УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ ТА З ПИТАНЬ
ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ
Н А К А З
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
9 червня 2003 р.
за N 460/7781
Про затвердження Порядку складання балансу і доведення лімітів на споживання та виробництво спирту
Відповідно до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 р. N 1266 (
1266-2002-п)
"Про затвердження Порядку визначення виробників і покупців спирту та здійснення контролю за його обігом" та від 5 липня 1999 р. N 1197 (
1197-99-п)
"Про порядок отримання закладами та установами охорони здоров'я, суб'єктами підприємницької діяльності, вітчизняними товаровиробниками спирту етилового і здійснення контролю за його цільовим використанням" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок складання балансу і доведення лімітів на споживання та виробництво спирту, що додається.
2. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 28 лютого 2002 р. N 61 (
z0265-02)
"Про затвердження Порядку отримання лімітів на спирт етиловий", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 18 березня 2002 р. за N 265/6553.
3. Управлінню розвитку ринків продовольства та сільськогосподарської продукції забезпечити державну реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Державного секретаря Першина В.Л.
5. Наказ набирає чинності через 10 днів після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
економіки та з питань
європейської інтеграції
України
23.05.2003 N 134
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
9 червня 2003 р.
за N 460/7781
ПОРЯДОК
складання балансу і доведення лімітів на споживання та виробництво спирту
1. Цей Порядок установлює механізм складання балансу споживання та виробництва спирту і доведення відповідних лімітів.
2. Баланс споживання та виробництва спирту і відповідні ліміти Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України розробляє на підставі пропозицій заявників - центральних органів виконавчої влади. Пропозиції заявники подають до 1 листопада року, що передує плановому.
3. Пропозиції заявників на доведення лімітів на споживання спирту містять відповідні розрахунки щодо обсягів споживання спирту та виробництва продукції з його використанням (за видами) в плановому році за кварталами.
4. Узагальнені пропозиції виробників спирту щодо можливих обсягів його виробництва та експорту в плановому році за кварталами до Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України подає Міністерство аграрної політики України.
5. Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України на підставі поданих заявниками пропозицій та з урахуванням аналізу ситуації на ринку алкоголю, виробництва та експорту спирту і продукції з його використанням складає річний баланс виробництва та споживання спирту, який до 1 грудня року, що передує плановому, затверджується наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України.
6. Для оперативного реагування на зміну кон'юнктури внутрішнього і зовнішнього ринку спирту і продукції, що виробляється з його використанням, а також для своєчасного задоволення потреби в спирті нових споживачів Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України встановлює резерв спирту в обсязі не більше ніж 15 відсотків від загального річного обсягу його споживання на внутрішньому ринку. У межах календарного року не використаний у попередньому кварталі резерв спирту Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України зараховує до резерву спирту наступного кварталу.
7. На підставі затвердженого річного балансу Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України до 20 грудня року, що передує плановому, складає ліміти на споживання та виробництво спирту на плановий рік та I квартал.
Квартальні ліміти на споживання та виробництво спирту складаються в межах річних лімітів з урахуванням пропозицій заявників, звітних даних про фактичне використання раніше наданих лімітів, а також сезонності споживання спирту і продукції з його використанням.
Для одержання лімітів на II-IV квартали заявники до 10 числа місяця, що передує плановому кварталу, подають уточнені пропозиції на плановий квартал.
8. Річні та квартальні ліміти на споживання і виробництво спирту затверджує Перший заступник Міністра (заступник Міністра) Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України. Затверджені ліміти Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України доводить до відповідних центральних органів виконавчої влади у вигляді повідомлень за підписом директора департаменту розвитку ринків та реформування відносин власності та інформує про це Державну податкову адміністрацію України.
9. Центральні органи виконавчої влади, які одержали ліміти на спирт, щокварталу до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом, надсилають до Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України інформацію про виробництво та споживання спирту за формами згідно з додатками 1, 2 до цього Порядку, а також за підсумками року уточнюють річну звітну інформацію (за кварталами).
