ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
26.06.2007 N 11/4-16/6398-ЕП
|
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
Для врахування в роботі, у додаток до листа Держмитслужби України від 13.04.07 N 11/1-16/3861-ЕП (
v3861342-07)
, надсилаємо інформаційно-довідкові матеріали щодо цін на деякі види продукції тваринництва в окремих країнах, підготовлені Мінекономіки України.
Заступник Голови Служби
|
О.П.Шейко
|
Додаток
ІНФОРМАЦІЙНО-ДОВІДКОВІ МАТЕРІАЛИ
щодо цін на деякі види продукції тваринництва в окремих країнах
Сполучені Штати Америки
Інформація щодо цін на окремі види м'ясної продукції* *
N
|
Продукція
|
Ціна на
внутрішньому
ринку,
дол. США/кг
|
Експортна
ціна,
дол. США/кг
|
Експортна
ціна при
поставках в
Україну,
дол. США/кг
|
|
Кури / індики
|
|
|
|
1
|
Чвертки курячі задні
заморожені
|
0,99
|
-
|
-
|
2
|
Шиї
|
0,40
|
-
|
-
|
3
|
Хвости
|
1,67
|
-
|
-
|
4
|
Тушки
|
1,96
|
1,53
|
-
|
5
|
Філе
|
1,43
|
-
|
-
|
6
|
Крила
|
2,26
|
-
|
-
|
7
|
Стегна
|
2,18
|
1,23
|
-
|
8
|
Грудка без кісток
|
2,79
|
1,77
|
-
|
9
|
Фарш
|
1,60
|
-
|
-
|
10
|
Шкура
|
0,40
|
-
|
-
|
11
|
Гомілка
|
1,04
|
1,23
|
-
|
12
|
Печінка
|
0,40
|
-
|
-
|
13
|
Серце
|
0,40
|
-
|
-
|
|
Свинина
|
|
|
|
1
|
Свинина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
0,67
|
3,83
|
-
|
2
|
Різні види триммінгу
(70/30)
|
0,81
|
-
|
-
|
|
80/20
|
1,9
|
-
|
-
|
|
90/10
|
1,44
|
-
|
-
|
3
|
Чверті
|
1,23
|
2,06
|
-
|
4
|
Лопатка н/к
|
4,07
|
-
|
-
|
5
|
Лопатка б/к
|
4,07
|
-
|
-
|
6
|
Шия
|
4,07
|
-
|
-
|
7
|
Корейка
|
0,54
|
2,31
|
-
|
8
|
Вирізка
|
1,51
|
2,46
|
-
|
9
|
Окіст
|
0,93
|
2,06
|
-
|
10
|
Середня частина
напівтуші
|
4,13
|
-
|
-
|
11
|
Шкура
|
0,20
|
-
|
-
|
12
|
Грудинка
|
4,07
|
2,42
|
-
|
|
Яловичина
|
|
|
|
1
|
Яловичина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
2,71
|
-
|
-
|
2
|
Яловичина безкісткова
морожена (триммінг
50%)
|
0,46
|
-
|
-
|
3
|
Яловичина безкісткова
морожена (триммінг
90%)
|
1,46
|
-
|
-
|
4
|
Лопатка н/к
|
2,19
|
1,95
|
-
|
5
|
Лопатка б/к
|
2,19
|
1,95
|
-
|
6
|
Вирізка
|
3,03
|
-
|
-
|
7
|
Печінка
|
0,18
|
-
|
-
|
8
|
Язик
|
0,18
|
-
|
-
|
9
|
Серце
|
0,18
|
-
|
-
|
10
|
Жир
|
0,18
|
-
|
-
|
---------------
* - інформація з офіційного джерела Міністерства сільського господарства США.
За повідомленням ТЕМ, інформація стосовно експортних цін є комерційною таємницею кожного підприємства та відсутня у відкритих джерелах.
Крім того, між Митною службою Сполучених Штатів Америки та Державною митною службою України підписано міжвідомчу угоду (Customs Mutual Assistance Agreement), яка діє з 21 листопада 1994 року, та передбачає можливість безпосереднього обміну інформацією між зазначеними відомствами.
Канада
Відповідно до бази даних Міністерства статистики Канади у січні 2007 року постачань м'ясної продукції до України за наданим переліком не здійснювалось. Щодо експорту зазначених товарів у 2006 році, то слід відзначити, що за вказаний період канадськими митними органами було оформлено 3 партії цієї продукції, яка відноситься до наступних підпозицій УКТ ЗЕД (
2371а-14)
: 020329 (корейка свиняча безкісткова морожена), 020714 (частини морожені курячі).
При цьому, експорт охолодженої свинини до України здійснювався лише у березні 2006 року на суму 14,8 тис. дол. США, а морожених частин та субпродуктів свійської птиці у квітні та вересні 2006 року на суму відповідно 15,0 та 49,6 тис. дол. США. З огляду незначні обсяги поставок, деталізація вищенаведених товарних підпозицій Міністерством статистики Канади не наводиться.
Федеративна Республіка Німеччина
Інформація щодо цін на окремі види м'ясної продукції
N
|
Продукція
|
Ціна на
внутрішньому
ринку,
євро/кг
|
Експортна ціна,
дол. США/кг
|
Експортна ціна
при поставках
в Україну,
дол. США/кг
|
|
Кури / індики
|
|
|
|
1
|
Чвертки курячі
задні
заморожені
|
3,29
|
-
|
-
|
2
|
Шиї
|
2,79
|
-
|
-
|
3
|
Тушки
|
2,59
|
-
|
-
|
4
|
Печінка
|
3,40
|
-
|
-
|
5
|
Серце
|
3,40
|
-
|
-
|
|
Свинина
|
|
|
|
1
|
Чверті
|
2,05
|
-
|
-
|
2
|
Лопатка б/к
|
3,05
|
-
|
-
|
3
|
Шия
|
3,55
|
-
|
-
|
4
|
Корейка
|
3,19
|
-
|
-
|
5
|
Вирізка
|
3,99-7,75
|
-
|
-
|
6
|
Жир боковий
|
2,49
|
-
|
-
|
7
|
Печінка
|
1,09
|
-
|
-
|
8
|
Грудинка
|
3,19
|
-
|
-
|
9
|
Серце
|
1,09
|
-
|
-
|
|
Яловичина
|
|
|
|
1
|
Лопатка б/к
|
7,15
|
-
|
-
|
2
|
Вирізка
|
11,85-26,0
|
-
|
-
|
3
|
Печінка
|
1,69
|
-
|
-
|
4
|
Язик
|
7,49
|
-
|
-
|
5
|
Серце
|
2,79
|
-
|
-
|
Щодо експортних цін, то фірмою "D-Trade GmbH" реалізуються:
- курячі гузки по 0,28 євро/кг,
- курячі каркаси по 0,33 євро/кг,
- каркаси індиків по 0,25 євро/кг.
Фірмою "Gebr.Stolle GmbH & Co. KG" реалізуються курячі каркаси на підприємства Угорщини, Німеччини та Бельгії (Tantal, Shtolle, Pimzone, Kipco-Damaco, DTS) для подальшої переробки по 0,15 євро/кг.
