ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
27.07.2007 N 29/2-10.1/4546-ЕП
Регіональним митницям, 
митницям, службам 
з експертного забезпечення 
митних органів 

Щодо проведення обов'язкової лабораторної перевірки товарів

На виконання п. 1 наказу Держмитслужби України від 17.08.2004 N 602 (v0602342-04) надаємо Перелік товарів, що підлягають обов'язковій лабораторній перевірці в серпні 2007 року.
З метою недопущення безпідставних затримок при митному оформленні товарів, які увійшли до Переліку товарів, що підлягають обов'язковій лабораторній перевірці (далі - Перелік), інформуємо, що:
1. Зазначені переліки стосуються товарів, які заявляються до митного оформлення в режимі "Імпорт 40";
1.1. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари, що ввозяться в якості гуманітарної, технічної допомоги;
1.2. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці тільки товари, які увійшли до Переліку і проходили лабораторну перевірку в 2007 році. Товари, які досліджувались у 2006 році, перевіряються на загальних підставах;
1.3. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари, що ввозяться в незначній кількості (для маркетингових досліджень, "тестові" партії товарів, тощо) (лист Управління від 11.02.2005 N 45/20-527-ЕП (v-572342-05) ;
1.4. Не підлягають обов'язковій лабораторній перевірці товари груп 25-64, імпорт яких підпадає під дію Угод про вільну торгівлю (преференція 65).
2. Порядок звернення до експертних підрозділів визначається відповідними нормативними документами Держмитслужби України.
3. Даний Перелік розроблений за результатами моніторингу митного оформлення товарів. Пропозиції та зауваження щодо формування переліків товарів на наступний термін направляти з обов'язковим врахуванням пропозицій підрозділів номенклатури й класифікації товарів, боротьби з митними правопорушеннями (при поданні пропозицій щодо переліку товарів окрім коду УКТ ЗЕД (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) та назви товару необхідно вказувати підставу для обов'язкової лабораторної перевірки товару).
Т.в.о. начальника Управління
О.М.Литвин

Додаток

ПЕРЕЛІК

товарів, що підлягають обов'язковій лабораторній перевірці в серпні 2007 року

N з/п Задекларований код УКТ ЗЕД (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14) Коротка назва товару Підстава для обов'язкової лабораторної перевірки товару Визначальні показники ідентифікації Необхідна супровідна документація для проведення досліджень Загальний обсяг проби (Дослідницька/ контрольна)
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
1. 0305 59 50 00 10% 0305 59 90 90 10% Риба сушена, солона або у розсолі; риба гарячого або холодного копчення; рибне борошно, порошок та гранули, придатні для харчування Можливість класифікації за кодамиУКТ ЗЕД (2371а-14) 1604 20 40 00 - 10% 1604 20 90 90 - 10% Вид риби, ступінь переробки, наявність консервантів ароматизаторів, приправ, смакових добавок тощо Сертифікати, ТУ, ГОСТи, технологія виробництва, фотокартки тощо 1 кг / 1 кг але не менше 1 уп. / 1 уп. для роздрібної торгівлі
2. 0813 10 00 00 0% Плоди сушені, крім тих, що включені до товарних позицій 0801-0806; суміші горіхів або сушених плодів цієї групи: - абрикоси Можливість класифікації за кодомУКТ ЗЕД (2371а-14) 2006 00 38 00 - 20% Ступінь переробки, склад, призначення Сертифікати, ТУ, ГОСТи, технологічний регламент виготовлення продукту 0,5 кг / 0,5 кг але не менше 1 уп. / 1 уп. для роздрібної торгівлі
3. 0910 50 00 00 0910 91 10 00 0910 91 90 00 0910 99 99 00 0% Суміші прянощів Можливість класифікації за кодомУКТ ЗЕД (2371а-14) 2103 90 90 00 - 10% Наявність смакових добавок, відмінних від спецій Сертифікати, ТУ, специфікаційні дані 0,3 кг / 0,3 кг але не менше 1 уп. / 1 уп. для роздрібної торгівлі
4. 1511 10 10 00 0% 1511 10 90 00 0% 1511 90 11 00 0% 1511 90 19 00 0% 1511 90 91 00 0% Олія пальмова та її фракції, рафіновані або нерафіновані, але без зміни їх хімічного складу Можливість класифікації за кодомУКТ ЗЕД (2371а-14) 1511 90 99 00 - 5% Ступінь переробки, склад, призначення Сертифікати, ТУ, ГОСТи, технологічний регламент виготовлення продукту 0,5 кг / 0,5 кг але не менше 1 уп. / 1 уп. для роздрібної торгівлі
5. 1517 90 99 10 0% Суміші рослинних жирів Можливість класифікації за кодами 1516 20 96 00 - 20% 1517 90 99 90 - 15% Жирно-кислотний склад, хімічна структура Сертифікат якості від виробника 1 літр / 1 літр
6. 1901 10 00 00 0% Продукти дитячого харчування, розфасовані для роздрібної торгівлі Можливість класифікації в товарних підкатегоріях 2007 - 5%; 2104 - 7,5% Визначення хімічного складу товару та фізичних характеристик визначальних для ідентифікації товару. Співвідношення в дитячому пюре фруктових компонентів і печива або каші Інформація фірми- виробника про склад продукту (назва інгредієнтів та їх % вміст) 1 уп. / 1 уп.
7. 2106 90 98 10 2106 90 98 30 2106 90 98 50 0% Ароматизатори Емульгатори Стабілізатори Можливість класифікації в товарних позиціях 2106 90 98 90 - 5% 2106 90 92 00 - 10% Хімічний склад Сертифікати, нормативно- технічна документація на товар, інформація про використання 0,3 кг / 0,3 кг
8. 3902 10 00 00 0% Поліпропілен у первинній формі Можливість класифікації в товарній позиції 3902 30 00 90 - 5% Вміст сополімерних ланок Сертифікат якості від виробника 0,2 кг / 0,2 кг
9. 3904 10 00 10 0% ПВХ, не змішаний з іншими речовинами Можливість класифікації за кодомУКТ ЗЕД (2371б-14) 3904 10 00 90 - 6,5% Ситовий аналіз, сульфатна зола, вміст вологи, константа K Сертифікат виробника про хімічний склад та фізико- хімічні характеристики 0,2 кг / 0,2 кг
10. 6907 90 91 00 6907 90 99 00 7% Плитка керамічна неглазурована Можливість класифікації в товарних позиціях 6908 90 91 00 6908 90 99 00 - 10% Наявність покриття, структура та склад матеріалу Документація по технології виробництва, сертифікат якості 1 шт. / 1 шт.
Т.в.о. начальника Управління
О.М.Литвин
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua