13.01.2009 N 25
|
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
20 лютого 2009 р.
за N 164/16180
Міністр
ПОГОДЖЕНО:
В.о. Першого заступника Міністра
охорони здоров'я України,
головного державного санітарного
лікаря України
|
Ю.О.Павленко
А.М.Пономаренко
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінсім'ямолодьспорту
13.01.2009 N 25
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
20 лютого 2009 р.
за N 164/16180
Найменування продуктів | Загальна норма | Норма дієтичного харчування | Енергетична цінність 100 г продукту, ккал |
Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту | 200 | 200 | 189 |
Хліб пшеничний | 300 | 300 | 221 |
Борошно пшеничне | 10 | - | 324 |
Крупа, всього: у тому числі: пшоняна вівсяна рис манна гречана інша | 70 5 10 15 15 10 15 | 80 - 10 20 20 10 20 | 348 303 330 328 295 |
Бобові | 10 | - | 298 |
Макаронні вироби | 20 | 20 | 335 |
М'ясо | 125 | 125 | 168 |
Риба | 100 | 100 | 99 |
Молоко | 500 | 500 | 52 |
Масло тваринне | 40 | 40 | 692 |
Сир | 50 | 50 | 88 |
Жири тваринні топлені, маргарин | 10 | 10 | 712 |
Олія | 20 | 20 | 899 |
Яйця курячі (штук) | 1 | 1 | 157 |
Цукор | 60 | 60 | 379 |
Чай | 1 | 1 | - |
Сіль | 10 | 10 | - |
Картопля | 450 | 450 | 80 |
Крохмаль картопляний | 1 | 1 | 327 |
Овочі, всього: у тому числі: капуста буряк морква цибуля ріпчаста огірки, помідори | 350 150 50 50 50 50 | 350 150 60 50 50 50 | 27 42 32 41 11 |
Фрукти сушені | 15 | 15 | 217 |
Лавровий лист | 0,1 | 0,1 | - |
Томатна паста | 3 | 3 | 99 |
Сумарна енергетична цінність, ккал | 3284,23 | 3282,09 | - |
Вміст у грамах: білків жирів вуглеводів | 114,37 118,63 439,77 | 112,58 118,41 441,52 |
Найменування продукту | Вікова група (місяців) | ||||
до 3-х | 4 - 5 | 6 - 7 | 8 - 12 | 12 - 18 | |
Сухі адаптовані молочні суміші (або рідкі адаптовані молочні суміші) | 80-100 (700-900) | 90-120 (900-1000) | 75-80 (900-800) | 30-60 (600 - 500) | |
Хліб житній (з 10-ти місяців) | 5-10 | 30 | |||
Хліб пшеничний | 5-10 | 80 | |||
Крохмаль | 1 | 2 | 3 | ||
Борошно пшеничне | 20 | ||||
Крупи, бобові, макаронні вироби | 20 | 25-30 | 40 | ||
Картопля | 50 | 85 | 150 | ||
Овочі | 120 | 180 | 210 | ||
Соки | 30-50 | 50-100 | 50 | ||
Фрукти сушені | 1-4 | 4-6 | 10 | ||
Фрукти свіжі, цитрусові | 10-60 | 70-120 | 90 | ||
Кондитерські вироби (сухарики, печиво) | 3-15 | 15 | |||
Цукор | 30 | 30 | 40 | ||
Масло вершкове | 1-4 | 4-6 | 19 | ||
Мед, медопродукти | 1 | ||||
Олія | 1-3 | 3-6 | 9 | ||
Яйця, штук | 1/5 жовтка | 1/4 - 1/2 жовтка | 1/2 | ||
Сало | 1 | ||||
Молоко, кисломолочні продукти | 100-200 | 300-380 | 450 | ||
Сир кисломолочний | 10-30 | 30-50 | 40 | ||
Сир твердий | 3 | ||||
Сметана | 10 | ||||
М'ясо, м'ясопродукти | 50-90 | 85 | |||
Риба, рибопродукти | 15-25 | 25 | |||
Кава злакова, цикорій | 1 | 1 | |||
Какао | 1 | 1 | |||
Чай | 0,1 | 0,2 | |||
Сіль, сіль йодована | 1 | 2 | 2 | ||
Дріжджі | 1 | ||||
Лавровий лист | 0,05 | ||||
Сухарі панірувальні | 3 | ||||
Томатна паста | 3 | ||||
Ванільний цукор | 0,1 | ||||
Кислота лимонна | 0,1 | ||||
Хімічний склад: Білки, у тому числі тваринні Жири, у тому числі рослинні Вуглеводи | 15 15 30 66 | 19 19 38 77 | 23 22 53 3 115 | 32 25 61 6 143 | 60,6 37,5 63,5 12,3 229,3 |
Енергоцінність, ккал | 660 | 730 | 1029 | 1249 | 1731,2 |
Директор Держсоцслужби
|
Н.Л.Лук'янова
|