УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
                      ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

                             Л И С Т

                  20.10.2005  N 11/1-9/13184-ЕП

                                      Начальникам регіональних
                                      митниць, митниць
                                      (крім начальника
                                      енергетичної
                                      регіональної митниці)

       ( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної
                                             митної служби
         N 11/1-9/15744-ЕП ( v5744342-05 ) від 08.12.2005 )

             Про митний контроль та митне оформлення
              м'яса та м'ясопродуктів, що ввозиться
              в Україну з метою імпорту та переробки
                   на митній території України

      ( Щодо технічної помилки додатково див. Лист Державної
                                               митної служби
       N 11/2-9/13244-ЕП ( v1324342-05 ) від 24.10.2005 )


     З метою вжиття протиепідеміологічних заходів, захисту безпеки
та   здоров'я   громадян,   а   також   недопущення    забруднення
навколишнього природного середовища вимагаю з 21.10.05 до окремого
розпорядження,  забезпечити  такий  порядок  митного  контролю  та
митного  оформлення  м'яса  та  м'ясопродукції за такими товарними
позиціями,  товарними  підпозиціями,  товарними   категоріями   та
товарними підкатегоріями згідно з УКТЗЕД ( 2371а-14 ): 0201 - 0210
(крім 0207, 0209009000, 0210907100, 0210907900, 0210908000), 0407,
0408,  0506, 0510000000, 1501-1503, 1506, 1518, 152200, 1601, 1602
(крім 1602201100,  160231,  160232),  що ввозяться з метою імпорту
(реімпорту),  митного  ліцензійного  складу та переробки на митній
території України  (далі  -  м'яса  та  м'ясопродуктів),  а  також
вивозяться після їх переробки на цій території.

     1. На підставі статті 71 Митного кодексу України від 11.07.02
N 92-IV ( 92-15  )  (далі  -  Митного  кодексу)  митне  оформлення
(пропуск)   м'яса   та   м'ясопродуктів  при  ввезенні  в  Україну
здійснювати в митних  органах  (їх  підрозділах),  розташованих  у
пунктах пропуску через державний кордон України для:
     автомобільного сполучення, визначених розпорядженням Кабінету
Міністрів  України від 16.06.03 N 365-р ( 365-2003-р ) (зі змінами
та доповненнями);
     залізничного, морського, повітряного та поромного сполучення,
наведених у постанові  Кабінету  Міністрів  України  від  12.08.96
N 938 ( 938-96-п ) (зі змінами та доповненнями).

     2. При   переміщенні   (ввезенні)   м'яса  та  м'ясопродуктів
автомобільним  транспортом  в  пунктах  пропуску  через  державний
кордон  України  митне  оформлення їх здійснювати із застосуванням
додаткових форм митного контролю:
     відповідно до  статті  27  Митного  кодексу  (  92-15  )  - з
обов'язковим проведенням відповідними  службами  ветеринарного  та
санітарно-епідеміологічного контролю,  передбачених законодавством
в пунктах пропуску через державний кордон України та  засвідченням

фактів завершення такого контролю;
     відповідно до статей 41 та 55 Митного кодексу ( 92-15 )  -  з
обов'язковим   проведенням   митного   огляду   товарів   з  метою
ідентифікації кількісних та  якісних  характеристик  цих  товарів,
заявлених  в  попередній  декларації  (далі  -  ПД),  їх фактичним
характеристикам та складанням Акту митного огляду;
     обов'язковим проведенням  звірок  із  суміжною  стороною  про
товари та транспортні засоби,  що переміщуються в пунктах пропуску
шляхом:
     обміну супровідними листами на кожний транспортний засіб;
     обміну копіями    завірених   митних   та   товаросупровідних
документів;
     в пунктах  пропуску  де  обмін  інформацією  не  здійснюється
щоденно -  ініціювання  запитів  до  суміжних  митних  органів  по
кожному  транспортному  засобу,  що  переміщує  вказані  товари (в
даному випадку  митний  контроль  не  зупиняється,  а  транспортні
засоби до отримання відповіді не затримуються).
     відповідно до пункту 7) статті 41 Митного кодексу ( 92-15 ) з
обов'язковим   зважуванням   транспортних  засобів,  за  наявності
робочих ваг.

     3. При оформленні документів контролю за  доставкою  вантажів
до митниць призначення за місцем обліку суб'єкта ЗЕД слід звертати
увагу на те,  чи є цей суб'єкт на момент оформлення цих документів
власником товару.
     Відповідно до статті 165 Митного кодексу (  92-15  )  як  вид
заходу   гарантування  необхідно  застосовувати  грошову  заставу,
гарантію банку чи незалежного фінансового посередника.
     При цьому  обов'язковим  є  оформлення ПД на всі види товарів
м'яса та м'ясопродуктів.

     4. Особливості розміщення м'яса та м'ясопродуктів на  складах
тимчасового зберігання (далі - СТЗ).
     Відповідно до частини 2 статті 108 Митного кодексу ( 92-15 ),
до прийняття Кабінетом Міністрів України рішення щодо встановлення
для окремих видів товарів інших,  ніж  встановлені  цим  кодексом,
строків  зберігання  товарів  на СТЗ,  встановити граничний термін
зберігання м'яса та м'ясопродукції на СТЗ  -  10  діб  (стаття  85
Митного кодексу).
     Продовження терміну перебування м'яса  та  м'ясопродукції  на
СТЗ тимчасово не допускається.

     5. Особливості  митного  контролю та митного оформлення м'яса
та м'ясопродуктів при розміщенні їх у відповідний митний режим.
     Розміщенні м'яса  та  м'ясопродуктів  у  митний режим імпорту
(реімпорту),  митного ліцензійного складу або переробки, вивезення
готової  продукції  здійснювати відповідно до пунктів 3 та 4 листа
Держмитслужби від 14.10.05 N 11/1-9/12860-ЕП ( v2860342-05 )

     6. Начальникам регіональних митниць,  митниць вжити  заходів,
передбачених пунктом    5   листа   Держмитслужби   від   14.10.05
N 11/1-9/12860-ЕП ( v2860342-05 ).

(  Технічну  помилку  виправлено  згідно з Листом Державної митної
служби N 11/2-9/13244-ЕП ( v1324342-05 ) від 24.10.2005 )

 Голова Служби                                          О.Б.Єгоров

 WEB MD Office "НПО Поверхность",
 www.master-d.com.ua