ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
15.08.2006 N 242

Про затвердження національних стандартів, зміни до національного класифікатора України та скасування нормативних документів

( Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 273 (v0273609-06) від 07.09.2006 N 144 (v0144609-07) від 05.07.2007 N 170 (v0170609-07) від 30.07.2007 N 357 (v0357609-07) від 12.12.2007 N 525 (v0525609-08) від 31.12.2008 N 483 (v0483609-09) від 30.12.2009 Наказом Державної служби технічного регулювання N 603 (v0603831-10) від 28.12.2010 )
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17 травня 2001 р. N 2408-III (2408-14) та на виконання планів державної стандартизації на 2005-2006 роки НАКАЗУЮ:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням чинності:
а) з 1 січня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 878:2006       |Води мінеральні природні фасовані. Загальні|
|                    |технічні умови - На заміну ДСТУ 878-93     |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4582:2006      |Система розроблення і поставлення продукції|
|                    |на виробництво. Хліб та хлібобулочні       |
|                    |вироби. Основні положення - Вперше (зі     |
|                    |скасуванням ГОСТ 15.015-90)                |
------------------------------------------------------------------
б) з 1 червня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4675:2006      |Розрахунки і випробування на міцність.     |
|                    |Методика визначення характеристик          |
|                    |динамічної тріщиностійкості металів за     |
|                    |нормального відриву за температури від     |
|                    |мінус 196 град. C до 400 град. C - Вперше  |
------------------------------------------------------------------
( Підпункт "б" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики N 144 (v0144609-07) від 05.07.2007 )
в) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 724:2006       |Хрін столовий. Загальні технічні умови - на|
|                    |заміну ДСТУ 724-92                         |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 1055:2006      |Крупи, що швидко розварюються. Технічні    |
|                    |умови - на заміну ДСТУ 1055-91             |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 2021:2006      |Молодняк сільськогосподарської птиці       |
|                    |добовий. Технічні умови - На заміну        |
|                    |ДСТУ 2021-91                               |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4660:2006      |Глазурі та маси для формування. Загальні   |
|                    |технічні умови - Вперше                    |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4661:2006      |Молодняк сільськогосподарської птиці       |
|                    |ремонтний.                                 |
|                    |Технічні умови - Вперше                    |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4662:2006      |Прополіс. Технічні умови - Вперше (зі      |
|                    |скасуванням в Україні ГОСТ 28886-90 та     |
|                    |РСТ УССР 1078-86)                          |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4663:2006      |Алерген сухий очищений із атипових         |
|                    |мікобактерій. Технічні умови - Вперше      |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4664:2006      |Туберкулін очищений для ссавців у          |
|                    |стандартному розчині. Технічні умови -     |
|                    |Вперше (зі скасуванням в Україні           |
|                    |ГОСТ 16739-88 в частині вимог, що стосує-  |
|                    |ться туберкуліну очищеного для ссавців)    |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4665:2006      |Ядро кунжуту смажене. Технічні умови -     |
|                    |Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1826-88)   |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4666:2006      |Молочко маточне бджолине. Технічні умови - |
|                    |Вперше (зі скасуванням в Україні           |
|                    |ГОСТ 28888-90)                             |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4667:2006      |Віск бджолиний промисловий. Технічні умови |
|                    |- Вперше                                   |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4668:2006      |Продукти зі свинини варені, копчено-варені,|
|                    |копчено-запечені, запечені, смажені,       |
|                    |сирокопчені. Загальні технічні умови -     |
|                    |Вперше (зі скасуванням в Україні           |
|                    |ГОСТ 16594-85, ГОСТ 17482-85,              |
|                    |ГОСТ 18236-85, ГОСТ 18255-85,              |
|                    |ГОСТ 18256-85)                             |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4669:2006      |Сири напівтверді. Загальні технічні умови -|
|                    |Вперше                                     |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4670:2006      |Продукти з яловичини та свинини варені,    |
|                    |копчено-варені. Загальні технічні умови -  |
|                    |Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1850-86)   |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4671:2006      |Продукти з яловичини і баранини варені,    |
|                    |копчено-варені, сирокопчені. Загальні      |
|                    |технічні умови - Вперше                    |
------------------------------------------------------------------
г) з 1 жовтня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 4672:2006      |Вироби кондитерські. Методи визначення золи|
|                    |і металомагнітних домішок - Вперше (зі     |
|                    |скасуванням в Україні ГОСТ 5901-87)        |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 4674:2006      |Сіно. Технічні умови - Вперше (зі          |
|                    |скасуванням в Україні ГОСТ 4808-87)        |
------------------------------------------------------------------
( Підпункт "г" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики N 483 (v0483609-09) від 30.12.2009 )
д) з 1 липня 2011 р.
 ДСТУ 4673:2006         Велика рогата худоба для забою.
                        Технічні умови
                        - Вперше (зі скасуванням в Україні
                        ГОСТ 5110-55)
( Пункт 1 доповнено підпунктом "д" згідно з Наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики N 483 (v0483609-09) від 30.12.2009; із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної служби технічного регулювання N 603 (v0603831-10) від 28.12.2010 ) ( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики N 273 (v0273609-06) від 07.09.2006 )
2. Затвердити зміну до національного класифікатора України з наданням чинності з 1 грудня 2006 р.:
------------------------------------------------------------------
|зміна N 1           |Класифікатор професій ( vb375609-05 ) (vb375609-05)
	,         |
|ДК 003:2005         | ( vc375609-05 ) (vc375609-05)
	                               |
| ( va242609-06 ) (va242609-06)
	        |                                           |
------------------------------------------------------------------
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів:
а) з 1 січня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 878-93         |Води мінеральні природні фасовані. Загальні|
|                    |технічні умови                             |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ГОСТ 15.015-90      |Система разработки и постановки продукции  |
|                    |на производство. Хлеб и хлебобулочные      |
|                    |изделия                                    |
------------------------------------------------------------------
б) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|ДСТУ 724-92         |Хрін столовий. Технічні умови              |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 1055-91        |Крупи, що швидко розварюються. Технічні    |
|                    |умови                                      |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ДСТУ 2021-91        |Молодняк сільськогосподарської птиці       |
|                    |добовий. Технічні умови                    |
|--------------------+-------------------------------------------|
|РСТ УССР 1078-86    |Прополіс (бджолиний клей). Технічні умови  |
|--------------------+-------------------------------------------|
|РСТ УССР 1826-88    |Ядро кунжуту смажене. Технічні умови       |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ГОСТ 16739-88       |Туберкулин очищенный (ППД) для             |
|                    |млекопитающих. Технические условия в       |
|                    |частині вимог, що стосується туберкуліну   |
|                    |очищеного для ссавців                      |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ГОСТ 28888-90       |Молочко маточное пчелиное. Технические     |
|                    |условия                                    |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ГОСТ 28886-90       |Прополис. Технические условия              |
------------------------------------------------------------------
в) з 1 жовтня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------
|ГОСТ 4808-87        |Сено. Технические условия                  |
|--------------------+-------------------------------------------|
|ГОСТ 5901-87        |Изделия кондитерские. Методы определения   |
|                    |массовой доли золы и металломагнитной      |
|                    |примеси                                    |
------------------------------------------------------------------
( Підпункт "в" пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики N 483 (v0483609-09) від 30.12.2009 )
в-1) з 1 липня 2008 р.:
 РСТ УССР 1850-86  Продукти із свинини та яловичини. Загальні
                   технічні умови
 ГОСТ 16594-85     Продукты из свинины сырокопченые. Технические
                   условия
 ГОСТ 17482-85     Продукты из свинины запеченные и жареные.
                   Технические условия
 ГОСТ 18236-85     Продукты из свинины вареные. Технические
                   условия
 ГОСТ 18255-85     Продукты из свинины копчено-вареные.
                   Технические условия
 ГОСТ 18256-85     Продукты из свинины копчено-запеченные.
                   Технические условия.
( Пункт 3 доповнено підпунктом "в-1" згідно з Наказом Державної служби технічного регулювання N 603 (v0603831-10) від 28.12.2010 )
г) з 1 липня 2011 р.
 ГОСТ 5110-55           Крупный рогатый скот для убоя.
                        Определение упитанности
( Пункт 3 доповнено підпунктом "г" згідно з Наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики N 483 (v0483609-09) від 30.12.2009; із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної служби технічного регулювання N 603 (v0603831-10) від 28.12.2010 )
4. Державному підприємству "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості" (Філіпчук Г.Г.) забезпечити:
- опублікування інформації щодо затверджених національних стандартів, зміни до національного класифікатора України та скасування нормативних документів у черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти";
- видання вищезазначених національних стандартів у термін не пізніше ніж за 90 днів до настання термінів чинності, що встановлені цим наказом.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови С.Т.Черепкова.
Голова
О.Висоцький