Угорська Республіка
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N
|
Продукція
|
Ціна на
внутрішньому
ринку,
дол. США/кг
|
Експортна
ціна,
дол. США/кг
|
Експортна
ціна при
поставках в
Україну,
дол. США/кг
|
|
Кури / індики
|
|
|
|
1
|
Половини тушок без
крил та ніжок
|
3,1/4,2
|
-
|
-
|
2
|
Спинки
|
1,6/3,0
|
-
|
-
|
3
|
Шиї
|
1,5/2,9
|
-
|
-
|
4
|
Хвости
|
0,9/0,5
|
-
|
-
|
5
|
Тушки
|
2,9/4,8
|
-
|
-
|
6
|
Філе
|
6,5/7,5
|
-
|
-
|
7
|
Крила
|
2,9/2,3
|
-
|
-
|
8
|
Стегна
|
3,5/3,9
|
-
|
-
|
9
|
Грудка без кісток
|
4,8/5,7
|
-
|
-
|
10
|
Фарш
|
4,8/5,0
|
-
|
-
|
11
|
Гомілка
|
3,2/3,7
|
-
|
-
|
12
|
Печінка
|
3,0/3,9
|
-
|
-
|
13
|
Серце
|
2,4/3,9
|
-
|
-
|
|
Свинина
|
|
|
|
1
|
Свинина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
3,7
|
-
|
-
|
2
|
Пашина
|
8,7
|
-
|
-
|
3
|
Чверті
|
3,9
|
-
|
-
|
4
|
Лопатка з кісткою
|
3,5
|
-
|
-
|
5
|
Лопатка без кістки
|
3,7,
|
-
|
-
|
6
|
Шия
|
3,5
|
-
|
-
|
7
|
Корейка
|
6,0
|
-
|
-
|
8
|
Вирізка
|
3,9
|
-
|
-
|
9
|
Жир хребтовий
|
1,2
|
-
|
-
|
10
|
Жир боковий
|
2,9
|
-
|
-
|
11
|
Печінка
|
2,3
|
-
|
-
|
12
|
Грудинка
|
3,0
|
-
|
-
|
13
|
Серце
|
2,0
|
-
|
-
|
|
Яловичина
|
|
|
|
1
|
Яловичина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
5,1
|
-
|
-
|
2
|
Пашина
|
9,6
|
-
|
-
|
3
|
Чверті
|
6,4
|
-
|
-
|
4
|
Лопатка н/к
|
6,2
|
-
|
-
|
5
|
Вирізка
|
12,3
|
-
|
-
|
6
|
Печінка
|
1,4
|
-
|
-
|
7
|
Язик
|
4,5
|
-
|
-
|
8
|
Серце
|
1,8
|
-
|
-
|
Сполучене Королівство Великобританії
Обсяг експорту мороженого м'яса свійської птиці у 2006 році*
(дані Королівської податкової та митної служби**)
Напрямок
експорту
|
Середня ціна,
дол. США /кг
|
Загальна
вартість,
дол. США
|
Загальний обсяг,
кг
|
Всього
|
1,3856
|
50 540 413,5
|
36 474 854
|
ЄС-25
|
3,1042
|
34 686 607,7
|
11 173 929
|
Західна Європа
(викл. ЄС - 25)
|
0,6100
|
350 315,4
|
574 325
|
Східна Європа
(викл. ЄС - 25)
|
0,6054
|
10 709 717,3
|
17 690 129
|
Інші країни
Америки
|
1,7135
|
202 850,0
|
118 384
|
Близький Схід та
Північна Африка
(викл. ЄС -25)
|
4,0022
|
232 609,6
|
58 120
|
Південна Африка
|
0,5898
|
3 827 194,2
|
6 488 767
|
Азія і Океанія
|
1,4308
|
531 119,2
|
371 200
|
Україна
|
0,3841
|
1 449 307,7
|
3 773 057
|
---------------
* Великобританія експортує в Україну лише морожене м'ясо свійської птиці товарної позиції 0105 без кісток (крім печінки) - код ТН ЗЕД (
n0001410-92)
0207 14 10.
** НМ Revenue & Customs (HMRC). Інформація збирається британською митницею на основі задекларованих експортерами обсягів та вартості.
Відповідно до британського Закону про захист інформації (Data Protection Act) інформація про компанії-експортери не розголошується.
