МІНІСТЕРСТВО ЗОВНІШНІХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗВ'ЯЗКІВ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ Н А К А З N 168 від 23.03.99 Зареєстровано в Міністерстві м.Київ юстиції України 7 квітня 1999 р. за N 218/3511 Про внесення змін і доповнень до деяких нормативних документів МЗЕЗторгу ( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції N 219 ( z0680-02 ) від 24.07.2002 ) Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 28.06.97 N 657 ( 657-97-п ) "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.95 N 108", від 25.12.96 N 1552 "Про повноваження щодо регулювання цін (тарифів) на продукцію оборонного призначення" та наказу Державного комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від 31.10.97 N 658 "Про введення в дію міждержавних стандартів ГОСТ 30389-95; ГОСТ 30390-95" Н А К А З У Ю: ( Пункт 1 фактично втратив чинність у зв'язку з втратою чинності Наказу Міністерства зовнішніх економічних зв'язків N 129 ( z0230-95 ) від 03.07.95, до якого вносились зміни ) 1. Внести такі зміни до Правил роботи підприємств громадського харчування, затверджених наказом МЗЕЗ України від 03.07.95 N 129 ( z0230-95 ): 1.1. У розділі "Загальні положення": У пункті 1.5: в абзаці 3 після слова "підприємства" виключити слова "та встановленої націночної категорії", після слова "типу" написати "та класу"; в абзаці 4 після слова "харчування" виключити слова "націночних категорій "люкс", "вища"; замість них написати слова "класів "люкс", "вищий", далі - за текстом. У пункті 1.6: в абзаці 1 виключити слова "та націночні категорії (люкс, вища, перша, друга, третя)"; замість них написати "а ресторани та бари також на класи (люкс, вищий, перший)"; в абзаці 2 виключити друге і третє речення; замість них написати: "Суб'єкт підприємницької діяльності самостійно обирає клас ресторану або бару. До затвердження порядку та правил обов'язкової сертифікації послуг у сфері громадського харчування підтвердження відповідності ресторану або бару обраному класу проводиться Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями або уповноваженими ними органами, які здійснюють це безплатно, з видачею відповідного документа, рекомендована форма якого додається. Для підприємств громадського харчування організацій Укоопспілки класи "люкс" та "вищий" підтверджуються правліннями Кримспоживспілки, облспоживспілок, "перший" - правліннями районних споживчих товариств, райспоживспілок". 1.2. У розділі "Організація виробництва і реалізація продукції": У пункті 2.1 в абзаці 1 після слова "типу" виключити слова "та націночної категорії"; замість них написати "та класу", далі - за текстом. 1.3. У розділі "Організація обслуговування споживачів": У пункті 3.1: в абзаці 1 після слова "типу" виключити слова "та націночної категорії"; замість них написати "та класу", далі - за текстом; в абзаці 2 після слова "харчування" виключити слова "та націночної категорії"; замість них написати "та класу". 1.4. У розділі "Ціни і ціноутворення" пункт 4.2 викласти в такій редакції: "Граничні розміри націнок на продукцію підприємств громадського харчування, розміщених у військових містечках закритого типу, визначає Міністерство оборони України". 2. У наказі МЗЕЗторгу України від 04.01.97 N 2 ( z0004-97 ) "Про затвердження Інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування": У пункті 14 після слова "харчування" виключити слова "націночних категорій "люкс" і "вища"; замість них написати слова "класів "люкс" і "вищий", далі - за текстом. 3. Визнати такими, що втратили чинність: 3.1. Наказ Міністерства торгівлі України від 24.12.91 N 113 "Про затвердження Тимчасового положення про віднесення підприємств громадського харчування з різноманітними формами власності до націночних категорій". 3.2. Розділ XI "Пільги, що надаються підприємствам громадського харчування третьої націночної категорії" Інструкції про ціноутворення в підприємствах громадського харчування системи державної торгівлі УРСР, затвердженої наказом Міністерства торгівлі УРСР від 13.12.72 N 390. 4. Головному управлінню з питань внутрішньої торгівлі та громадського харчування (Родіонов Ю.Ф.), Управлінню правового забезпечення (Сервінський А.Ю.) подати цей наказ на реєстрацію до Міністерства юстиції України. 5. Управлінню справами (Дробний В.В.) довести цей наказ до відома Республіканського комітету по торгівлі та захисту прав споживачів Автономної Республіки Крим, управлінь з питань торгівлі та побутового обслуговування населення обласних державних адміністрацій, управлінь з питань торгівлі Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. 6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Шевальова В.М. Міністр А.Гончарук Зразок Додаток до Правил роботи підприємств громадського харчування, затверджених наказом МЗЕЗ від 03.07.95 N 129 ------------------------------------------------------------------ | Герб України | | | | Україна | |________________________________________________________________| | (Рада міністрів Автономної Республіки Крим, | | обл(міськ)держадміністрація, Кримспоживспілка, | | обл(рай)споживспілка, райспоживтовариство) | | | | Свідоцтво | | про підтвердження відповідності | | ресторану (бару) _____________________ | | (назва підприємства) | | класу _________________________ | | (найменування класу) | |________________________________________________________________| | (адреса підприємства) | | Ідентифікаційний код суб'єкта | | підприємницької діяльності _________________________________| | | | Реєстраційний N______ | | свідоцтва | | від "____"________199_р.| | | | Власник підприємства _______________________________________| | (повна назва) | | _______________________________________| | (юридична адреса) | | | | Підстава: Розпорядження N ______ | | від "____"___________199__р.| | | |___________________________ __________ _______________________| |(посада відповідальної особи (підпис) (прізвище та ініціали)| |Ради міністрів Автономної | |Республіки Крим, | |обл(міськ)держадміністрації, | |органів споживчої кооперації, | |яка підтверджує відповідність | |ресторану (бару) обраному класу) | ------------------------------------------------------------------