МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства охорони здоров'я України 06.11.2006 N 739 ( z1213-06 ) Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2006 р. за N 1214/13088 ПОРЯДОК організації роботи з віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок і проведення їх державної реєстрації 1. Цей Порядок розроблений на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 року N 1023 ( 1023-2006-п ) "Про реалізацію статті 28 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів". 2. Експертиза, пов'язана з віднесенням харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок, проводиться згідно з Порядком проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи, затвердженим наказом МОЗ України від 09.10.2000 N 247 ( z0004-01 ), зареєстрованим у Мін'юсті України 10.01.2001 за N 4/5195 (в редакції наказу МОЗ України від 14.03.2006 N 120 ( z0362-06 ), зареєстрованого у Мін'юсті України 31.03.2006 за N 362/12236). 3. Заява про виконання робіт про віднесення харчового продукту до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок, а також документи, що додаються до неї, оформлюються відповідно до пунктів 4 та 5 Порядку віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 року N 1023 ( 1023-2006-п ) (далі - Порядок віднесення). 4. Ведення Державного реєстру харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок здійснюється згідно з Порядком віднесення ( 1023-2006-п ). Директор Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду А.М.Пономаренко