КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 8 липня 2006 р. N 947
Київ
|
Про внесення зміни до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту
Кабінет Міністрів України постановляє:
Внести зміну до норми N 8 - додаткова норма для донорів норм харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. N 426 (
426-2002-п)
(Офіційний вісник України, 2002 р., N 14, ст. 739; 2006 р., N 11, ст. 716), виклавши її в редакції, що додається.
Прем'єр-міністр України
|
Ю.ЄХАНУРОВ
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 29 березня 2002 р. N 426 ( 426-2002-п )
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 8 липня 2006 р. N 947)
Норма N 8 - додаткова норма харчування донора в день давання крові та (або) її компонентів
(грамів)
------------------------------------------------------------------
Найменування продукту | Кількість
------------------------------------------------------------------
М'ясо (яловичина, птиця) 300
Риба 30
Масло вершкове 20
Олія 5
Крупи різні та макаронні вироби 40
Яйце куряче, штук 1
Молоко 200
Цукор 35
Борошно пшеничне 10
Хліб житній 150
Хліб пшеничний 150
Картопля 200
Капуста 100
Буряки 30
Морква 50
Цибуля 20
Сухофрукти 20
Фрукти свіжі 300
Сік 100
Чай 0,3
Какао 40
Енергетична цінність набору продуктів повинна становити від 2000 до 2200 ккал.
_______________
Примітки:
1. За цією нормою за рахунок держави забезпечуються харчуванням військовослужбовці і працівники Збройних Сил та інших військових формувань, рядовий і начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту та органів і установ кримінально-виконавчої системи, які дають кров та (або) її компоненти спеціалізованим установам і закладам переливання крові та відповідним підрозділам закладів охорони здоров'я, що належать до сфери управління Міноборони, незалежно від забезпечення їх харчуванням за основними нормами.
У разі неможливості забезпечити харчуванням за цією нормою донору відшкодовується вартість набору продуктів готівкою.
2. Заміну одних продуктів на інші дозволяється проводити згідно з нормами заміни.
3. Додатковим харчуванням (вартість продуктів готівкою) донори забезпечуються у закладах охорони здоров'я, що належать до сфери управління Міноборони, за місцем взяття у донора крові та (або) її компонентів.
У разі давання донорами крові та (або) її компонентів виїзним бригадам центрів крові, відділенням переливання крові додаткове харчування (вартість продуктів готівкою) організовується у військових частинах, вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів, установах і організаціях Збройних Сил та інших військових формувань, органів внутрішніх справ, органів цивільного захисту та органів кримінально-виконавчої системи на місці.
Додаткові продукти для організації харчування військовослужбовців строкової військової служби та курсантів вищих військових навчальних закладів у дні давання крові та (або) її компонентів записуються окремою графою у розкладку продуктів. Сніданок і обід готуються з продуктів як за основною, так і додатковою нормою для донора відповідно до рекомендацій, а вечеря - за основною нормою.
Рекомендації щодо складення наборів продуктів для харчування донора в день давання крові та (або) її компонентів
Перед даванням крові на сніданок донор одержує гарячий чай з булкою та цукром (80 грамів булки, 30 грамів цукру, 0,5 грама чаю).
------------------------------------------------------------------
Найменування продуктів | Білки | Жири | Вуглеводи |Калорій-
| | | | ність,
| | | | ккал
------------------------------------------------------------------
Перший варіант обіду, грамів
Вінегрет з олією та 3,3 10,7 18,1 157
оселедцем
(150 і 20)
Суп гороховий з м'ясним 18,9 21,7 33,3 378
фаршем (400 і 100)
Яловичина відварена (270). 41,1 26,7 402
Каша вівсяна і овочеве 4,9 12,8 36,4 271
рагу (по 150 і 150)
Кисіль з клюкви (180) 0,2 39,6 147
Другий варіант обіду, грамів
Салат із свіжої капусти, 1,6 5,9 16,3 118
моркви та яблук із
сметаною (50, 50, 50 і 20)
Борщ український із 21,2 24,8 32,7 399
сметаною та м'ясним фаршем
(400 і 100)
Курятина відварена (270). 50,7 27,8 417
Каша гречана і овочеве 7 14,1 44,3 320
рагу (150 і 150)
Компот з кураги та ізюму 0,2 30 115
(180)
На кожний раціон, грамів
Хліб житній (150) 5 1 42,5 188
Хліб пшеничний (150) 7,9 1,9 52,7 246
Масло вершкове (20) 0,08 15,7 0,1 149
Яблука свіжі (300) 0,9 34,5 132
Цитрусові (апельсини, 2,4 25,2 116
мандарини, грейпфрути,
300)
Енергетична цінність раціонів, грамів
Перший варіант 84,7 89,5 282,1 2186
Другий варіант 89,7 94,2 278,6 2200