УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
19.09.2005 N 29/1-16/4784-ЕП
|
Начальникам
регіональних митниць,
митниць
Про класифікацію пальмової олії товарної позиції 1511
В зв'язку зі змінами у Митному тарифі України (
2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14)
, затвердженими Законом України від 31.05.07 N 1109-V (
1109-16)
"Про внесення змін до Закону України "Про Митний тариф України", та з метою однозначної класифікації окремих видів товарів згідно з вимогами УКТ ЗЕД, повідомляємо.
У товарних категоріях УКТ ЗЕД 1511 90 11 та 1511 90 19 (
2371а-14)
класифікується тверда фракція пальмової олії - пальмовий стеарин, який за своїм жирнокислотним складом характеризується значним вмістом пальмітинової кислоти "С16:0" (48-74%) та має температуру плавлення min. 44 град. C.
У товарних категоріях 1511 90 91 та 1511 90 99 (
2371а-14)
класифікується рафінована пальмова олія незалежно від її агрегатного стану (рідка, тверда, пластична або така що мажеться) та рідка фракція пальмової олії (пальмовий олеїн).
З метою уникнення непорозумінь при класифікації зазначених товарів пропонуємо зазначати у запитах до експертних підрозділів питання щодо відповідності складу та фізико-хімічних показників жиру опису вищезазначених категорій.
Начальник Управління
|
О.Г.Рувін
|
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua