УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Департамент митної вартості
та класифікації товарів
Л И С Т
09.06.2010 N 16/1-5/1377-ЕП
|
Начальникам регіональних
митниць,
начальникам митниць
Про класифікацію згідно з УКТЗЕД халви
Халва - це кондитерський виріб шарово-волокнистої структури, який складається з тонких волокон збитої з піноутворювачами карамельної маси і розтертих смажених олійних ядер. Асортимент халви формується залежно від виду ядер, що містять жир, внесених добавок, способу захисту поверхні халви. Залежно від виду олійної культури халва буває соняшникова, тахінна, арахісова, горіхова та ін.
Згідно з вимогами УКТЗЕД (
2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14)
халва, що є кондитерським виробом, виготовленим з карамельної маси і розтертих смажених олійних ядер без вмісту какао класифікується у товарній підкатегорії 1704 90 99 00, однак халва діабетична без какао, що містить в своєму складі штучні підсолоджувальні речовини (наприклад сорбіт) включається у товарну позицію 2106.
При цьому слід зазначити, що фруктоза, яка зазвичай використовується у виробництві діабетичних продуктів, в УКТЗЕД (
2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14)
не розглядається як штучний замінник цукру. Тому халва без какао з вмістом фруктози включається у товарну підкатегорію 1704 90 99 00.
Халва з вмістом какао або шоколаду у будь-якому співвідношенні з цукром чи іншими підсолоджувальними речовинами включається у товарні підкатегорії товарної позиції 1806 залежно від вигляду виробу (наприклад, халва у вигляді блоків глазурована шоколадом включається у товарну підкатегорію 1806 31 00 00, халва вагова - 1806 90 90 00).
Директор Департаменту
|
С.М.Сьомка
|
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua