У доповнення до листів Держмитслужби від 07.12.2005 N 11/4-29/15653-ЕП (
v1565342-05)
та від 07.12.2006 N 11/4-29/13864-ЕП (
v3864342-06)
, інформуємо, що з 01.09.2009 набула чинності зміна N 1 до ДСТУ 4623:2006 "Цукор білий. Технічні умови", згідно якої вводиться граничне значення вмісту крохмалю у кристалічному цукрі, виготовленому з цукрових буряків, як оціночний критерій ідентифікації цукру за сировиною, з якої він виготовлений.
Метод визначення масової частки крохмалю встановлений державним стандартом ДСТУ 4865:2007 "Цукор. Метод визначення крохмалю", який набув чинності з 01.01.2009 та поширюється на цукор (цукор білий та цукор-сирець).