10. У разі надходження протягом кварталу пропозицій заявників щодо визначення додаткових лімітів на спирт за умови наявності ресурсів спирту Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України розглядає їх в п'ятнадцятиденний термін з дня реєстрації, доводить визначені ліміти на спирт у вигляді повідомлень за підписом директора департаменту розвитку ринків та реформування відносин власності до заявників та інформує про це Державну податкову адміністрацію України. Підставою для визначення додаткових лімітів є документи, передбачені пунктами 3 і 4 цього Порядку, та інформація про розподіл вже наданих на поточний квартал лімітів у розрізі суб'єктів господарювання та за напрямами постачання.
11. У разі надходження протягом року від центральних органів виконавчої влади обгрунтованих пропозицій про зміну річних обсягів виробництва, експорту або споживання спирту Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції України за необхідності вносить зміни до річного балансу виробництва та споживання спирту, які затверджуються наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України.
12. Розгляд пропозицій заявників, складання балансу та підготовку відповідних матеріалів щодо доведення лімітів на спирт до заявників здійснює управління розвитку ринків продовольства та сільськогосподарської продукції.
13. Пропозиції на доведення лімітів на спирт та документи, зазначені в пунктах 3, 4, 9 і 10 цього Порядку, заявники подають разом в одному пакеті і реєструють у Міністерстві економіки та з питань європейської інтеграції України.
14. У разі відсутності одного із зазначених у пунктах 3, 4, 9 і 10 цього Порядку документів управління розвитку ринків продовольства та сільськогосподарської продукції повідомляє про це заявника протягом десяти днів з дня реєстрації поданих документів.
15. Повторний розгляд документів здійснюють у строк, передбачений пунктом 10 цього Порядку.
Директор департаменту
розвитку ринків
|
А.Кушніренко
|
Додаток 1
до Порядку складання
балансу і доведення
лімітів на споживання
та виробництво спирту
ІНФОРМАЦІЯ
про розподіл, надходження та використання спирту для виробництва підакцизної продукції, обсяги її виробництва, стан розрахунків із сплати акцизного збору за __________ квартал ______ року
N
з/п
|
Суб'єкти
господарювання
|
Доведений
ліміт на
споживання
спирту,
тис. дал
|
Одержано,
тис. дал
|
Використано,
тис. дал
|
Вироблено
продукції
(за
видами),
тис. дал
|
Сума
акцизного
збору, на
яку видано
податкові
векселі
при
одержанні
суб'єктами
господарювання
спирту
етилового
неденатуро-
ваного для
виробництва
підакцизної
продукції,
млн. грн.
|
Сплачена
сума
акцизного
збору
суб'єктами
господарювання
при
виробництві
підакцизної
продукції
із спирту
етилового
неденатуро-
ваного,
млн. грн.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ІФОРМАЦІЯ
про розподіл, надходження та використання спирту для виробництва інших видів спиртовмісної продукції, обсяги їх виробництва, суми сплаченого акцизного збору при одержанні етилового спирту
за __________ квартал ______ року
N
з/п
|
Суб'єкти
господарювання
|
Доведений
ліміт на
споживання
спирту,
тис. дал
|
Одержано,
тис. дал
|
Використано,
тис. дал
|
Вироблено
продукції
(за
видами),
тис. дал
|
Сплачена
сума
акцизного
збору при
одержанні
етилового
спирту,
млн. грн.
|
|
|
|
|
|
|
|
Додаток 2
до Порядку складання
балансу і доведення
лімітів на споживання
та виробництво спирту
ІНФОРМАЦІЯ
про виробництво та реалізацію спирту за __________ квартал ______ року
тис. дал
N
з/п
|
Суб'єкти
господарювання
|
Обсяг
квоти на
виробництво
спирту
|
Залишки
спирту
на
початок
кварталу
|
Вироблено
спирту
|
Реалізовано
спирту
|
Залишки
спирту
на
кінець
кварталу
|
|
|
|
|
|
|
|