Італія
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N
|
Продукція
|
Ціна на
внутрішньому
ринку,
євро/кг*
|
Експортна
ціна,
євро/кг**
|
Експортна ціна
при поставках
в Україну,
євро/кг
|
|
Кури / індики
|
|
|
|
1
|
Чвертки курячі задні
заморожені
|
0,79-1,13/-
|
0,62/0,77
|
0,67/-
|
2
|
Заморожений
сепарований курячий
каркас
|
-
|
-
|
не
експортується
|
3
|
Половини тушок без
крил та ніжок
|
-
|
1,51/-
|
не
експортується
|
4
|
Спинки
|
-
|
0,93/0,71
|
не
експортується
|
5
|
Шиї
|
-
|
0,93/0,71
|
не
експортується
|
6
|
Хвости
|
-
|
0,93/0,71
|
не
експортується
|
7
|
Тушки
|
1,25-1,35/
1,45-1,60
|
1,42/1,59
|
не
експортується
|
8
|
М'ясо куряче
механічно сепароване
морожене (МДМ)
|
-
|
-
|
не
експортується
|
9
|
Філе
|
3,60-3,80/
5,05-5,08
|
-
|
не
експортується
|
10
|
Крила
|
0,26-0,48/
0,83-1,22
|
1,19/0,81
|
не
експортується
|
11
|
Стегна
|
2,25-2,35/
1,77-1,87
|
1,40/1,41
|
не
експортується
|
12
|
Грудка без кісток
|
2,80-3,60/
2,70-4,00
|
3,29/3,65
|
не
експортується
|
13
|
Фарш
|
-
|
-
|
не
експортується
|
14
|
Шкура
|
-
|
-
|
не
експортується
|
15
|
Гомілка
|
1,40-1,58/-
|
-/1,26
|
не
експортується
|
16
|
Печінка
|
2,01-2,45/-
|
2,13/1,24
|
не
експортується/
1,75
|
17
|
Серце
|
2,00-2,45/-
|
-
|
не
експортується
|
|
Свинина
|
|
|
|
1
|
Свинина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
2,06-3,35
|
1,41
|
не
експортується
|
2
|
Різні види триммінгу
(90/10, 80/20, 70/30)
|
-
|
-
|
не
експортується
|
3
|
Пашина
|
-
|
-
|
не
експортується
|
4
|
Чверті
|
-
|
-
|
не
експортується
|
5
|
Лопатка н/к без
рульки
|
-
|
1,80
|
не
експортується
|
6
|
Лопатка б/к
|
2,07-2,62
|
1,80
|
не
експортується
|
7
|
Шия
|
2,88-3,53
|
-
|
не
експортується
|
8
|
Корейка
|
1,96-2,41
|
1,58
|
не
експортується
|
9
|
Вирізка
|
5,05-5,35
|
-
|
не
експортується
|
10
|
Жир хребтовий
|
0,11-0,13
|
|
не
експортується
|
11
|
Жир боковий
|
0,20-0,26
|
0,44
|
0,44
|
12
|
Окіст
|
|
2,72
|
не
експортується
|
|
для виробництва шинки
(11-14,5 кг)
|
2,67-2,79
|
-
|
не
експортується
|
|
для виробництва шинки
(9-11 кг)
|
2,28-2,55
|
-
|
не
експортується
|
|
для переробки (10-12
кг)
|
3,26-4,30
|
-
|
не
експортується
|
|
для переробки (12-14
8 кг)
|
3,33-4,58
|
-
|
не
експортується
|
13
|
Середня частина
напівтуші
|
-
|
-
|
не
експортується
|
14
|
Шкура
|
-
|
-
|
не
експортується
|
15
|
Печінка
|
-
|
-
|
не
експортується
|
16
|
Грудинка
|
2,80-3,20
|
3,03
|
не
експортується
|
17
|
Серце
|
-
|
-
|
не
експортується
|
|
Яловичина
|
|
|
|
1
|
Яловичина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
4,50-5,00
|
2,34
|
не
експортується
|
2
|
Різні види триммінгу
(90/10, 80/20, 70/30)
|
-
|
-
|
не
експортується
|
3
|
Пашина
|
-
|
-
|
не
експортується
|
4
|
Чверті категорія А
|
|
|
|
|
передні
|
2,70-3,60
|
2,19
|
не
експортується
|
|
задні
|
4,70-6,40
|
3,73
|
не
експортується
|
5
|
Лопатка н/к
|
-
|
-
|
не
експортується
|
6
|
Лопатка б/к
|
5,94-6,66
|
-
|
не
експортується
|
7
|
Вирізка
|
17,00-18,08
|
-
|
не
експортується
|
8
|
Печінка
|
2,32-3,20
|
3,52
|
не
експортується
|
9
|
Язик
|
5,94-6,66
|
3,67
|
не
експортується
|
10
|
Серце
|
-
|
-
|
не
експортується
|
11
|
Жир
|
-
|
-
|
не
експортується
|
---------------
* - ціна оптова, без ПДВ, євро/кг.
** - експортна ціна є комерційною тайною виробників, тому отримана шляхом ділення суми на обсяги експорту, без врахування категорійності м'ясної продукції.
Республіка Австрія
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N
|
Продукція
|
Ціна на
внутрішньому
ринку,
дол. США/кг
|
Експортна
ціна,
дол. США/кг
|
Експортна
ціна при
поставках в
Україну,
дол. США/кг
|
|
Кури / індики
|
|
|
|
1
|
Чвертки курячі задні
заморожені
|
0,49
|
0,39
|
***
|
2
|
Заморожений
сепарований курячий
каркас
|
0,92
|
0,93
|
***
|
3
|
Половини тушок без
крил та ніжок
|
1,17
|
3,05
|
***
|
4
|
Спинки
|
0,18
|
0,16
|
***
|
5
|
Шиї
|
1,07
|
**
|
***
|
6
|
Хвости
|
0,69
|
**
|
***
|
7
|
Тушки
|
1,38
|
1,80
|
***
|
8
|
М'ясо куряче
механічно сепароване
морожене (МДМ)
|
*
|
**
|
***
|
9
|
Філе
|
4,18
|
**
|
***
|
10
|
Крила
|
1,07
|
1,47
|
***
|
11
|
Стегна
|
1,08
|
0,97
|
***
|
12
|
Грудка без кісток
|
3,69
|
2,47
|
***
|
13
|
Фарш
|
*
|
**
|
***
|
14
|
Шкура
|
*
|
**
|
***
|
15
|
Гомілка
|
1,46
|
**
|
***
|
16
|
Печінка
|
1,16
|
0,95
|
***
|
17
|
Серце
|
1,16
|
0,73
|
***
|
|
Свинина
|
|
|
|
1
|
Свинина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
1,64
|
2,07
|
***
|
2
|
Різні види триммінгу
(90/10, 80/20, 70/30)
|
2,16
|
2,32
|
***
|
3
|
Пашина
|
1,91
|
|
***
|
4
|
Чверті
|
*
|
**
|
***
|
5
|
Лопатка н/к без
рульки
|
1,98
|
2,04
|
***
|
6
|
Лопатка б/к
|
2,72
|
3,67
|
***
|
7
|
Шия
|
*
|
**
|
***
|
8
|
Корейка
|
2,51
|
2,35
|
***
|
9
|
Вирізка
|
2,93
|
2,89
|
***
|
10
|
Жир хребтовий
|
0,82
|
**
|
***
|
11
|
Жир боковий
|
0,72
|
0,67
|
***
|
12
|
Окіст
|
0,46
|
**
|
***
|
13
|
Середня частина
напівтуші
|
1,91
|
2,34
|
***
|
14
|
Шкура
|
0,36
|
0,49
|
***
|
15
|
Печінка
|
0,69
|
0,79
|
***
|
16
|
Грудинка
|
2,29
|
2,41
|
***
|
17
|
Серце
|
0,73
|
0,79
|
***
|
|
Яловичина
|
|
|
|
1
|
Яловичина морожена/
охолоджена в
напівтушах
|
3,44
|
3,63
|
***
|
2
|
Різні види триммінгу
(90/10, 80/20, 70/30)
|
2,32
|
3,36
|
***
|
3
|
Пашина
|
1,34
|
*
|
***
|
4
|
Чверті
|
2,57
|
2,60
|
***
|
5
|
Лопатка н/к
|
2,17
|
**
|
***
|
6
|
Лопатка б/к
|
2,30
|
**
|
***
|
7
|
Вирізка
|
2,70
|
**
|
***
|
8
|
Печінка
|
1,48
|
**
|
***
|
9
|
Язик
|
2,30
|
**
|
***
|
10
|
Серце
|
1,04
|
**
|
***
|
11
|
Жир
|
*
|
**
|
***
|
---------------
* Дані щодо обсягів внутрішньої торгівлі Австрії відсутні
** Статистичні дані зовнішньої торгівлі Австрії відсутні
*** Дані товарообороту з Україною у зазначених групах товарної номенклатури відсутні
Розрахунок вартості у дол. США здійснено на основі середньозваженого курсу Австрійського національного банку за 2006 р. (1 євро = 1,2556 дол. США).
