ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
26.06.2007 N 11/4-16/6398-ЕП
Начальникам регіональних 
митниць 
Начальникам митниць 
Для врахування в роботі, у додаток до листа Держмитслужби України від 13.04.07 N 11/1-16/3861-ЕП (v3861342-07) , надсилаємо інформаційно-довідкові матеріали щодо цін на деякі види продукції тваринництва в окремих країнах, підготовлені Мінекономіки України.
Заступник Голови Служби
О.П.Шейко

Додаток

ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВІ МАТЕРІАЛИ

щодо цін на деякі види продукції тваринництва в окремих країнах

Сполучені Штати Америки
Інформація щодо цін на окремі види м'ясної продукції* *
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку, дол. США/кг Експортна ціна, дол. США/кг Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг
Кури / індики
1 Чвертки курячі задні заморожені 0,99 - -
2 Шиї 0,40 - -
3 Хвости 1,67 - -
4 Тушки 1,96 1,53 -
5 Філе 1,43 - -
6 Крила 2,26 - -
7 Стегна 2,18 1,23 -
8 Грудка без кісток 2,79 1,77 -
9 Фарш 1,60 - -
10 Шкура 0,40 - -
11 Гомілка 1,04 1,23 -
12 Печінка 0,40 - -
13 Серце 0,40 - -
Свинина
1 Свинина заморожена/охолоджена в напівтушах 0,67 3,83 -
2 Різні види триммінгу (70/30) 0,81 - -
80/20 1,9 - -
90/10 1,44 - -
3 Чверті 1,23 2,06 -
4 Лопатка н/к 4,07 - -
5 Лопатка б/к 4,07 - -
6 Шия 4,07 - -
7 Корейка 0,54 2,31 -
8 Вирізка 1,51 2,46 -
9 Окіст 0,93 2,06 -
10 Середня частина напівтуші 4,13 - -
11 Шкура 0,20 - -
12 Грудинка 4,07 2,42 -
Яловичина
1 Яловичина заморожена/охолоджена в напівтушах 2,71 - -
2 Яловичина безкісткова морожена (триммінг 50%) 0,46 - -
3 Яловичина безкісткова морожена (триммінг 90%) 1,46 - -
4 Лопатка н/к 2,19 1,95 -
5 Лопатка б/к 2,19 1,95 -
6 Вирізка 3,03 - -
7 Печінка 0,18 - -
8 Язик 0,18 - -
9 Серце 0,18 - -
10 Жир 0,18 - -
---------------
* - інформація з офіційного джерела Міністерства сільського господарства США.
За повідомленням ТЕМ, інформація стосовно експортних цін є комерційною таємницею кожного підприємства та відсутня у відкритих джерелах.
Крім того, між Митною службою Сполучених Штатів Америки та Державною митною службою України підписано міжвідомчу угоду (Customs Mutual Assistance Agreement), яка діє з 21 листопада 1994 року, та передбачає можливість безпосереднього обміну інформацією між зазначеними відомствами.
Канада
Відповідно до бази даних Міністерства статистики Канади у січні 2007 року постачань м'ясної продукції до України за наданим переліком не здійснювалось. Щодо експорту зазначених товарів у 2006 році, то слід відзначити, що за вказаний період канадськими митними органами було оформлено 3 партії цієї продукції, яка відноситься до наступних підпозицій УКТ ЗЕД (2371а-14) : 020329 (корейка свиняча безкісткова морожена), 020714 (частини морожені курячі).
При цьому, експорт охолодженої свинини до України здійснювався лише у березні 2006 року на суму 14,8 тис. дол. США, а морожених частин та субпродуктів свійської птиці у квітні та вересні 2006 року на суму відповідно 15,0 та 49,6 тис. дол. США. З огляду незначні обсяги поставок, деталізація вищенаведених товарних підпозицій Міністерством статистики Канади не наводиться.
Федеративна Республіка Німеччина
Інформація щодо цін на окремі види м'ясної продукції
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку, євро/кг Експортна ціна, дол. США/кг Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг
Кури / індики
1 Чвертки курячі задні заморожені 3,29 - -
2 Шиї 2,79 - -
3 Тушки 2,59 - -
4 Печінка 3,40 - -
5 Серце 3,40 - -
Свинина
1 Чверті 2,05 - -
2 Лопатка б/к 3,05 - -
3 Шия 3,55 - -
4 Корейка 3,19 - -
5 Вирізка 3,99-7,75 - -
6 Жир боковий 2,49 - -
7 Печінка 1,09 - -
8 Грудинка 3,19 - -
9 Серце 1,09 - -
Яловичина
1 Лопатка б/к 7,15 - -
2 Вирізка 11,85-26,0 - -
3 Печінка 1,69 - -
4 Язик 7,49 - -
5 Серце 2,79 - -
Щодо експортних цін, то фірмою "D-Trade GmbH" реалізуються:
- курячі гузки по 0,28 євро/кг,
- курячі каркаси по 0,33 євро/кг,
- каркаси індиків по 0,25 євро/кг.
Фірмою "Gebr.Stolle GmbH & Co. KG" реалізуються курячі каркаси на підприємства Угорщини, Німеччини та Бельгії (Tantal, Shtolle, Pimzone, Kipco-Damaco, DTS) для подальшої переробки по 0,15 євро/кг.
Угорська Республіка
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку, дол. США/кг Експортна ціна, дол. США/кг Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг
Кури / індики
1 Половини тушок без крил та ніжок 3,1/4,2 - -
2 Спинки 1,6/3,0 - -
3 Шиї 1,5/2,9 - -
4 Хвости 0,9/0,5 - -
5 Тушки 2,9/4,8 - -
6 Філе 6,5/7,5 - -
7 Крила 2,9/2,3 - -
8 Стегна 3,5/3,9 - -
9 Грудка без кісток 4,8/5,7 - -
10 Фарш 4,8/5,0 - -
11 Гомілка 3,2/3,7 - -
12 Печінка 3,0/3,9 - -
13 Серце 2,4/3,9 - -
Свинина
1 Свинина заморожена/охолоджена в напівтушах 3,7 - -
2 Пашина 8,7 - -
3 Чверті 3,9 - -
4 Лопатка з кісткою 3,5 - -
5 Лопатка без кістки 3,7, - -
6 Шия 3,5 - -
7 Корейка 6,0 - -
8 Вирізка 3,9 - -
9 Жир хребтовий 1,2 - -
10 Жир боковий 2,9 - -
11 Печінка 2,3 - -
12 Грудинка 3,0 - -
13 Серце 2,0 - -
Яловичина
1 Яловичина заморожена/охолоджена в напівтушах 5,1 - -
2 Пашина 9,6 - -
3 Чверті 6,4 - -
4 Лопатка н/к 6,2 - -
5 Вирізка 12,3 - -
6 Печінка 1,4 - -
7 Язик 4,5 - -
8 Серце 1,8 - -
Сполучене Королівство Великобританії
Обсяг експорту мороженого м'яса свійської птиці у 2006 році*
(дані Королівської податкової та митної служби**)
Напрямок експорту Середня ціна, дол. США /кг Загальна вартість, дол. США Загальний обсяг, кг
Всього 1,3856 50 540 413,5 36 474 854
ЄС-25 3,1042 34 686 607,7 11 173 929
Західна Європа (викл. ЄС - 25) 0,6100 350 315,4 574 325
Східна Європа (викл. ЄС - 25) 0,6054 10 709 717,3 17 690 129
Інші країни Америки 1,7135 202 850,0 118 384
Близький Схід та Північна Африка (викл. ЄС -25) 4,0022 232 609,6 58 120
Південна Африка 0,5898 3 827 194,2 6 488 767
Азія і Океанія 1,4308 531 119,2 371 200
Україна 0,3841 1 449 307,7 3 773 057
---------------
* Великобританія експортує в Україну лише морожене м'ясо свійської птиці товарної позиції 0105 без кісток (крім печінки) - код ТН ЗЕД (n0001410-92) 0207 14 10.
** НМ Revenue & Customs (HMRC). Інформація збирається британською митницею на основі задекларованих експортерами обсягів та вартості.
Відповідно до британського Закону про захист інформації (Data Protection Act) інформація про компанії-експортери не розголошується.
Італія
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку, євро/кг* Експортна ціна, євро/кг** Експортна ціна при поставках в Україну, євро/кг
Кури / індики
1 Чвертки курячі задні заморожені 0,79-1,13/- 0,62/0,77 0,67/-
2 Заморожений сепарований курячий каркас - - не експортується
3 Половини тушок без крил та ніжок - 1,51/- не експортується
4 Спинки - 0,93/0,71 не експортується
5 Шиї - 0,93/0,71 не експортується
6 Хвости - 0,93/0,71 не експортується
7 Тушки 1,25-1,35/ 1,45-1,60 1,42/1,59 не експортується
8 М'ясо куряче механічно сепароване морожене (МДМ) - - не експортується
9 Філе 3,60-3,80/ 5,05-5,08 - не експортується
10 Крила 0,26-0,48/ 0,83-1,22 1,19/0,81 не експортується
11 Стегна 2,25-2,35/ 1,77-1,87 1,40/1,41 не експортується
12 Грудка без кісток 2,80-3,60/ 2,70-4,00 3,29/3,65 не експортується
13 Фарш - - не експортується
14 Шкура - - не експортується
15 Гомілка 1,40-1,58/- -/1,26 не експортується
16 Печінка 2,01-2,45/- 2,13/1,24 не експортується/ 1,75
17 Серце 2,00-2,45/- - не експортується
Свинина
1 Свинина заморожена/охолоджена в напівтушах 2,06-3,35 1,41 не експортується
2 Різні види триммінгу (90/10, 80/20, 70/30) - - не експортується
3 Пашина - - не експортується
4 Чверті - - не експортується
5 Лопатка н/к без рульки - 1,80 не експортується
6 Лопатка б/к 2,07-2,62 1,80 не експортується
7 Шия 2,88-3,53 - не експортується
8 Корейка 1,96-2,41 1,58 не експортується
9 Вирізка 5,05-5,35 - не експортується
10 Жир хребтовий 0,11-0,13 не експортується
11 Жир боковий 0,20-0,26 0,44 0,44
12 Окіст 2,72 не експортується
для виробництва шинки (11-14,5 кг) 2,67-2,79 - не експортується
для виробництва шинки (9-11 кг) 2,28-2,55 - не експортується
для переробки (10-12 кг) 3,26-4,30 - не експортується
для переробки (12-14 8 кг) 3,33-4,58 - не експортується
13 Середня частина напівтуші - - не експортується
14 Шкура - - не експортується
15 Печінка - - не експортується
16 Грудинка 2,80-3,20 3,03 не експортується
17 Серце - - не експортується
Яловичина
1 Яловичина заморожена/охолоджена в напівтушах 4,50-5,00 2,34 не експортується
2 Різні види триммінгу (90/10, 80/20, 70/30) - - не експортується
3 Пашина - - не експортується
4 Чверті категорія А
передні 2,70-3,60 2,19 не експортується
задні 4,70-6,40 3,73 не експортується
5 Лопатка н/к - - не експортується
6 Лопатка б/к 5,94-6,66 - не експортується
7 Вирізка 17,00-18,08 - не експортується
8 Печінка 2,32-3,20 3,52 не експортується
9 Язик 5,94-6,66 3,67 не експортується
10 Серце - - не експортується
11 Жир - - не експортується
---------------
* - ціна оптова, без ПДВ, євро/кг.
** - експортна ціна є комерційною тайною виробників, тому отримана шляхом ділення суми на обсяги експорту, без врахування категорійності м'ясної продукції.
