ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
Про затвердження національних стандартів, зміни до національного класифікатора України та скасування нормативних документів
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408-III (
2408-14)
та на виконання планів державної стандартизації на 2005-2006 роки НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 січня 2007 р.:
ДСТУ 878:2006
|
Води мінеральні природні фасовані. Загальні
технічні умови - На заміну ДСТУ 878-93
|
ДСТУ 4582:2006
|
Система розроблення і поставлення продукції
на виробництво. Хліб та хлібобулочні
вироби. Основні положення - Вперше (зі
скасуванням ГОСТ 15.015-90)
|
б) з 1 червня 2007 р.:
ДСТУ 4659:2006
|
Розрахунки і випробування на міцність.
Методика визначення характеристик
динамічної тріщиностійкості металів за
нормального відриву за температури від
мінус 263 град. C до 400 град. C - Вперше
|
в) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ 724:2006
|
Хрін столовий. Загальні технічні умови - на
заміну ДСТУ 724-92
|
ДСТУ 1055:2006
|
Крупи, що швидко розварюються. Технічні
умови - на заміну ДСТУ 1055-91
|
ДСТУ 2021:2006
|
Молодняк сільськогосподарської птиці
добовий. Технічні умови - На заміну
ДСТУ 2021-91
|
ДСТУ 4660:2006
|
Глазурі та маси для формування. Загальні
технічні умови - Вперше
|
ДСТУ 4661:2006
|
Молодняк сільськогосподарський ремонтний.
Технічні умови - Вперше
|
ДСТУ 4662:2006
|
Прополіс. Технічні умови - Вперше (зі
скасуванням в Україні ГОСТ 28886-90 та
РСТ УССР 1078-86)
|
ДСТУ 4663:2006
|
Алерген сухий очищений із атипових
мікобактерій. Технічні умови - Вперше
|
ДСТУ 4664:2006
|
Туберкулін очищений для ссавців у
стандартному розчині. Технічні умови -
Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 16739-88 в частині вимог, що стосує-
ться туберкуліну очищеного для ссавців)
|
ДСТУ 4665:2006
|
Ядро кунжуту смажене. Технічні умови -
Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1826-88)
|
ДСТУ 4666:2006
|
Молочко маточне бджолине. Технічні умови -
Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 28888-90)
|
ДСТУ 4667:2006
|
Віск бджолиний промисловий. Технічні умови
- Вперше
|
ДСТУ 4668:2006
|
Продукти зі свинини варені, копчено-варені,
копчено-запечені, запечені, смажені,
сирокопчені. Загальні технічні умови -
Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 16594-85, ГОСТ 17482-85,
ГОСТ 18236-85, ГОСТ 18255-85,
ГОСТ 18256-85)
|
ДСТУ 4669:2006
|
Сири напівтверді. Загальні технічні умови -
Вперше
|
ДСТУ 4670:2006
|
Продукти з яловичини та свинини варені,
копчено-варені. Загальні технічні умови -
Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1850-86)
|
ДСТУ 4671:2006
|
Продукти з яловичини і баранини варені,
копчено-варені, сирокопчені. Загальні
технічні умови - Вперше
|
г) з 1 жовтня 2007 р.:
ДСТУ 4672:2006
|
Вироби кондитерські. Методи визначення золи
і металомагнітних домішок - Вперше (зі
скасуванням в Україні ГОСТ 5901-87)
|
ДСТУ 4673:2006
|
Велика рогата худоба для забою. Технічні
умови - Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 5110-55)
|
ДСТУ 4674:2006
|
Сіно. Технічні умови - Вперше (зі
скасуванням в Україні ГОСТ 4808-87)
|
2. Затвердити зміну до національного класифікатора України з наданням чинності з 1 грудня 2006 р.:
зміна N 1 ДК 003:2005 (va242609-06)
|
Класифікатор професій (vb375609-05, vc375609-05)
|
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
а) з 1 січня 2007 р.:
ДСТУ 878-93
|
Води мінеральні природні фасовані. Загальні
технічні умови
|
ГОСТ 15.015-90
|
Система разработки и постановки продукции
на производство. Хлеб и хлебобулочные
изделия
|
б) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ 724-92
|
Хрін столовий. Технічні умови
|
ДСТУ 1055-91
|
Крупи, що швидко розварюються. Технічні
умови
|
ДСТУ 2021-91
|
Молодняк сільськогосподарської птиці
добовий. Технічні умови
|
РСТ УССР 1078-86
|
Прополіс (бджолиний клей). Технічні умови
|
РСТ УССР 1826-88
|
Ядро кунжуту смажене. Технічні умови
|
РСТ УССР 1850-86
|
Продукти із свинини та яловичини. Загальні
технічні умови
|
ГОСТ 16594-85
|
Продукты из свинины сырокопченые.
Технические условия
|
ГОСТ 16739-88
|
Туберкулин очищенный (ППД) для
млекопитающих. Технические условия в
частині вимог, що стосується туберкуліну
очищеного для ссавців
|
ГОСТ 17482-85
|
Продукты из свинины запеченные и жареные.
Технические условия
|
ГОСТ 18236-85
|
Продукты из свинины вареные. Технические
условия
|
ГОСТ 18255-85
|
Продукты из свинины копчено-вареные.
Технические условия
|
ГОСТ 18256-85
|
Продукты из свинины копчено-запеченные.
Технические условия
|
ГОСТ 28888-90
|
Молочко маточное пчелиное. Технические
условия
|
ГОСТ 28886-90
|
Прополис. Технические условия
|
в) з 1 жовтня 2007 р.:
ГОСТ 4808-87
|
Сено. Технические условия
|
ГОСТ 5110-55
|
Крупный рогатый скот для убоя. Определение
упитанности
|
ГОСТ 5901-87
|
Изделия кондитерские. Методы определения
массовой доли золы и металломагнитной
примеси
|
4. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук Г.Г.) забезпечити:
- опублікування інформації щодо затверджених національних стандартів, зміни до національного класифікатора України та скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
- видання вищезазначених національних стандартів у термін не пізніше ніж за 90 днів до настання термінів чинності, що встановлені цим наказом.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови С.Т.Черепкова.