Пропозиція м'ясної продукції фірм "Varimex" та "Foxtrade"
N
|
П-во
|
Продукція
|
Ціна,
дол. США/кг
|
1
|
Varimex Import-Export
Ges.M.B.H.
Austria, Philharmonika
Strasse2/4,A-1010Wien
Tel:+431 513 41 22
Fax:+431 513 41 2222
office@varimex.net
|
- pork shoulders
boneless, class 4D
polyblock - 20 kg
|
3,11
|
- pork neck
boneless,
polyblock - 20 kg
|
4,04
|
- pork quarters
boneless, grades
4D, polyblock - 20
kg
|
3,97
|
- pork filet
boneless,
polyblock - 20 кг
|
4,70
|
- pork breast
boneless skinless,
polyblock - 20
kg.
|
5,23.
|
- pork breast
boneless with
skin. Polyblock -
20 kg
|
2,98
|
- Heads without
eyes and ears, 20
kg polyblock
|
2,71
|
- Turkey liver
(Spain), 10 kg
carton
|
2,90
|
- Turkey liver
(Italy), 15 kg
polyblock
|
0,29
|
- Turkey heart
(Spain), 10 kg
catron
|
1,28
|
- Turkey heart
(Italy), 15 kg
polyblock
|
1,28
|
- Turkey tails
(Netherlands),
10-20 kg carton
|
0,60
|
- Chicken tails
(Spain), 10 kg
carton
|
0,46
|
- chicken backs,
polyblock 15-20
kg
|
0,46
|
- Chicken quarters
(origin - Spain),
10 kg carton
|
0,52
|
- Chicken quarters
(origin - Italy),
10 kg carton
|
1,46
|
- Chicken quarters
(origin -
Netherlands),
10-20 kg carton
- Chicken quarters
(Hungary), 10 kg
carton
|
Пропозиція
відсутня
|
2.
|
Vox Trade Gmbh&Co KG
Austria,
Traunufergasse 1,
A-4600, Thalheim bei
Wels
Tel: +43/7242/ 9396-
5550,
Fax:
+43/7242/49396-49-5550
office@voxtrade.com
|
- Chicken liver,
10 kg carton
- Chicken 2 joint
wings "A", packed
in 2x5 kg carton
- Chicken 3 joint,
2 joint wings "B"
packed in 10 kg
carton
- Chicken liver 10
kg carton
- Chicken
shank/thigh, 10 kg
carton
- Chicken bellies
"A", 10 kg carton
- Chicken 2 joint
wings "A", 10 kg
carton
- Chicken skin
polyblock
- Chicken back
- Pork heart,
opened,
cetrifugate
- Pork heart,
opened, washed
- Chicken backs
|
Пропозиція на
номенклатуру
зазначеного товару
відсутня
|
Розрахунок вартості пропозицій компаній у дол. США здійснено на основі середнього курсу Австрійського національного банку за березень 2007 р. (1 євро = 1,3242 дол. США).
Республіка Польща
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N
|
Продукція
|
Ціна на
внутрішньому
ринку,
дол. США/кг
|
Експортна
ціна,
дол. США/кг
|
Експортна
ціна при
поставках в
Україну,
дол. США/кг
|
|
Кури / індики
|
|
|
|
1
|
Чвертки курячі задні
заморожені
|
1,49
|
-
|
-
|
2
|
Тушки
|
1,92/2,35
|
-
|
-
|
3
|
Філе
|
4,45/4,76
|
-
|
-
|
4
|
Крила
|
1,59/1,46
|
-
|
-
|
5
|
Стегна
|
2,05/2,58
|
-
|
-
|
6
|
Печінка
|
1,65/1,79
|
-
|
-
|
|
Свинина
|
|
|
|
|
Свинина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
1,75
|
-
|
-
|
|
Яловичина
|
|
|
|
1.
