МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ У СПРАВАХ СІМ'Ї,
МОЛОДІ ТА СПОРТУ
Н А К А З
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
3 червня 2010 р.
за N 355/17650
Про затвердження норм харчування для осіб, які перебувають у центрах ресоціалізації наркозалежної молоді
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2009 N 979 (
979-2009-п)
"Про затвердження Типового положення про центр ресоціалізації наркозалежної молоді", з метою вдосконалення організації харчування осіб, які перебувають у центрі ресоціалізації наркозалежної молоді, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити норми харчування для осіб, які перебувають у центрах ресоціалізації наркозалежної молоді, що додаються.
2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту відповідно до розподілу функціональних обов'язків.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Міністр
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Міністра
охорони здоров'я України,
головний державний санітарний
лікар України
|
Р.С.Сафіуллін
Г.С.Рожков
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінсім'ямолодьспорту
19.05.2010 N 1394
НОРМИ
харчування для осіб, які перебувають у центрах ресоціалізації наркозалежної молоді
N
з/п
|
Найменування продуктів
|
Норма на одну особу
за віковими групами
(грамів брутто)
|
від 14
до 18 років
|
від 18 років
і старше
|
1
|
2
|
3
|
4
|
1
|
Хліб житній
|
200
|
200
|
2
|
Хліб пшеничний
|
250
|
250
|
3
|
Борошно пшеничне
|
50
|
15
|
4
|
Крохмаль
|
3
|
3
|
5
|
Крупи, макаронні вироби, бобові
|
80
|
75
|
6
|
Картопля
|
420
|
400
|
7
|
Овочі
|
470
|
450
|
8
|
Фрукти свіжі, у тому числі
цитрусові
|
300
|
350
|
9
|
Фрукти сушені
|
15
|
15
|
10
|
Соки
|
200
|
150
|
11
|
Цукор
|
70
|
70
|
12
|
Мед
|
7
|
7
|
13
|
Кондитерські вироби
|
40
|
40
|
14
|
М'ясо та м'ясні вироби, птиця
|
160
|
150
|
15
|
Ковбасні вироби
|
40
|
40
|
16
|
Риба та рибні продукти
|
100
|
100
|
17
|
Молоко, кисломолочні продукти
|
500
|
400
|
18
|
Сир кисломолочний
|
70
|
70
|
19
|
Сир твердий
|
20
|
20
|
20
|
Сметана
|
25
|
20
|
21
|
Масло вершкове
|
50
|
45
|
22
|
Олія
|
20
|
21
|
23
|
Яйця, штук
|
1
|
1
|
24
|
Кава злакова, цикорій
|
5
|
5
|
25
|
Какао
|
3
|
3
|
26
|
Чай
|
0,5
|
1
|
27
|
Лавровий лист, спеції
|
0,02
|
0,02
|
28
|
Дріжджі
|
3
|
3
|
29
|
Сухарі панірувальні
|
4
|
4
|
30
|
Томатна паста
|
4
|
4
|
31
|
Кислота лимонна
|
0,2
|
0,2
|
32
|
Ванільний цукор
|
0,1
|
0,1
|
33
|
Сіль
|
10
|
10
|
|
Хімічний склад добової норми
|
34
|
Білки
|
141,1
|
135,7
|
|
з них тваринні, грамів
|
53
|
78
|
35
|
Жири
|
143
|
135,5
|
|
з них олії, грамів
|
16
|
30
|
36
|
Вуглеводи, грамів
|
562
|
528
|
37
|
Енергетична цінність, ккал
|
4099
|
3874
|
1. Норма на одну особу вказана відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 N 1591 (
1591-2004-п)
"Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах", від 13.03.2002 N 324 (
324-2002-п)
"Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства праці та соціальної політики", від 14.04.2000 N 656 (
656-2000-п)
"Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення".
2. Продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються у межах добових норм (+- 5 відсотків). Такі продукти, як сир, риба, дріжджі, видаються кілька разів на тиждень.
3. У разі відсутності необхідних продуктів харчування можна робити їх заміну згідно із затвердженими МОЗ нормами заміни продуктів.
4. Для квашення овочів (огірків, помідорів, капусти тощо) та консервування овочів та фруктів використовують сіль і цукор згідно з рецептурами понад добову норму.
5. Оснащення центру кухонним обладнанням та інвентарем здійснюється за умови потреби та за наявності харчоблоку.
Директор Держсоцслужби
|
Н.Л.Лук'янова
|