від 14 червня 2002 р. N 833
Київ
|
Прем'єр-міністр України
|
А.КІНАХ
|
Інд. 22
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 червня 2002 р. N 833
Додаток 1
до Порядку
Додаток 2
до Порядку
------------------------------------------------------------------
Найменування | Фізико- | Вміст |Мікро-|Іхтіопато-| Термін
продукції із | хімічні | окремих |біоло-| логічні |проведення
зазначенням |показники,| забруд- |гічні |показники | дослід-
нормативно- | токсичні | нювачів |показ-| | ження,
правових актів | елементи | | ники | | днів
на відбір | | | | |
зразків | | | | |
----------------+----------+---------+------+----------+----------
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
------------------------------------------------------------------
М'ясо-
продукти (1)
М'ясо, у тому
числі птиці,
свіже,
охолоджене і
заморожене
(ГОСТ 7269-79,
7702.0-95,
20235.0-74,
28825-90,
УП N 2051-79),
кілограмів 0,5 0,2-1 0,4 5-8
Ковбаса
(ГОСТ 9792-73,
УП N 2051-79),
кілограмів 0,5 0,1-1 0,3 4-7
Гомілковий
спилок,
кілограмів 0,2 0,2-1
Субпро-
дукти (2),
напівфабрикати,
кулінарні
вироби
(ГОСТ 7269-79,
4288-76,
УП N 2051-79),
кілограмів 0,5 0,2-1 0,3 5-8
Кишки (свиней,
великої
рогатої худоби,
дрібних тварин),
кілограмів 0,2 0,2-1 0,2 5-8
Консерви м'ясні і
м'ясо-рослинні
(ГОСТ 8756.0-70),
штук
до 50 мл 10 4-20 8 10-15
50-100 мл 6 2-15 5 10-15
100-200 мл 3 2-10 3 10-15
200-300 мл 2 1-5 3 10-15
300-500 мл 1 1-4 3 10-15
500-1000 мл 1 1-3 3 10-15
від 1000 мл 1 1-2 3
Риба свіжа,
морожена,
охолоджена
(ГОСТ 7631-85,
20438-75,
УП N 2051-79),
кілограмів 0,5 0,5-1 0,5 5 5-7
Раки,
ракоподібні,
жаби, молюски та
інші гідробіонти,
кілограмів 0,2 0,2-0,5 0,2 0,1 5-7
Риба гарячого,
холодного
копчення
(ГОСТ 7631-85),
кілограмів 0,5 0,2-1 0,2 0,3 5-7
Рибні консерви і
пресерви
(УП N 2051-79),
кілограмів (3) 0,3 0,2-1 0,4 10-15
Молоко, молочні
вироби сухі,
кисломолочні тощо
(ГОСТ 26809-86,
9225-84,
13928-84,
УП N 2051-79),
кілограмів 0,3 0,1-1 0,5 8
Молочні консерви
(ГОСТ 87560-70,
3622-68,
УП N 2051-79),
кілограмів (4) 0,2 0,2-1 0,2 10-15
Сир і вироби
із сиру
(ГОСТ 26809-86,
9225-84,
УП N 2051-79),
кілограмів 0,2 0,1-1 0,1 4-7
Масло вершкове,
жири тваринного
походження,
маргарин, майонез
(ГОСТ 26809-86,
9225-84,
УП N 2051-79),
кілограмів 0,4 0,2-1 0,1 7
Жири рослинного
походження
(УП N 2051-79),
літрів 0,5 0,2-1 5
Яйця
(УП N 2051-79),
штук 10 2-18 6 8
Яєчний порошок
(УП N 2051-79),
кілограмів 0,3 0,2-1 0,2 8
Казеїн харчовий,
желатин
(желатинові
капсули),
кілограмів 0,2 1 0,2 3-5
Казеїн технічний,
кілограмів 0,2 1 2-3
Зерно, макуха
(ГОСТ 13586.3-83,
13979.0-86,
УП N 2051-79),
кілограмів 1 0,2-1 9
Дріжджі кормові,
кілограмів 0,5 1 2-3
Бульйони харчові,
сухі, кілограмів 0,2 0,2-0,5 0,1 5-7
Корми,
комбікорми,
кормові суміші,
кормові добавки
(ГОСТ 13496.0-80,
УП N 2051-79),
кілограмів 0,5 0,2-1 0,5 9
Борошно
тваринного
походження
(ГОСТ 13496.0-80,
7631-85,
17681-82,
ДСТУ 3355-96),
кілограмів 0,2 0,2-1 0,5 5-7
Мед та продукти
бджільництва
(УП N 2051-79),
кілограмів 0,05 0,05-0,7 0,1 3-5
Риб'ячий жир для
тварин
(ГОСТ 7631-85,
УП N 2051),
літрів 0,15 0,1-1 3
Коренебульбоплоди
(ГОСТ 27262-87,
УП N 2051-79),
кілограмів 1 0,5-1 5
Сіно, солома (5)
(УП N 2051-79),
кілограмів 1 0,5-1 9
Сінаж, силос (5)
(ГОСТ 27262-87,
УП N 2051-79),
кілограмів 1 0,5-1 9
Премікси
(УП N 2051-79),
кілограмів 0,5-1 на відповідність 5
рецептурі
Ветеринарні
лікарські та
імунобіологічні
засоби
(препарати) і
засоби, що
застосовуються
для штучного
осіменіння тварин
і трансплантації
ембріонів,
ензими,
пробіотики,
діагностикуми
(ГОСТ 7631-85),
зразків 5 (на відповідність до 1,5
показникам якості, передбаченим місяця
нормативною документацією)
Додаток 3
до Порядку
------------------------------------------------------------------
Найменування продукції | Одиниця виміру | Кількість
| | продукції,
| | яка необхідна
| | для органо-
| | лептичних та
| | фізико-
| | хімічних
| | досліджень
------------------------------------------------------------------
Молоко мілілітрів 250
Сметана, вершки грамів 100
Сир кисломолочний -"- 100
Інші кисломолочні продукти -"- 100
Масло вершкове -"- 100
Сир твердий -"- 50
М'ясо -"- 400
Сало -"- 20
(з кожного
шматка)
Вироби ковбасні -"- 50
Вироби копчені м'ясні -"- 50
Яйця штук 10
Жири тваринного походження
(топлені) грамів 50
Жири рослинного походження -"- 200
Риба свіжа, морожена,
солена, копчена екземплярів 2-3
Риба дрібна (тюлька, мойва
тощо) грамів 200
Мед -"- 150
Фрукти і ягоди свіжі -"- 200
Фрукти сушені -"- 100
Картопля середніх бульб 2-3
Зелень свіжа грамів 50
Овочі свіжі -"- 300
Овочі сушені -"- 100
Овочі, фрукти квашені з
розсолом -"- 250
Салати овочеві мариновані грамів 100
Гриби свіжі окремі
екземпляри
Гриби сушені -"- 25
Насіння соняшнику та інших
олійних культур -"- 100
Зерно, зернопродукти (крупи
тощо) -"- 500
Борошно, крохмаль -"- 200
Горіхи -"- 100
Зразок Додаток 4
до Порядку
"___" _____________ 200 __ р. м. __________________
__________________________________________________________________
(назва підприємства, місце відбору зразків,
__________________________________________________________________
умови зберігання продукції)
__________________________________________________________________
Комісія у складі ________________________________________________
(посада, ініціали та прізвище)
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
у присутності_____________________________________________________
(ініціали та прізвище)
------------------------------------------------------------------
Номер| Вид | Підпри- | Дата | Вага |Кількість|Міст-| Маса
зразка|продукції| ємство- | виго- |зразка| банок, |кість|(кіль-
| |виробник,|товлення| | склянок |тари |кість)
| | країна | | | | |партії,
| | | | | | |з якої
| | | | | | | віді-
| | | | | | | брано
| | | | | | |зразок
------------------------------------------------------------------
_______________
Усього
Підприємство______________________________________________________
Вагон N ______________ Автомобіль ______________ Накладна N ______
від ___ _______ 200__ р.
Посвідчення про якість від ____ ___________ 200__ р. N ____
__________________________________________________________________
(ким видано)
Ветеринарне свідоцтво форми N 2 (ветеринарний сертифікат)
від ____ _______________ 200__ р. N _______
Відбір середнього зразка (проби) проводиться згідно з
__________________________________________________________________
(нормативні документи)
Зразки відібрані з метою ________________________________________
__________________________________________________________________
і опломбовані_____________________________________________________
(час)
Спеціаліст регіональної служби
державного ветеринарно-санітарного
контролю та нагляду на державному
кордоні та транспорті ________ ______________________
(підпис) (ініціали та прізвище)
Спеціаліст державної лабораторії
ветеринарної медицини ________ ______________________
(підпис) (ініціали та прізвище)
Представник митної служби ________ ______________________
(підпис) (ініціали та прізвище)
Власник продукції (представник) ________ ______________________
(підпис) (ініціали та прізвище)
Зразки у кількості __________________________________ відправлено
__________________________________________________________________
(найменування державної лабораторії ветеринарної медицини)
М.П.
Зразок Додаток 5
до Порядку
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Державний департамент ветеринарної медицини
__________________ державна лабораторія ветеринарної медицини
"___" _____________ 200__р. N ______
Назва продукції __________________________________________________
Номерний знак автотранспортного засобу ___________________________
Фасування ________________________________________________________
(вид)
Місце і дата відбору _____________________________________________
Відбір зразків згідно з нормативними документами _________________
Виробник _________________________________________________________
Дата виготовлення __________________ Термін реалізації ___________
Маса (обсяг) партії, з якої відібрано зразок _____________________
Власник продукції ________________________________________________
Мета дослідження _________________________________________________
Органолептичні характеристики
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
------------------------------------------------------------------
|Максимально| Вміст за |Відмітка про | Методика
|допустимий |результатами|відповідність|дослідження
| вміст | досліджень | |
------------------------------------------------------------------
Токсичні
елементи, мг/кг
свинець
кадмій
миш'як
ртуть
цинк
мідь
Пестициди,
мг/кг
ГХЦК, ДДТ та
його мета-
боліти
карбофос
метафос
хлорофос
ДДВФ, ТМТД,
ртутьвмісні
пестициди
тощо
Мікотоксини,
мг/кг
Антибіотики,
мг/кг
Гормональні
препарати,
мг/кг
Мікробіологічні
показники
кількість
мезофільних
аеробних і
факульта-
тивно-ана-
еробних
мікроорга-
нізмів,
умовних
одиниць
в 1 г
БГКП (колі-
форми)
Патогенні
мікроорганізми
сальмонели
Staph.aureus
сульфітре-
дукуючі
клостридії
Bac.cereus
Радіонукліди,
Бк/кг
цезій-134,
137
стронцій-90
інші
Висновок _________________________________________________________
__________________________________________________________________
__________________________________________________________________
Рекомендації щодо реалізації _____________________________________
__________________________________________________________________
Діє до ___________________________________________________________
Директор лабораторії ________ ______________________
(підпис) (ініціали та прізвище)
Зав. відділом ________ ______________________
(підпис) (ініціали та прізвище)
М.П.