|
Яловичина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
3,28
|
-
|
-
|
Республіка Молдова
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції*
Код товару
згідно
з УКТ ЗЕД (2371а-14)
|
Назва
|
Експортна ціна,
дол. США/кг
|
Експортна ціна
при поставках в
Україну,
дол. США/кг
|
0202 30 90 00
|
Яловичина
безкісткова
морожена
(триммінг)
|
2,7
|
1,4
|
0203 21 10 00
|
Свинина
морожена у
напівтушах
|
2,95
|
-
|
0207 14 10 00
|
М'ясо куряче
морожене
|
4,3
|
-
|
---------------
* Дані Митної служби Республіки Молдова
Пропозиція м'ясної продукції ТОВ "Навеліна" ("NAVELINA" SRL)
N
|
Продукція
|
Ціна на
внутрішньому
ринку,
дол. США/кг
|
Експортна
ціна,
дол. США/кг
|
Експортна
ціна при
поставках до
України,
дол. США/кг
|
|
Свинина
|
|
|
|
1
|
Свинина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
1,-1,7/
1,2-1,8
|
-
|
1,0-1,6
|
2
|
Жир хребтовий
|
0,4-0,6
|
-
|
-
|
3
|
Жир боковий
|
0,3-0,4
|
-
|
-
|
4
|
Шкура
|
0,3-0,6
|
-
|
-
|
5
|
Печінка
|
1,0
|
-
|
-
|
6
|
Серце
|
0,9-1,0
|
-
|
-
|
|
Яловичина
|
|
-
|
-
|
1
|
Яловичина
заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
1,-1,1/
1,1-2,0
|
1,7-2,0
|
-
|
2
|
Різні види триммінгу
(90/10, 80/20, 70/30)
|
1,2/1,6/1,9
|
-
|
від 1,3
|
3
|
Вирізка
|
3,0-4,0
|
-
|
-
|
4
|
Печінка
|
1,0
|
-
|
-
|
5
|
Язик
|
3,0-3,5
|
-
|
-
|
6
|
Серце
|
1,0
|
-
|
-
|
7
|
Жир
|
0,15
|
-
|
-
|
Пропозиція м'ясної продукції Державного науково-виробничого підприємства "Авікола-Молдова" ("Avicola-Moldova" ISCP)
N
|
Продукція
|
Ціна на
внутрішньому
ринку,
дол. США/кг
|
Експортна ціна,
дол. США/кг
|
Експортна ціна
при поставках
в Україну,
дол.США/кг
|
|
Кури (курчата)
|
2,5
|
2,0
|
2,35
|
1.
|
Чвертки курячі
задні
заморожені
|
2,3
|
-
|
2,2
|
9.
|
Філе
|
4,5
|
-
|
4,3
|
10.
