УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
20.10.2005 N 11/1-9/13184-ЕП
Начальникам регіональних
митниць, митниць
(крім начальника
енергетичної
регіональної митниці)
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної
митної служби
N 11/1-9/15744-ЕП ( v5744342-05 ) від 08.12.2005 )
Про митний контроль та митне оформлення
м'яса та м'ясопродуктів, що ввозиться
в Україну з метою імпорту та переробки
на митній території України
( Щодо технічної помилки додатково див. Лист Державної
митної служби
N 11/2-9/13244-ЕП ( v1324342-05 ) від 24.10.2005 )
З метою вжиття протиепідеміологічних заходів, захисту безпеки
та здоров'я громадян, а також недопущення забруднення
навколишнього природного середовища вимагаю з 21.10.05 до окремого
розпорядження, забезпечити такий порядок митного контролю та
митного оформлення м'яса та м'ясопродукції за такими товарними
позиціями, товарними підпозиціями, товарними категоріями та
товарними підкатегоріями згідно з УКТЗЕД ( 2371а-14 ): 0201 - 0210
(крім 0207, 0209009000, 0210907100, 0210907900, 0210908000), 0407,
0408, 0506, 0510000000, 1501-1503, 1506, 1518, 152200, 1601, 1602
(крім 1602201100, 160231, 160232), що ввозяться з метою імпорту
(реімпорту), митного ліцензійного складу та переробки на митній
території України (далі - м'яса та м'ясопродуктів), а також
вивозяться після їх переробки на цій території.
1. На підставі статті 71 Митного кодексу України від 11.07.02
N 92-IV ( 92-15 ) (далі - Митного кодексу) митне оформлення
(пропуск) м'яса та м'ясопродуктів при ввезенні в Україну
здійснювати в митних органах (їх підрозділах), розташованих у
пунктах пропуску через державний кордон України для:
автомобільного сполучення, визначених розпорядженням Кабінету
Міністрів України від 16.06.03 N 365-р ( 365-2003-р ) (зі змінами
та доповненнями);
залізничного, морського, повітряного та поромного сполучення,
наведених у постанові Кабінету Міністрів України від 12.08.96
N 938 ( 938-96-п ) (зі змінами та доповненнями).
2. При переміщенні (ввезенні) м'яса та м'ясопродуктів
автомобільним транспортом в пунктах пропуску через державний
кордон України митне оформлення їх здійснювати із застосуванням
додаткових форм митного контролю:
відповідно до статті 27 Митного кодексу ( 92-15 ) - з
обов'язковим проведенням відповідними службами ветеринарного та
санітарно-епідеміологічного контролю, передбачених законодавством
в пунктах пропуску через державний кордон України та засвідченням
фактів завершення такого контролю;
відповідно до статей 41 та 55 Митного кодексу ( 92-15 ) - з
обов'язковим проведенням митного огляду товарів з метою
ідентифікації кількісних та якісних характеристик цих товарів,
заявлених в попередній декларації (далі - ПД), їх фактичним
характеристикам та складанням Акту митного огляду;
обов'язковим проведенням звірок із суміжною стороною про
товари та транспортні засоби, що переміщуються в пунктах пропуску
шляхом:
обміну супровідними листами на кожний транспортний засіб;
обміну копіями завірених митних та товаросупровідних
документів;
в пунктах пропуску де обмін інформацією не здійснюється
щоденно - ініціювання запитів до суміжних митних органів по
кожному транспортному засобу, що переміщує вказані товари (в
даному випадку митний контроль не зупиняється, а транспортні
засоби до отримання відповіді не затримуються).
відповідно до пункту 7) статті 41 Митного кодексу ( 92-15 ) з
обов'язковим зважуванням транспортних засобів, за наявності
робочих ваг.
3. При оформленні документів контролю за доставкою вантажів
до митниць призначення за місцем обліку суб'єкта ЗЕД слід звертати
увагу на те, чи є цей суб'єкт на момент оформлення цих документів
власником товару.
Відповідно до статті 165 Митного кодексу ( 92-15 ) як вид
заходу гарантування необхідно застосовувати грошову заставу,
гарантію банку чи незалежного фінансового посередника.
При цьому обов'язковим є оформлення ПД на всі види товарів
м'яса та м'ясопродуктів.
4. Особливості розміщення м'яса та м'ясопродуктів на складах
тимчасового зберігання (далі - СТЗ).
Відповідно до частини 2 статті 108 Митного кодексу ( 92-15 ),
до прийняття Кабінетом Міністрів України рішення щодо встановлення
для окремих видів товарів інших, ніж встановлені цим кодексом,
строків зберігання товарів на СТЗ, встановити граничний термін
зберігання м'яса та м'ясопродукції на СТЗ - 10 діб (стаття 85
Митного кодексу).
Продовження терміну перебування м'яса та м'ясопродукції на
СТЗ тимчасово не допускається.
5. Особливості митного контролю та митного оформлення м'яса
та м'ясопродуктів при розміщенні їх у відповідний митний режим.
Розміщенні м'яса та м'ясопродуктів у митний режим імпорту
(реімпорту), митного ліцензійного складу або переробки, вивезення
готової продукції здійснювати відповідно до пунктів 3 та 4 листа
Держмитслужби від 14.10.05 N 11/1-9/12860-ЕП ( v2860342-05 )
6. Начальникам регіональних митниць, митниць вжити заходів,
передбачених пунктом 5 листа Держмитслужби від 14.10.05
N 11/1-9/12860-ЕП ( v2860342-05 ).
( Технічну помилку виправлено згідно з Листом Державної митної
служби N 11/2-9/13244-ЕП ( v1324342-05 ) від 24.10.2005 )
Голова Служби О.Б.Єгоров
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua