ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
15.08.2006 N 242

Про затвердження національних стандартів, зміни до національного класифікатора України та скасування нормативних документів

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408-III (2408-14) та на виконання планів державної стандартизації на 2005-2006 роки НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 січня 2007 р.:
ДСТУ 878:2006 Води мінеральні природні фасовані. Загальні технічні умови - На заміну ДСТУ 878-93
ДСТУ 4582:2006 Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Хліб та хлібобулочні вироби. Основні положення - Вперше (зі скасуванням ГОСТ 15.015-90)
б) з 1 червня 2007 р.:
ДСТУ 4659:2006 Розрахунки і випробування на міцність. Методика визначення характеристик динамічної тріщиностійкості металів за нормального відриву за температури від мінус 263 град. C до 400 град. C - Вперше
в) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ 724:2006 Хрін столовий. Загальні технічні умови - на заміну ДСТУ 724-92
ДСТУ 1055:2006 Крупи, що швидко розварюються. Технічні умови - на заміну ДСТУ 1055-91
ДСТУ 2021:2006 Молодняк сільськогосподарської птиці добовий. Технічні умови - На заміну ДСТУ 2021-91
ДСТУ 4660:2006 Глазурі та маси для формування. Загальні технічні умови - Вперше
ДСТУ 4661:2006 Молодняк сільськогосподарський ремонтний. Технічні умови - Вперше
ДСТУ 4662:2006 Прополіс. Технічні умови - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28886-90 та РСТ УССР 1078-86)
ДСТУ 4663:2006 Алерген сухий очищений із атипових мікобактерій. Технічні умови - Вперше
ДСТУ 4664:2006 Туберкулін очищений для ссавців у стандартному розчині. Технічні умови - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 16739-88 в частині вимог, що стосує- ться туберкуліну очищеного для ссавців)
ДСТУ 4665:2006 Ядро кунжуту смажене. Технічні умови - Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1826-88)
ДСТУ 4666:2006 Молочко маточне бджолине. Технічні умови - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28888-90)
ДСТУ 4667:2006 Віск бджолиний промисловий. Технічні умови - Вперше
ДСТУ 4668:2006 Продукти зі свинини варені, копчено-варені, копчено-запечені, запечені, смажені, сирокопчені. Загальні технічні умови - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 16594-85, ГОСТ 17482-85, ГОСТ 18236-85, ГОСТ 18255-85, ГОСТ 18256-85)
ДСТУ 4669:2006 Сири напівтверді. Загальні технічні умови - Вперше
ДСТУ 4670:2006 Продукти з яловичини та свинини варені, копчено-варені. Загальні технічні умови - Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1850-86)
ДСТУ 4671:2006 Продукти з яловичини і баранини варені, копчено-варені, сирокопчені. Загальні технічні умови - Вперше
г) з 1 жовтня 2007 р.:
ДСТУ 4672:2006 Вироби кондитерські. Методи визначення золи і металомагнітних домішок - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 5901-87)
ДСТУ 4673:2006 Велика рогата худоба для забою. Технічні умови - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 5110-55)
ДСТУ 4674:2006 Сіно. Технічні умови - Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 4808-87)
2. Затвердити зміну до національного класифікатора України з наданням чинності з 1 грудня 2006 р.:
зміна N 1 ДК 003:2005 (va242609-06) Класифікатор професій (vb375609-05, vc375609-05)
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
а) з 1 січня 2007 р.:
ДСТУ 878-93 Води мінеральні природні фасовані. Загальні технічні умови
ГОСТ 15.015-90 Система разработки и постановки продукции на производство. Хлеб и хлебобулочные изделия
б) з 1 липня 2007 р.:
ДСТУ 724-92 Хрін столовий. Технічні умови
ДСТУ 1055-91 Крупи, що швидко розварюються. Технічні умови
ДСТУ 2021-91 Молодняк сільськогосподарської птиці добовий. Технічні умови
РСТ УССР 1078-86 Прополіс (бджолиний клей). Технічні умови
РСТ УССР 1826-88 Ядро кунжуту смажене. Технічні умови
РСТ УССР 1850-86 Продукти із свинини та яловичини. Загальні технічні умови
ГОСТ 16594-85 Продукты из свинины сырокопченые. Технические условия
ГОСТ 16739-88 Туберкулин очищенный (ППД) для млекопитающих. Технические условия в частині вимог, що стосується туберкуліну очищеного для ссавців
ГОСТ 17482-85 Продукты из свинины запеченные и жареные. Технические условия
ГОСТ 18236-85 Продукты из свинины вареные. Технические условия
ГОСТ 18255-85 Продукты из свинины копчено-вареные. Технические условия
ГОСТ 18256-85 Продукты из свинины копчено-запеченные. Технические условия
ГОСТ 28888-90 Молочко маточное пчелиное. Технические условия
ГОСТ 28886-90 Прополис. Технические условия
в) з 1 жовтня 2007 р.:
ГОСТ 4808-87 Сено. Технические условия
ГОСТ 5110-55 Крупный рогатый скот для убоя. Определение упитанности
ГОСТ 5901-87 Изделия кондитерские. Методы определения массовой доли золы и металломагнитной примеси
4. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук Г.Г.) забезпечити:
- опублікування інформації щодо затверджених національних стандартів, зміни до національного класифікатора України та скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
- видання вищезазначених національних стандартів у термін не пізніше ніж за 90 днів до настання термінів чинності, що встановлені цим наказом.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови С.Т.Черепкова.
Голова
О.Висоцький