|
Крила
|
2,2
|
-
|
2,1
|
Пропозиція м'ясної продукції AT "Кармен" ("Carmez" SA, Кишинівський м'ясокомбінат)
N
|
Продукція
|
Ціна на
внутрішньому
ринку,
дол. США/кг
|
Експортна ціна,
дол. США/кг
|
Експортна ціна
при поставках
в Україну,
дол. США/кг
|
|
Свинина
|
|
|
|
1
|
Жир боковий
|
3,2
|
-
|
-
|
2
|
Середня частина
напівтуші
|
6,5
|
-
|
-
|
3
|
Грудинка
|
6,9
|
-
|
-
|
|
Яловичина
|
|
|
|
1
|
Язик
|
5,0
|
-
|
-
|
Пропозиція м'ясної продукції ТОВ "Мітос" ("MITOS" SRL)
N
|
Продукція
|
Ціна на
внутрішньому
ринку,
дол. США/ кг
|
Експортна ціна,
дол. США/ кг
|
Експортна ціна
при поставках
в Україну,
дол. США/кг
|
|
Кури / індики
|
2,7
|
|
|
1
|
Чвертки курячі
задні
заморожені
|
2,8
|
|
|
2
|
Філе
|
4,9 / 5,2
|
-
|
-
|
3
|
Крила
|
3,0/2,9
|
-
|
-
|
4
|
Стегна
|
3,0/3,0
|
-
|
-
|
5
|
Гомілка
|
2,9/2,9
|
-
|
-
|
|
Свинина
|
|
-
|
-
|
1
|
Лопатка б/к
|
4,9
|
-
|
-
|
2
|
Шия
|
4,9
|
-
|
-
|
3
|
Корейка
|
6,0
|
-
|
-
|
4
|
Вирізка
|
5,6
|
-
|
-
|
5
|
Жир боковий
|
2,0
|
-
|
-
|
6
|
Середня частина
напівтуші
|
4,7
|
-
|
-
|
|
Яловичина
|
|
-
|
-
|
1
|
Лопатка б/к
|
4,3
|
-
|
-
|
2
|
Вирізка
|
7,2
|
-
|
-
|
3
|
Язик
|
6,4
|
-
|
-
|
Грузія
Внутрішній ринок м'яса Грузії досить специфічний, оскільки переважна частина населення споживає м'ясо птиці і тваринного походження, що виробляються на власних домашніх господарствах, а решта реалізується шляхом неорганізованої торгівлі на ринках.
За експертними оцінками, потреба Грузії в м'ясі на рік складає на рівні 105 тис. т, з них до 70% - яловичина, близько 25% - свинина.
Експорт м'яса і м'ясної продукції із Грузії відсутній і тому сама країна є нетто-імпортером цієї продукції. Так, у 2006 році загальний обсяг імпорту м'яса і м'ясопродуктів склав 41,6 млн. дол. США і збільшився майже у два рази у порівнянні з 2005 роком.
Імпорт м'яса і м'ясної продукції (що складає близько 50% від загальної потреби Грузії) здійснюється, в основному, з Аргентини, Індії, Бразилії і США (м'ясо, переважно буйволятина, постачається із Аргентини і Індії, за цінами: у тушах - 0,9-1,1 дол. США за кг, а оброблене 1 категорії у коробках - 2,55 дол. США за кг) із Бразилії і США.
Власне м'ясопереробне виробництво складають 3 м'ясокомбінати, що належать монополісту з виробництва і імпортеру ТОВ "НІКОРА". При цьому, на місцевому ринку присутня значна кількість приватних мінім'ясоцехів з переробки, продукція яких реалізується, в основному, на неорганізованих ринках.
Інформація стосовно цін на окремі види м'ясної продукції
N
|
Продукція
|
Ціна на внутрішньому ринку
Грузії,
дол. США / кг
|
|
Кури / індики
|
|
1
|
Чвертки курячі задні
заморожені
|
1,65
|
2
|
М'ясо куряче механічно
сепароване морожене (МДМ)
|
1,40
|
3
|
Філе
|
3,40
|
4
|
Крила
|
2,40
|
5
|
Печінка
|
2,00
|
|
Свинина
|
|
1
|
Свинина заморожена/охолоджена
в напівтушах
|
2,09
|
2
|
Різні види триммінгу (90/10,
80/20, 70/30)
|
2,10(50/50)
|
3
|
Лопатка б/к
|
1,70
|
4
|
Шия
|
3,30
|
5
|
Корейка
|
3,05
|
6
|
Вирізка
|
4,00
|
7
|
Жир хребтовий
|
1,45
|
8
|
Жир боковий
|
1,20
|
9
|
Окіст
|
3,00 (б/к)
|
10
|
Печінка
|
1,55
|
11
|
Грудинка
|
3,10
|
12
|
Серце
|
2,20
|
|
Яловичина
|
|
1
|
Яловичина
заморожена/охолоджена в
напівтушах
|
2,70
|
2
|
Різні види триммінгу (90/10,
80/20, 70/30)
|
2,60 (80/20)
|
3
|
Чверті
|
2,80
|
4
|
Лопатка н/к
|
3,20
|
5
|
Лопатка б/к
|
4,20
|
6
|
Вирізка
|
5,50
|
7
|
Печінка
|
1,80
|
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua