування(1)                 |
|------------+---------------------------------------------------|
|     05     |об'єкт ресторанного господарства спільного         |
|            |користування(1)                                    |
|------------+---------------------------------------------------|
|     10     |окремо розташовані магазини                        |
|------------+---------------------------------------------------|
|     11     |АЗС                                                |
|------------+---------------------------------------------------|
|     12     |окремо розташовані кіоски                          |
|------------+---------------------------------------------------|
|     13     |окремо розташовані палатки, лотки, розкладки,      |
|            |стенди тощо                                        |
|------------+---------------------------------------------------|
|     14     |окремо розташовані об'єкти ресторанного            |
|            |господарства                                       |
|------------+---------------------------------------------------|
|  15 - 19   |резерв кодів для інших видів місць розташування    |
|            |об'єктів                                           |
------------------------------------------------------------------

---------------
     (1) Площа   об'єкта   перебуває   в   спільному  користуванні
юридичної особи та фізичних осіб-підприємців.

 Директор департаменту
 статистики торгівлі                                А.О.Фризоренко


                                      Додаток 2
                                      до пункту 2.5
                                      Інструкції щодо заповнення
                                      форми державного
                                      статистичного спостереження
                                      "Обстеження мережі
                                      роздрібної торгівлі та
                                      ресторанного господарства,
                                      що належить фізичним
                                      особам-підприємцям"
                                      (одноразова)


            Типи та коди об'єктів роздрібної торгівлі
                   та ресторанного господарства


------------------------------------------------------------------
| Код | Типи об'єктів  |                Пояснення                |
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 11  |магазин         |стаціонарна окрема будівля або           |
|     |                |відокремлене приміщення в стаціонарній   |
|     |                |будівлі, що має торговий зал для покупців|
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 12  |кіоск, контейнер|стаціонарне відокремлене приміщення, що, |
|     |(крім АЗС)      |як правило, не має торгового залу        |
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 13  |автозаправна    |АЗС, які здійснюють відпуск              |
|     |станція         |нафтопродуктів і газу як моторного палива|
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 14  |палатка, лоток, |нестаціонарні пункти продажу товарів, що |
|     |розкладка, стенд|розташовані на вулиці, у підземних       |
|     |тощо            |переходах, на ринках, у приміщеннях      |
|     |                |кінотеатрів, магазинів тощо, які, як     |
|     |                |правило, на ніч розбираються             |
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 15  |орендовані      |як правило, розміщуються в інших         |
|     |секції, кутки,  |підприємствах торгівлі (магазинах,       |
|     |прилавки, столи |універмагах, складських приміщеннях      |
|     |тощо            |тощо), а також криті та відкриті столи на|
|     |                |ринках, місця у павільйонах і критих     |
|     |                |ринках                                   |
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 16  |продаж з машин  |місця для торгівлі з транспортних засобів|
|     |                |на ринках                                |
|-----+----------------------------------------------------------|
|17-19|резерв кодів для інших типів об'єктів роздрібної торгівлі |
|-----+----------------------------------------------------------|
| 21  |ресторан        |об'єкт ресторанного господарства з       |
|     |                |широким асортиментом страв, напоїв,      |
|     |                |кулінарних та кондитерських виробів      |
|     |                |складного приготування, виробництвом та  |
|     |                |реалізацією страв на замовлення та       |
|     |                |фірмових страв, винно-горілчаних та      |
|     |                |тютюнових виробів, підвищеним рівнем     |
|     |                |обслуговування в поєднанні з організацією|
|     |                |відпочинку та розваг споживачів          |
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 22  |кафе (закусочна,|об'єкт ресторанного господарства, що     |
|     |пиріжкова,      |реалізовує широкий асортимент гарячих та |
|     |шашлична тощо)  |холодних напоїв, солодких страв,         |
|     |                |хлібобулочних та кондитерських виробів,  |
|     |                |кисломолочних продуктів, включаючи вироби|
|     |                |на замовлення та фірмові, і обмежений у  |
|     |                |порівнянні з рестораном асортимент       |
|     |                |перших, других, холодних страв та закусок|
|     |                |нескладного приготування в поєднанні з   |
|     |                |організацією відпочинку та розваг        |
|     |                |споживачів                               |
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 23  |бар             |реалізовує широкий асортимент            |
|     |                |алкогольних, слабоалкогольних і          |
|     |                |безалкогольних напоїв і закусок до них,  |
|     |                |десертів, борошняних кондитерських та    |
|     |                |булочних виробів тощо                    |
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 24  |кіоск           |призначений для швидкого обслуговування  |
|     |ресторанного    |споживачів з віконної вітрини обмеженого |
|     |господарства,   |асортименту страв і закусок нескладного  |
|     |буфет           |приготування, гарячих і прохолодних      |
|     |                |напоїв без столиків для відвідувачів або |
|     |                |обмеженої їх кількості                   |
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 25  |палатка,        |нестаціонарний пункт ресторанного        |
|     |пересувний лоток|господарства, призначений для швидкого   |
|     |ресторанного    |обслуговування споживачів з прилавка     |
|     |господарства    |обмеженого асортименту страв (хот-доги,  |
|     |                |чебуреки, пиріжки, напої тощо)           |
|-----+----------------+-----------------------------------------|
| 26  |орендовані      |об'єкти ресторанного господарства (як    |
|     |кутки, прилавки |правило, кафе), які розташовані на площах|
|     |тощо            |об'єктів ресторанного господарства       |
|     |ресторанного    |підприємств - юридичних осіб             |
|     |господарства    |                                         |
|-----+----------------------------------------------------------|
|27-29|резерв кодів для інших типів об'єктів ресторанного        |
|     |господарства                                              |
------------------------------------------------------------------

 Директор департаменту
 статистики торгівлі                                А.О.Фризоренко


                                      Додаток 3
                                      до пункту 2.7
                                      Інструкції щодо заповнення
                                      форми державного
                                      статистичного спостереження
                                      "Обстеження мережі
                                      роздрібної торгівлі та
                                      ресторанного господарства,
                                      що належить фізичним
                                      особам-підприємцям"
                                      (одноразова)


          Види та коди спеціалізації об'єктів роздрібної
                торгівлі та основні товарні групи


------------------------------------------------------------------
| Код |   Види спеціалізації    | Код |    Види спеціалізації    |
|     |   об'єктів роздрібної   |     |   об'єктів роздрібної    |
|     |        торгівлі         |     |         торгівлі         |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|1000 |      продовольчий       |3000 |      непродовольчий      |
|     |неспеціалізований (продаж|     |неспеціалізований (продаж |
|     | більше 4 видів товарних |     | більше 4 видів товарних  |
|     |          груп)          |     |          груп)           |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|     |      продовольчий       |     |      непродовольчий      |
|     |спеціалізований (продаж 4|     |спеціалізований (продаж 4 |
|     | і менше видів товарних  |     |  і менше видів товарних  |
|     |         груп):          |     |          груп):          |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|     |   Основні продовольчі   |     |  Основні непродовольчі   |
|     |   товарні групи (види   |     |   товарні групи (види    |
|     | спеціалізації об'єктів  |     |  спеціалізації об'єктів  |
|     |  роздрібної торгівлі)   |     |   роздрібної торгівлі)   |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2010 |хлібобулочні вироби      |4010 |тканини                   |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2020 |молоко і молочні продукти|4020 |одяг                      |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2030 |м'ясо копчене, солоне та |4030 |взуття                    |
|     |ковбасні вироби          |     |                          |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2040 |кондитерські вироби      |4040 |косметичні вироби         |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2050 |м'ясо та птиця свіжі та  |4050 |меблі                     |
|     |заморожені               |     |                          |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2060 |овочі, фрукти            |4060 |посуд                     |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2070 |баштанні                 |4070 |текстильні вироби для     |
|     |                         |     |домашнього вжитку та      |
|     |                         |     |інтер'єру                 |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2080 |тютюнові вироби          |4080 |електротовари             |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2090 |рибні продукти           |4090 |годинники                 |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2100 |алкогольні напої         |4100 |телерадіотовари           |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2110 |чай, кава                |4110 |канцтовари                |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2120 |яйця                     |4120 |друковані видання         |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|2999 |інші продовольчі товари  |4130 |фотокінотовари            |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|     |                         |4140 |ювелірні вироби           |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|     |                         |4150 |аптеки                    |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|     |                         |4160 |будматеріали              |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|     |                         |4170 |господарчі та             |
|     |                         |     |інструментальні товари    |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|     |                         |4180 |бензин, дизпаливо, газ як |
|     |                         |     |моторне паливо            |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|     |                         |4190 |автозапчастини            |
|-----+-------------------------+-----+--------------------------|
|     |                         |4999 |інші непродовольчі товари |
------------------------------------------------------------------

 Директор департаменту
 статистики торгівлі                                А.О.Фризоренко