Республіка Австрія
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку, дол. США/кг Експортна ціна, дол. США/кг Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг
Кури / індики
1 Чвертки курячі задні заморожені 0,49 0,39 ***
2 Заморожений сепарований курячий каркас 0,92 0,93 ***
3 Половини тушок без крил та ніжок 1,17 3,05 ***
4 Спинки 0,18 0,16 ***
5 Шиї 1,07 ** ***
6 Хвости 0,69 ** ***
7 Тушки 1,38 1,80 ***
8 М'ясо куряче механічно сепароване морожене (МДМ) * ** ***
9 Філе 4,18 ** ***
10 Крила 1,07 1,47 ***
11 Стегна 1,08 0,97 ***
12 Грудка без кісток 3,69 2,47 ***
13 Фарш * ** ***
14 Шкура * ** ***
15 Гомілка 1,46 ** ***
16 Печінка 1,16 0,95 ***
17 Серце 1,16 0,73 ***
Свинина
1 Свинина заморожена/охолоджена в напівтушах 1,64 2,07 ***
2 Різні види триммінгу (90/10, 80/20, 70/30) 2,16 2,32 ***
3 Пашина 1,91 ***
4 Чверті * ** ***
5 Лопатка н/к без рульки 1,98 2,04 ***
6 Лопатка б/к 2,72 3,67 ***
7 Шия * ** ***
8 Корейка 2,51 2,35 ***
9 Вирізка 2,93 2,89 ***
10 Жир хребтовий 0,82 ** ***
11 Жир боковий 0,72 0,67 ***
12 Окіст 0,46 ** ***
13 Середня частина напівтуші 1,91 2,34 ***
14 Шкура 0,36 0,49 ***
15 Печінка 0,69 0,79 ***
16 Грудинка 2,29 2,41 ***
17 Серце 0,73 0,79 ***
Яловичина
1 Яловичина морожена/ охолоджена в напівтушах 3,44 3,63 ***
2 Різні види триммінгу (90/10, 80/20, 70/30) 2,32 3,36 ***
3 Пашина 1,34 * ***
4 Чверті 2,57 2,60 ***
5 Лопатка н/к 2,17 ** ***
6 Лопатка б/к 2,30 ** ***
7 Вирізка 2,70 ** ***
8 Печінка 1,48 ** ***
9 Язик 2,30 ** ***
10 Серце 1,04 ** ***
11 Жир * ** ***
---------------
* Дані щодо обсягів внутрішньої торгівлі Австрії відсутні
** Статистичні дані зовнішньої торгівлі Австрії відсутні
*** Дані товарообороту з Україною у зазначених групах товарної номенклатури відсутні
Розрахунок вартості у дол. США здійснено на основі середньозваженого курсу Австрійського національного банку за 2006 р. (1 євро = 1,2556 дол. США).
Пропозиція м'ясної продукції фірм "Varimex" та "Foxtrade"
N П-во Продукція Ціна, дол. США/кг
1 Varimex Import-Export Ges.M.B.H. Austria, Philharmonika Strasse2/4,A-1010Wien Tel:+431 513 41 22 Fax:+431 513 41 2222 office@varimex.net - pork shoulders boneless, class 4D polyblock - 20 kg 3,11
- pork neck boneless, polyblock - 20 kg 4,04
- pork quarters boneless, grades 4D, polyblock - 20 kg 3,97
- pork filet boneless, polyblock - 20 кг 4,70
- pork breast boneless skinless, polyblock - 20 kg. 5,23.
- pork breast boneless with skin. Polyblock - 20 kg 2,98
- Heads without eyes and ears, 20 kg polyblock 2,71
- Turkey liver (Spain), 10 kg carton 2,90
- Turkey liver (Italy), 15 kg polyblock 0,29
- Turkey heart (Spain), 10 kg catron 1,28
- Turkey heart (Italy), 15 kg polyblock 1,28
- Turkey tails (Netherlands), 10-20 kg carton 0,60
- Chicken tails (Spain), 10 kg carton 0,46
- chicken backs, polyblock 15-20 kg 0,46
- Chicken quarters (origin - Spain), 10 kg carton 0,52
- Chicken quarters (origin - Italy), 10 kg carton 1,46
- Chicken quarters (origin - Netherlands), 10-20 kg carton - Chicken quarters (Hungary), 10 kg carton Пропозиція відсутня
2. Vox Trade Gmbh&Co KG Austria, Traunufergasse 1, A-4600, Thalheim bei Wels Tel: +43/7242/ 9396- 5550, Fax: +43/7242/49396-49-5550 office@voxtrade.com - Chicken liver, 10 kg carton - Chicken 2 joint wings "A", packed in 2x5 kg carton - Chicken 3 joint, 2 joint wings "B" packed in 10 kg carton - Chicken liver 10 kg carton - Chicken shank/thigh, 10 kg carton - Chicken bellies "A", 10 kg carton - Chicken 2 joint wings "A", 10 kg carton - Chicken skin polyblock - Chicken back - Pork heart, opened, cetrifugate - Pork heart, opened, washed - Chicken backs Пропозиція на номенклатуру зазначеного товару відсутня
Розрахунок вартості пропозицій компаній у дол. США здійснено на основі середнього курсу Австрійського національного банку за березень 2007 р. (1 євро = 1,3242 дол. США).
Республіка Польща
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку, дол. США/кг Експортна ціна, дол. США/кг Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг
Кури / індики
1 Чвертки курячі задні заморожені 1,49 - -
2 Тушки 1,92/2,35 - -
3 Філе 4,45/4,76 - -
4 Крила 1,59/1,46 - -
5 Стегна 2,05/2,58 - -
6 Печінка 1,65/1,79 - -
Свинина
Свинина заморожена/охолоджена в напівтушах 1,75 - -
Яловичина
1. Яловичина заморожена/охолоджена в напівтушах 3,28 - -
Республіка Молдова
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції*
Код товару згідно з УКТ ЗЕД (2371а-14) Назва Експортна ціна, дол. США/кг Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг
0202 30 90 00 Яловичина безкісткова морожена (триммінг) 2,7 1,4
0203 21 10 00 Свинина морожена у напівтушах 2,95 -
0207 14 10 00 М'ясо куряче морожене 4,3 -
---------------
* Дані Митної служби Республіки Молдова
Пропозиція м'ясної продукції ТОВ "Навеліна" ("NAVELINA" SRL)
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку, дол. США/кг Експортна ціна, дол. США/кг Експортна ціна при поставках до України, дол. США/кг
Свинина
1 Свинина заморожена/охолоджена в напівтушах 1,-1,7/ 1,2-1,8 - 1,0-1,6
2 Жир хребтовий 0,4-0,6 - -
3 Жир боковий 0,3-0,4 - -
4 Шкура 0,3-0,6 - -
5 Печінка 1,0 - -
6 Серце 0,9-1,0 - -
Яловичина - -
1 Яловичина заморожена/охолоджена в напівтушах 1,-1,1/ 1,1-2,0 1,7-2,0 -
2 Різні види триммінгу (90/10, 80/20, 70/30) 1,2/1,6/1,9 - від 1,3
3 Вирізка 3,0-4,0 - -
4 Печінка 1,0 - -
5 Язик 3,0-3,5 - -
6 Серце 1,0 - -
7 Жир 0,15 - -
Пропозиція м'ясної продукції Державного науково-виробничого підприємства "Авікола-Молдова" ("Avicola-Moldova" ISCP)
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку, дол. США/кг Експортна ціна, дол. США/кг Експортна ціна при поставках в Україну, дол.США/кг
Кури (курчата) 2,5 2,0 2,35
1. Чвертки курячі задні заморожені 2,3 - 2,2
9. Філе 4,5 - 4,3
10. Крила 2,2 - 2,1
Пропозиція м'ясної продукції AT "Кармен" ("Carmez" SA, Кишинівський м'ясокомбінат)
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку, дол. США/кг Експортна ціна, дол. США/кг Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг
Свинина
1 Жир боковий 3,2 - -
2 Середня частина напівтуші 6,5 - -
3 Грудинка 6,9 - -
Яловичина
1 Язик 5,0 - -
Пропозиція м'ясної продукції ТОВ "Мітос" ("MITOS" SRL)
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку, дол. США/ кг Експортна ціна, дол. США/ кг Експортна ціна при поставках в Україну, дол. США/кг
Кури / індики 2,7
1 Чвертки курячі задні заморожені 2,8
2 Філе 4,9 / 5,2 - -
3 Крила 3,0/2,9 - -
4 Стегна 3,0/3,0 - -
5 Гомілка 2,9/2,9 - -
Свинина - -
1 Лопатка б/к 4,9 - -
2 Шия 4,9 - -
3 Корейка 6,0 - -
4 Вирізка 5,6 - -
5 Жир боковий 2,0 - -
6 Середня частина напівтуші 4,7 - -
Яловичина - -
1 Лопатка б/к 4,3 - -
2 Вирізка 7,2 - -
3 Язик 6,4 - -
Грузія
Внутрішній ринок м'яса Грузії досить специфічний, оскільки переважна частина населення споживає м'ясо птиці і тваринного походження, що виробляються на власних домашніх господарствах, а решта реалізується шляхом неорганізованої торгівлі на ринках.
За експертними оцінками, потреба Грузії в м'ясі на рік складає на рівні 105 тис. т, з них до 70% - яловичина, близько 25% - свинина.
Експорт м'яса і м'ясної продукції із Грузії відсутній і тому сама країна є нетто-імпортером цієї продукції. Так, у 2006 році загальний обсяг імпорту м'яса і м'ясопродуктів склав 41,6 млн. дол. США і збільшився майже у два рази у порівнянні з 2005 роком.
Імпорт м'яса і м'ясної продукції (що складає близько 50% від загальної потреби Грузії) здійснюється, в основному, з Аргентини, Індії, Бразилії і США (м'ясо, переважно буйволятина, постачається із Аргентини і Індії, за цінами: у тушах - 0,9-1,1 дол. США за кг, а оброблене 1 категорії у коробках - 2,55 дол. США за кг) із Бразилії і США.
Власне м'ясопереробне виробництво складають 3 м'ясокомбінати, що належать монополісту з виробництва і імпортеру ТОВ "НІКОРА". При цьому, на місцевому ринку присутня значна кількість приватних мінім'ясоцехів з переробки, продукція яких реалізується, в основному, на неорганізованих ринках.
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N Продукція Ціна на внутрішньому ринку Грузії, дол. США / кг
Кури / індики
1 Чвертки курячі задні заморожені 1,65
2 М'ясо куряче механічно сепароване морожене (МДМ) 1,40
3 Філе 3,40
4 Крила 2,40
5 Печінка 2,00
Свинина
1 Свинина заморожена/охолоджена в напівтушах 2,09
2 Різні види триммінгу (90/10, 80/20, 70/30) 2,10(50/50)
3 Лопатка б/к 1,70
4 Шия 3,30
5 Корейка 3,05
6 Вирізка 4,00
7 Жир хребтовий 1,45
8 Жир боковий 1,20
9 Окіст 3,00 (б/к)
10 Печінка 1,55
11 Грудинка 3,10
12 Серце 2,20
Яловичина
1 Яловичина заморожена/охолоджена в напівтушах 2,70
2 Різні види триммінгу (90/10, 80/20, 70/30) 2,60 (80/20)
3 Чверті 2,80
4 Лопатка н/к 3,20
5 Лопатка б/к 4,20
6 Вирізка 5,50
7 Печінка 1,80
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua