ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
транспорту України
09.12.2002 N 873 ( див. текст ) (z1030-02)
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 грудня 2002 р.
за N 1031/7319
Керівник Департаменту
розвитку та координації
транспортних систем
|
Г.М.Легенький
|
Додаток 1
до пункту 2.19 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
Найменування вантажу
|
Рефрижераторні вагони
|
Вагони-термоси
|
|||||
з охолодженням
|
з охолод.
|
у режимі
"термос"
|
літній
|
перехідний
|
зимовий
|
||
літній
|
перехідний
|
зимовий
|
|||||
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
1. М'ясо заморожене
|
|
|
|
|
|
|
|
1.1. Яловичина, баранина, свинина, м'ясо всіх
інших тварин, м'ясо у блоках та відрубах,
м'ясо та печінка китів
|
30
|
30
|
30
|
12
|
3
|
4
|
15
|
1.2. Кролі, птиця, дичина
|
25
|
30
|
30
|
12
|
3
|
4
|
15
|
1.3. Продукція, яку відправляють з
м'ясокомбінатів та холодильників, які не мають
залізничних під'їзних колій:
м'ясо тварин
|
30
|
30
|
30
|
12
|
|
3
|
15
|
м'ясо пташине
|
30
|
30
|
30
|
12
|
|
3
|
15
|
1.4. М'ясо тварин, яке відвантажується на
промислову переробку
|
25
|
30
|
30
|
12
|
3
|
4
|
15
|
2. М'ясо підморожене
2.1. Яловичина та свинина
|
6
|
7
|
9
|
|
|
|
|
3. М'ясо охолоджене
3.1. Яловичина, баранина, свинина, телятина та
м'ясо всіх інших великих тварин підвісом на
балках з крюками та на стоячих піддонах
|
10
|
10
|
10
|
|
|
|
|
3.2. М'ясо пташине
|
3
|
3
|
3
|
|
|
|
|
3.3. М'ясо тварин, яке відвантажується з
підприємств, які не мають залізничних
під'їзних колій
|
7
|
10
|
10
|
|
|
|
|
3.4. М'ясо охолоджене великих тварин у
відрубах, загорнуте в полімерну плівку та
вкладене в ящики
|
4
|
4
|
4
|
|
|
|
|
4. М'ясо остигле
4.1. Яловичина, баранина та конина
|
3
|
5
|
5
|
|
|
|
|
5. М'ясопродукти
5.1. Субпродукти заморожені
|
20
|
20
|
25
|
5
|
|
|
|
5.2. М'ясна маса механічної обвалки кісток та
тушок птиці заморожена
|
25
|
30
|
30
|
12
|
|
|
|
5.3. Ендокринна сировина заморожена
|
12
|
15
|
25
|
|
|
|
|
5.4. Кров та продукти її переробки, заморожені
в блоках
|
25
|
25
|
25
|
|
|
|
|
5.5. М'ясо сирокопчене (окости, грудинка,
корейка і т.ін.) з температурою при
завантаженні:
від -7 град. C до -9 град. C
|
25
|
25
|
25
|
|
|
|
|
від 0 град. C до +4 град. C
|
10
|
10
|
10
|
|
|
|
|
5.6. Ковбаси напівкопчені з температурою при
завантаженні:
від -7 град. C до -9 град. C
|
25
|
25
|
25
|
10
|
5
|
8
|
10
|
від 0 град. C до +4 град. C
|
10
|
10
|
10
|
10
|
4
|
6
|
10
|
5.7. Ковбаси варено-копчені з температурою при
завантаженні:
від -7 град. C до -9 град. C
|
25
|
25
|
25
|
8
|
|
|
|
від 0 град. C до -3 град. C
|
10
|
10
|
10
|
|
|
|
|
5.8. Ковбаси сирокопчені
|
без охолодження до 20 діб
|
||||||
5.9. Копченості, залиті жиром, бекон, сало
копчене та солоне, жири тваринні топлені
харчові, солонина, язики солоні
|
25
|
25
|
без охолодження до
20 діб
|
8
|
15
|
25
|
Додаток 2
до пункту 3.16 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
Найменування вантажу
|
Рефрижераторні вагони
|
Вагони-термоси
|
|||||
з охолодженням
|
з охолод.
|
у режимі
"термос"
|
літній
|
перехідний
|
зимовий
|
||
літній
|
перехідний
|
зимовий
|
|||||
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
1. Риба, оселедці та рибне філе морожене
|
24
|
26
|
30
|
10
|
6
|
8
|
15
|
2. Риба охолоджена, перекладена льодом
у % від маси риби:
50%
|
7
|
8
|
|
|
|
|
|
60%
|
8
|
9
|
|
|
|
|
|
70 і більше %
|
9
|
10
|
|
|
|
|
|
3. Риба та оселедці солоні:
солоністю від 6% до 10% включно
|
15
|
20
|
30
|
30
|
|
|
|
солоністю більше 10% і до 14% включно
|
20
|
30
|
30
|
30
|
6
|
15
|
30
|
солоністю понад 14%
|
30
|
30
|
30
|
30
|
15
|
30
|
30
|
4. Риба холодного копчення (крім івасі)
|
12
|
12
|
12
|
12
|
4
|
5
|
12
|
5. Оселедці холодного копчення (крім
івасі)
|
15
|
25
|
25
|
25
|
5
|
8
|
25
|
6. Баликові вироби холодного копчення та
в'ялені
|
15
|
25
|
25
|
15
|
|
8
|
20
|
7. Краби варено-морожені
|
20
|
25
|
30
|
|
|
|
|
8. Риба гарячого копчення заморожена:
розроблена
|
10
|
10
|
10
|
|
|
|
|
не розроблена
|
8
|
8
|
8
|
|
|
|
|
9. Крабові палички заморожені
|
8
|
8
|
8
|
|
|
|
|
10. Риба маринована та пряного посолу в
бочках
|
20
|
30
|
30
|
30
|
4
|
10
|
30
|
11. Мінога смажена заморожена
|
12
|
15
|
30
|
30
|
|
|
|
12. Жири рибні та морських ссавців
медичні
|
30
|
30
|
30
|
30
|
|
|
30
|
13. Ікра різних риб:
зерниста осетрових риб баночна
|
20
|
25
|
25
|
15
|
|
5
|
18
|
зерниста осетрових риб пастеризована
|
30
|
30
|
30
|
30
|
30
|
30
|
30
|
паюсна осетрових риб
|
20
|
25
|
25
|
25
|
|
10
|
25
|
лососева зерниста, пробійна солона та
ястична частикових риб
|
30
|
30
|
30
|
30
|
|
5
|
30
|
14. Раки живі
|
6
|
6
|
|
|
|
|
|
15. Риба жива та рибопосадковий матеріал
(мальки)
|
Перевозяться тільки в живорибних вагонах
з провідником відправника
|
Додаток 3
до пункту 4.12 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
Найменування вантажу
|
квітень
|
червень
|
липень
|
серпень
|
вересень
|
жовтень
|
листопад
|
грудень - лютий
|
|
в ізотерм.
вагонах з
охолодж.
|
у критих
вагонах
|
в ізотерм.
вагонах з
охолодж.
|
у критих
вагонах
|
в ізотерм.
вагонах з
охолодж.
|
у критих
вагонах
|
в ізотерм.
вагонах з
охолодж.
або
опален.
|
у критих
вагонах
|
в ізотерм. вагонах
з опаленням
|
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
10
|
1. Яблука:
ранніх термінів дозрівання
|
20
|
4
|
20
|
7
|
|
|
|
|
|
пізніх термінів дозрівання:
для осінньої реалізації
|
|
|
30
|
10
|
30
|
15
|
|
30
|
|
для зимового зберігання у
дерев'яних та картонних ящиках
|
|
|
|
|
20
|
15
|
20
|
15
|
20
|
2. Груші:
ранніх термінів дозрівання
|
12
|
2
|
12
|
5
|
|
|
|
|
|
пізніх термінів дозрівання:
для осінньої реалізації
|
|
|
15
|
8
|
18
|
10
|
30
|
30
|
|
для зимового зберігання
|
|
|
|
|
30
|
20
|
30
|
30
|
30
|
3. Айва, хурма (недозріла)
|
|
|
|
|
|
30
|
30
|
30
|
|
4. Сливи, алича
|
16
|
4
|
16
|
4
|
16
|
6
|
|
|
|
5. Персики, абрикоси
|
12
|
|
12
|
|
12
|
|
|
|
|
6. Черешня
|
8
|
|
8
|
|
|
|
|
|
|
7. Вишня, смородина чорна, біла
та червона, аґрус
|
7
|
|
7
|
|
|
|
|
|
|
8. Суниця великоплідна
|
3
|
|
3
|
|
|
|
|
|
|
9. Брусниця
|
|
|
12
|
5
|
12
|
8
|
20
|
15
|
30 (без опал.)
|
10. Виноград столових сортів
нового врожаю
|
15
|
|
20
|
|
20
|
8
|
10
|
|
10
|
11. Клюква
|
8
|
|
20
|
10
|
20
|
15
|
|
20
|
30 (без опал.)
|
12. Цитрусові плоди
|
30
|
|
30
|
|
30
|
|
30
|
|
30
|
13. Гранат
|
|
|
|
|
|
20
|
|
|
30
|
14. Капуста білокачанна:
ранньої стиглості
|
15
|
6
|
16
|
9
|
|
|
|
|
|
середньостигла
|
|
|
18
|
9
|
|
10
|
|
|
|
середньопізня та пізньостигла
нового врожаю в дерев'яних ящиках
або в ящичних піддонах
|
|
|
|
|
8
|
5
|
8
|
5
|
8
|
15. Капуста кольорова
|
|
|
5
|
|
8
|
|
|
|
|
16. Картопля продовольча:
рання
|
14
|
6
|
15
|
8
|
|
|
|
|
|
пізня
|
20
|
15
|
|
|
|
30
|
30
|
|
25
|
17. Коріння та коренеплоди молоді
свіжі із зеленню та обрізні
|
7
|
|
7
|
|
7
|
|
7
|
|
7
|
18. Морква столова нового врожаю:
у дерев'яних ящиках
|
6
|
|
8
|
|
12
|
12
|
8
|
|
6
|
у ящичних піддонах
|
5
|
|
7
|
|
11
|
11
|
7
|
|
5
|
19. Буряк столовий без гички:
у дерев'яних ящиках
|
5
15
|
5
|
5
15
|
5
|
5
15
|
5
|
15
|
|
5
15
|
у ящичних піддонах
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
|
5
|
20. Огірки ґрунтові
|
6
|
|
6
|
|
7
|
|
|
|
|
21. Гарбузи
|
|
|
|
15
|
|
30
|
|
30
|
30
|
22. Кавуни товстошкірі:
у плодоовочевих контейнерах
|
|
|
|
15
|
25
|
15
|
25
|
15
|
|
навалом
|
|
|
|
10
|
|
10
|
|
10
|
|
23. Хрін (корінь)
|
10
|
5
|
15
|
10
|
30
|
30
|
30
|
30
|
30
|
24. Дині в дерев'яних ящиках
|
15
|
7
|
15
|
7
|
15
|
7
|
15
|
|
|
25. Томати:
червоні
|
6
|
|
6
|
|
6
|
|
|
|
|
рожеві
|
10
|
6
|
10
|
6
|
12
|
6
|
|
|
|
бурі
|
15
|
10
|
15
|
10
|
15
|
10
|
15
|
10
|
|
молочні
|
|
15
|
|
15
|
|
15
|
|
15
|
|
26. Баклажани, перець солодкий
|
12
|
3
|
12
|
5
|
12
|
6
|
12
|
|
|
27. Кабачки
|
12
|
4
|
12
|
5
|
12
|
8
|
10
|
|
|
28. Зелень свіжа (цибуля зелена,
салат, шпинат, кріп, редька)
|
3
|
|
2
|
|
|
|
|
|
|
29. Часник нового врожаю
|
|
12
|
|
16
|
|
30
|
|
15
|
30
|
30. Цибуля ріпчаста свіжа:
у ящиках
|
18
|
10
|
|
18
|
|
25
|
25
|
|
20
|
у мішках
|
12
|
7
|
|
16
|
|
20
|
18
|
|
12
|
31. Жолуді
|
6
|
|
|
|
|
|
6
|
|
|
32. Плоди та овочі заморожені
|
20
|
|
20
|
|
20
|
|
20
|
|
30
|
33. Рослини живі та насіннєві
садивні матеріали
|
Перевозяться згідно з пунктом 1.2 цих Правил
|
Додаток 4
до пункту 5.24 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
Найменування вантажу
|
Літній період
|
Перехідний період
|
Зимовий період
|
|||||
в ізотерм. вагонах
|
у критих
вагонах
|
в ізотерм. вагонах
|
у критих
вагонах
|
в ізотермічних вагонах
|
||||
з охолодж.
|
без
охолодж.
|
з охолодж.
|
без
охолодж.
|
з охолодж.
або з опа-
ленням
|
без охолодж.
або опалення
|
|||
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
1. Масло коров'яче:
вершкове
|
30
|
5
|
|
30
|
12
|
|
30
|
20
|
шоколадне
|
30
|
5
|
|
30
|
12
|
|
30
|
20
|
топлене
|
30
|
9
|
|
30
|
14
|
|
30
|
20
|
2. Сири сичужні тверді
|
30
|
6
|
|
30
|
14
|
|
30
|
6
|
3. Сири плавлені, бринза
|
30
|
5
|
|
30
|
10
|
|
30
|
8
|
4. Жири кондитерські,
хлібопекарські та кулінарні
|
20
|
7
|
|
20
|
20
|
|
|
20
|
5. Маргарин брусковий:
нефасований
|
20
|
7
|
|
20
|
20
|
|
|
20
|
фасований у пергамент
|
10
|
5
|
|
10
|
10
|
|
|
10
|
фасований у кашировану фольгу
|
15
|
7
|
|
15
|
15
|
|
|
15
|
6. Консерви м'ясорослинні у
жерстяних та скляних банках,
м'ясні, крім пастеризованих
|
30
|
25
|
20
|
|
30
|
30
|
30
|
15
|
7. Консерви м'ясні
пастеризовані (шинка, бекон
копчений)
|
30
|
3
|
|
30
|
6
|
|
30
|
3
|
8. Консерви рибні та крабові,
крім печінки з риб, та пресерви
|
30
|
15
|
10
|
30
|
30
|
|
30
|
8
|
9. Консерви з рибної печінки
|
30
|
20
|
15
|
30
|
30
|
|
30
|
20
|
10. Пресерви різні, оселедці
баночного посолу (крім івасі)
|
30
|
4
|
|
30
|
7
|
|
30
|
6
|
11. Консерви овочеві:
продукти томатні концентровані
у скляних і металевих банках та
бочках, соус томатний
стерилізований, томати
стерилізовані натуральні цілі
та очищені
|
30
|
20
|
15
|
|
30
|
30
|
30
|
12
|
паста томатна та томат-пюре у
бочках, соки томатні
сульфітовані; овочі засолені та
квашені, капуста кисла
(квашена), відварні солоні та
мариновані гриби у бочках;
кавуни солоні; соус томатний
нестерилізований у скляних
банках
|
30
|
15
|
15
|
30
|
25
|
15
|
30
|
10
|
грибна консервована продукція у
скляних та металевих банках
|
30
|
20
|
15
|
|
30
|
30
|
30
|
12
|
консерви овочеві та соуси, крім
зазначених вище
|
30
|
25
|
20
|
|
30
|
30
|
30
|
10
|
12. Консерви плодово-ягідні:
плодова та ягідна консервована
продукція у всіх видах тари,
пюре, соки з м'якушем для
дитячого харчування, компоти,
джеми, варення, конфітюри,
повидло, плоди та ягоди,
протерті з цукром, соки плодові
та ягідні натуральні з цукром,
з м'якушем, концентровані,
пастеризовані, крім
виноградного та цитрусового
|
30
|
25
|
20
|
|
30
|
30
|
30
|
10
|
плоди та ягоди мочені, фрукти
мариновані в бочках, пюре та
соки, сульфітовані в бочках
|
30
|
12
|
|
30
|
25
|
15
|
30
|
10
|
соки мандаринові та апельсинові
натуральні з цукром
|
30
|
8
|
|
30
|
15
|
10
|
30
|
10
|
сік лимонний натуральний
|
30
|
4
|
|
30
|
8
|
|
30
|
5
|
сік виноградний натуральний
|
30
|
25
|
20
|
30
|
30
|
|
30
|
10
|
13. Консерви молочні, згущене
молоко, молоко та вершки з
цукром, какао та кава із
згущеним молоком та цукром.
Молоко згущене стерилізоване у
банках, молоко сухе
|
|
30
|
20
|
|
30
|
30
|
30
|
20
|
14. Екстракти, концентрати
харчові
|
|
30
|
30
|
|
30
|
30
|
30
|
20
|
15. Мед натуральний
|
|
30
|
30
|
|
30
|
30
|
|
20
|
16. Швидкозаморожена
плодово-ягідна, овочева та
грибна продукція
|
30
|
|
|
30
|
|
|
30
|
|
17. Яйця курячі харчові:
охолоджені
|
20
|
15
|
|
|
25
|
|
20
|
5
|
неохолоджені
|
20
|
15
|
15
|
|
18
|
12
|
20
|
5
|
18. Яєчні продукти:
заморожені (жовток, білок та
меланж):
|
|
|
|
|
|
|
|
|
у жерстяній тарі
|
30
|
|
|
30
|
|
|
30
|
|
у картонних ящиках з укладкою
|
5
|
|
|
10
|
|
|
15
|
|
білок яєчний сухий
|
|
30
|
30
|
|
30
|
30
|
|
30
|
жовток яєчний сухий
|
30
|
10
|
|
|
30
|
15
|
|
30
|
19. Майонез, розфасований у
скляні банки або полімерну
упаковку, з температурою при
завантаженні:
не вище +6 град. C
|
10
|
5
|
|
15
|
8
|
|
15
|
10
|
вище +6 град. C
|
5
|
|
|
5
|
|
|
5
|
|
20. Дріжджі хлібопекарські
пресовані, вироблені:
спеціалізованими заводами
|
9
|
|
|
9
|
|
|
9
|
|
спиртовими заводами
|
5
|
|
|
5
|
|
|
5
|
|
21. Пиво:
пастеризоване
|
|
12
|
12
|
12
|
12
|
|
12
|
8
|
непастеризоване
|
4
|
4
|
|
4
|
4
|
|
4
|
4
|
22. Напої та мінеральні води
|
|
30
|
15
|
30
|
20
|
|
30
|
7
|
23. Вина виноградні (крім
шампанського) та
плодово-ягідні:
у бочках
|
|
30
|
30
|
|
30
|
30
|
30
|
20
|
у пляшках
|
30
|
25
|
20
|
30
|
20
|
15
|
30
|
10
|
в ізотермічних вагонах-
цистернах
|
30
|
30
|
|
|
30
|
|
30
|
|
у цистернах-термосах та
молочних цистернах
|
|
30
|
|
|
30
|
|
|
8
|
24. Шампанське:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
після теплової обробки
|
|
30
|
30
|
|
30
|
10
|
30
|
8
|
після контрольної витримки (без
теплової обробки)
|
30
|
6
|
|
30
|
15
|
|
30
|
8
|
25. Спиртово-горілчані вироби:
горілка
|
|
|
30
|
|
|
30
|
30
|
30
|
лікеро-горілчані вироби
|
|
30
|
30
|
|
20
|
10
|
30
|
15
|
коньяк
|
|
30
|
30
|
|
30
|
20
|
30
|
20
|
26. Біопрепарати
|
15
|
|
|
15
|
|
|
15
|
|
27. Бджоли живі
|
Перевозяться згідно з пунктом 1.2 цих Правил
|
Додаток 5
до пунктів 1.15, 1.16 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів ( див. текст ) (za031-02)
Додаток 6
до пункту 6.3 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
N
з/п
|
Найменування вантажу
|
Температура вантажу на
момент завантаження в
залежності від температури
зовнішнього повітря
|
|
плюсова
|
мінусова
|
||
1
|
2
|
3
|
4
|
1
|
Заморожені вантажі: м'ясо всіх
видів, в т.ч. кролі, птиця бита
та дичина
|
не вище -12
|
не вище -10
|
2
|
Ковбаси: напівкопчені
сирокопчені
|
від 0 до -9
|
від +6 до -4
|
при температурі зберігання
|
|||
3
|
М'ясокопченості (окости,
грудинка, корейка і т.ін.)
|
не вище 0
|
від +4 до -4
|
4
|
Копченості, залиті жиром, бекон,
шпик свинячий, жири тваринні
топлені харчові, солонина, язики
солоні
|
не вище 0
|
від +4 до -4
|
5
|
Риба, оселедці та рибне філе
морожені
|
не вище -15
|
не вище -12
|
6
|
Риба холодного копчення
|
не вище -4
|
від 0 до -3
|
7
|
Оселедці холодного копчення
(крім івасі), баликові вироби
в'ялені та холодного копчення
|
не вище -4
|
від 0 до -3
|
8
|
Риба та оселедці солоні
|
не вище -6
|
від 0 до -3
|
9
|
Риба в'ялена
|
при температурі зберігання
|
|
10
|
Масло коров'яче:
вершкове та шоколадне
|
|
|
не вище -2
|
не вище +6
|
||
топлене
|
не вище +2
|
не вище +10
|
|
11
|
Сири сичужні тверді
|
від +2 до +4
|
від +8 до +10
|
12
|
Сири плавлені, бринза
|
від -2 до +4
|
не нижче +5
|
13
|
Маргарин, жири кондитерські,
хлібопекарські та кулінарні,
сало тваринне
|
не вище +10
|
не вище +15
|
14
|
Майонез
|
при
температурі
зберігання
|
не нижче +10
|
15
|
Яйця харчові
|
при
температурі
зберігання
|
не нижче +15
|
16
|
Консерви рибні
|
від 0 до +8
|
не нижче +10
|
17
|
Консерви крабові
|
від +2 до
+10
|
не нижче +10
|
18
|
Консерви з печінки різних риб
|
від +1 до +8
|
не нижче +10
|
19
|
Пресерви всякі, оселедці
баночного посолу (крім івасі)
|
не вище -8
|
від 0 до -4
|
20
|
Консерви овочеві,
фруктово-ягідні та молочні
|
при
температурі
зберігання
|
не нижче +10
|
21
|
Соки овочеві та плодово-ягідні:
пастеризовані
непастеризовані
|
при
температурі
зберігання
|
не нижче +15
|
від 0 до +5
|
від +10 до
+15
|
||
22
|
Соки з цитрусових плодів:
лимонний
мандариновий та апельсиновий
|
від 0 до +3
|
не нижче +5
|
від 0 до +5
|
не нижче +15
|
||
23
|
Овочі солоні та квашені, капуста
кисла (квашена), гриби
відварені, солоні та мариновані
в бочках, плоди та ягоди мочені,
фрукти мариновані в бочках
|
не вище 0
|
не нижче +4
|
24
|
Шинка нестерилізована, бекон
копчений пастеризований
|
не вище 0
|
не нижче +5
|
25
|
Інші м'ясні консерви
|
при температурі зберігання
|
|
26
|
Пиво: пастеризоване
непастеризоване
|
не вище +8
|
не нижче +10
|
не вище +6
|
не нижче +12
|
||
27
|
Мінеральна вода
|
при
температурі
зберігання
|
не нижче +12
|
28
|
Напої безалкогольні
|
при
температурі
зберігання
|
не нижче +12
|
29
|
Вино виноградне та
плодово-ягідне
|
при
температурі
зберігання
|
не нижче +12
|
30
|
Шампанське:
після теплової обробки
|
при
температурі
зберігання
|
не нижче +12
|
яке не пройшло теплової обробки
|
не вище +8
|
не нижче +16
|
|
31
|
Лікеро-горілчані вироби
|
при
температурі
зберігання
|
не нижче +12
|
32
|
Коньяки та коньячні спирти
|
при
температурі
зберігання
|
не нижче +12
|
Додаток 7
до пункту 6.4 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
N
з/п
|
Найменування вантажу
|
Граничні терміни пере-
везення у періоди року
|
||
літній
|
пере-
хідний
|
зимовий
|
||
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
1
|
Риба і рибне філе заморожені
|
-
|
6
|
15
|
2
|
Риба холодного копчення
|
3
|
5
|
10
|
3
|
Риба та оселедці солоні:
солоністю від 6% до 10% включно
солоністю від 10% до 14%
солоністю понад 14%
|
-
5
10
|
8
10
15
|
12
30
30
|
4
|
Риба в'ялена
|
10
|
15
|
20
|
5
|
Масло коров'яче:
вершкове
топлене в герметичному упакуванні
|
-
-
|
4
10
|
12
15
|
6
|
Сири:
сичужні тверді
плавлені
|
4
3
|
7
5
|
5
5
|
7
|
Жири кулінарні, хлібопекарські і
кондитерські тверді:
фасовані
нефасовані
|
6
7
|
9
10
|
12
15
|
8
|
Маргарин:
м'який фасований у полімерному
впакуванні
твердий фасований
твердий нефасований
|
-
-
3
|
5
7
8
|
3
15
15
|
9
|
Консерви рибні і крабові (крім
печінки і різних рибних пресервів)
|
9
|
15
|
5
|
10
|
Консерви з печінки різних риб в
олії
|
9
|
12
|
5
|
11
|
Консерви овочеві:
продукти томатні концентровані в
скляних і металевих банках та
бочках, соус томатний
стерилізований, томати
стерилізовані натуральні цілі й
очищені;
паста томатна і пюре в бочках, соки
томатні сульфітовані, соус томатний
нестерилізований у скляних банках,
овочі солоні і квашені;
грибна консервована продукція в
скляних і металевих банках;
консерви овочеві і соуси, крім
пойменованих вище
|
15
6
15
20
|
20
20
30
20
|
10
5
6
6
|
12
|
Консерви плодово-ягідні:
плодова і ягідна консервована
продукція у всіх видах тари, пюре,
соки з м'якоттю для дитячого
харчування, компоти, джеми,
варення, конфітюри, повидло, плоди
і ягоди, протерті з цукром
соки: мандариновий і апельсиновий
натуральні і з цукром
сік лимонний натуральний
сік виноградний натуральний
|
20
5
3
20
|
30
10
8
20
|
10
5
2
5
|
13
|
Консерви молочні:
згущене молоко, молоко і вершки з
цукром, какао і кава із згущеним
молоком і цукром. Молоко згущене
стерилізоване в банках, молоко сухе
|
20
|
30
|
15
|
14
|
Консерви м'ясо-рослинні в бляшаних
і скляних банках
|
15
|
10
|
15
|
15
|
Пиво пастеризоване у скляному,
бляшаному і полімерному упакуванні
|
10
|
15
|
5
|
16
|
Напої і мінеральні води
|
20
|
20
|
-
|
17
|
Вина виноградні (крім шампанського)
та плодово-ягідні кріплені
|
15
|
20
|
10
|
18
|
Вина виноградні сухі
|
10
|
12
|
6
|
19
|
Горілка, коньяки, коньячні спирти,
лікери та інша алкогольна продукція
міцністю 28 град. С і більше
|
30
|
30
|
30
|
20
|
Кондитерські вироби
|
20
|
20
|
20
|
Додаток 8
до пункту 6.10 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
Найменування вантажу
|
Температурний
режим
(град. C)
|
Потреба у
вентилюванні
|
|
від
|
до
|
||
1
|
2
|
3
|
4
|
1. Заморожені вантажі з
температурою не вище -18 град. C
|
-17
|
-20
|
Не вентилюють
|
2. Заморожені вантажі з
температурою від -10 град. C до
-18 град. C
|
-9
|
-12
|
Не вентилюють
|
3. Заморожені та переохолоджені
вантажі з температурою від
-6 град. C до -9 град. C включно
|
-6
|
-9
|
Не вентилюють
|
4. М'ясо підморожене, м'ясо
охолоджене, м'ясокопченості
сирокопчені, бекон, шпик,
ковбаси напівкопчені,
варено-копчені, риба охолоджена,
ікра різних риб, риба холодного
копчення океанічна (крім
оселедців івасі), оселедець
пряного посолу та маринований у
герметичній упаковці та інші
вантажі з температурою від
0 град. C до -6 град. C
|
0
|
-3
|
Не вентилюють
|
5. Дріжджі хлібопекарські
пресовані (режим вибирається в
залежності від температури при
завантаженні)
|
0
+5
|
-3
+2
|
Не вентилюють
Не вентилюють
|
6. Молочні продукти, яйця
харчові, а також інші охолоджені
вантажі, які мають температуру
від 0 град. C до +6 град. C
|
+5
|
+2
|
Не вентилюють
|
7. Охолоджені та неохолоджені:
картопля, виноград, ягоди,
яблука пізні для зимового
зберігання, груші, мандарини,
апельсини, грейпфрути "Стар
Рубі", інші свіжі фрукти та
овочі, крім названих нижче
|
+5
|
+2
|
При опаленні
вентилюють; при
охолодженні не
вентилюють
|
8. Солоні та квашені овочі, у
тому числі капуста кисла
(квашена), мочені плоди та ягоди
у бочках, варені, солоні та
мариновані гриби у бочках
|
+5
|
+2
|
Не вентилюють
|
9. Маргарин з температурою не
вище +10 град. C, сири, пиво
непастеризоване та інші
охолоджені вантажі з
температурою від +7 град. C до
+9 град. C
|
+9
|
+6
|
Не вентилюють
|
10. Томати рожевої та бурої
зрілості, огірки, баклажани,
перець солодкий, дині, гарбузи,
ананаси, лимони
|
+9
|
+6
|
При опаленні
вентилюють
|
11. Томати молочної зрілості,
грейпфрути (крім "Стар Рубі")
|
+13
|
+11
|
При опаленні
вентилюють; при
охолодженні не
вентилюють
|
12. Банани
|
+13
|
+11
|
Вентилюють
|
13. Маргарин з температурою вище
+10 град. C, жири кондитерські,
хлібопекарські та кулінарні, ви-
на виноградні та плодово-ягідні,
шампанське, біопрепарати та інші
не названі вище вантажі з
температурою вище +9 град. C
|
+15
|
+9
|
Не вентилюють
|
Додаток 9
до пункту 6.12 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
Найменування вантажу
|
Періоди року
|
|||
літній
|
перехідний
|
зимовий
|
||
1. Консерви м'ясорослинні у
жерстяних та скляних банках.
Консерви з печінки риб.
Консерви плодово-ягідні:
джеми, конфітюри, повидло,
ягоди, протерті або дроблені з
цукром. Консерви молочні:
молоко згущене та вершки з
цукром і какао, кава із
згущеним молоком та цукром.
Жири кондитерські,
хлібопекарські та кулінарні
|
У режимі "Термос" (без включення
холодильно-опалювальних
установок)
|
|||
2. Консерви рибні та крабові
(крім печінки з риб та
пресервів). Консерви овочеві в
скляних та металевих банках,
продукти томатні
концентровані у скляних і
металевих банках та бочках,
соус томатний стерилізований,
томати стерилізовані
натуральні цілі та очищені,
паста томатна в жерстяних
банках та бочках. Консерви
плодово-ягідні: компоти з
плодів, ягід, ревеню та динь,
консерви для дитячого
харчування, плодове та ягідне
пюре, консерви з добавленням
вітамінів, молока та вершків.
Напої та мінеральні води.
Молоко згущене стерилізоване у
банках
|
у режимі
"Термос"
|
не нижче
0 град. C
|
від
+2 град. C
до
+5 град. C
|
|
3. Соки плодові та ягідні,
крім виноградного та
цитрусового: натуральні, з
цукром, з м'якушем,
концентровані пастеризовані
|
у режимі
"Термос"
|
не нижче
0 град. C
|
від
+2 град. C
до
+5 град. C
|
|
4. Сік мандариновий та
апельсиновий, грибна
консервована продукція в
скляних та металевих банках
|
не вище
+15
град. C
|
не нижче
0 град. C
|
від
+2 град. C
до
+5 град. C
|
|
5. Вина виноградні сухі та
шампанське, які пред'являються
до перевезення з температурою:
нижче +6 град. C
|
від
+2 град. C
до
+6 град. C
|
від
+2 град. C
до
+6 град. C
|
від
+2 град. C
до
+6 град. C
|
|
вище +6 град. C
|
від
+2 град. C
до +20
град. C
|
від
+2 град. C
до +15
град. C
|
від
+2 град. C
до
+9 град. C
|
|
6. Вина виноградні та
плодово-ягідні міцні
|
у режимі
"Термос"
|
у режимі
"Термос"
|
не нижче
-2 град. C
|
|
7. Пиво пастеризоване
|
у режимі
"Термос"
|
у режимі
"Термос"
|
не нижче
0 град. C
|
|
8. Масло коров'яче вершкове,
шоколадне та топлене
|
від 0
град. C до
-3 град. C
|
від 0
град. C до
-3 град. C
|
у режимі
"Термос"
|
|
9. Бринза, маргарин
|
від +2
град. C до
+15
град. C
|
від +2
град. C до
+15
град. C
|
від +2
град. C до
+15
град. C
|
|
10. Сири тверді
|
від 0
град. C до
+9 град. C
|
від 0
град. C до
+9 град. C
|
від +2
град. C до
+9 град. C
|
Додаток 10
до пункту 6.16 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
Найменування вантажу
|
Температурний
режим
(град. C)
|
Потреба у
вентилюванні
|
|
від
|
до
|
||
1
|
2
|
3
|
4
|
1. Ендокринно-ферментна сировина
з температурою не вище
-18 град. C
|
-20
|
-23
|
Не
вентилюють
|
2. Заморожені вантажі з
температурою не вище -18 град. C
|
-17
|
-20
|
Не
вентилюють
|
3. Заморожені та переохолоджені
вантажі з температурою від
-6 град. C до -18 град. C
включно, риба гарячого копчення
заморожена з температурою не вище
-18 град. C
|
-9
|
-12
|
Не
вентилюють
|
4. М'ясо підморожене, м'ясо
охолоджене, м'ясокопченості
сирокопчені, бекон, шпик, ковбаси
напівкопчені, варено-копчені,
риба охолоджена, ікра різних риб,
риба холодного копчення океанічна
(крім оселедців івасі), оселедці
пряного посолу та мариновані в
герметичній упаковці, пресерви,
дріжджі пресовані та інші вантажі
з температурою від 0 град. C до
-6 град. C
|
0
|
-3
|
Не
вентилюють
|
5. Молочні продукти, харчові та
інші вантажі з температурою від 0
до +6 град. C
|
+5
|
+2
|
Не
вентилюють
|
6. Охолоджені та неохолоджені:
картопля, виноград, ягоди, яблука
пізні для зимового зберігання,
груші, мандарини, апельсини,
грейпфрути "Стар Рубі", інші
свіжі фрукти та овочі, крім
зазначених нижче
|
+5
|
+2
|
При
охолодженні
не
вентилюють
|
7. Томати рожевої та бурої
стиглості, огірки, дині,
баклажани, перець солодкий,
гарбузи, ананаси, лимони, кавуни,
кабачки, інші грейпфрути
|
+13
|
+11
|
При опаленні
вентилюють
|
8. Банани
|
+13
|
+11
|
Вентилюють
|
9. Маргарин, пиво
непастеризоване, вино виноградне,
плодово-ягідне та шампанське,
біопрепарати та інші, не
зазначені вище вантажі з
температурою вище +6 град. C
|
+13
|
+11
|
Не
вентилюють
|
Додаток 11
до пункту 6.16 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
Найменування вантажу
|
Температурний
режим
(град. C)
|
Потреба у
вентилюванні
|
|
від
|
до
|
||
1
|
2
|
3
|
4
|
1. Заморожені вантажі з
температурою не вище -18 град. C
|
-17
|
-20
|
Не
вентилюють
|
2. Заморожені та
переохолоджені вантажі з
температурою від -6 град. C до
-18 град. C включно, риба
гарячого копчення заморожена з
температурою не вище -18 град. C
|
-9
|
-12
|
Не
вентилюють
|
3. М'ясо підморожене, м'ясо
охолоджене, м'ясокопченості
сирокопчені, бекон, шпик,
ковбаси напівкопчені,
варено-копчені, риба
охолоджена, ікра різних риб,
риба холодного копчення
океанічна (крім оселедців
івасі), оселедці пряного
посолу та мариновані в
герметичній упаковці,
пресерви, дріжджі пресовані
та інші вантажі з
температурою від 0 град. C
до -6 град. C
|
0
|
-4
|
Не
вентилюють
|
4. Молочні продукти, яйця
харчові та інші вантажі з
температурою від 0 до +6 град. C
|
+5
|
+2
|
Не
вентилюють
|
5. Охолоджені та
неохолоджені: картопля,
виноград, ягоди, яблука пізні
для зимового зберігання,
груші, мандарини, апельсини,
грейпфрути "Стар Рубі", інші
свіжі фрукти та овочі, крім
зазначених нижче
|
+5
|
+2
|
При
охолодженні
не вентилюють;
при опаленні
вентилюють
|
6. Томати рожевої та бурої
стиглості, огірки, дині,
баклажани, перець солодкий,
гарбузи, ананаси, лимони,
кавуни, кабачки, грейпфрути
(крім "Стар Рубі")
|
+13
|
+11
|
При опаленні
вентилюють
|
7. Маргарин, пиво
непастеризоване, вино
виноградне, плодово-ягідне та
шампанське, біопрепарати та
інші, не зазначені вище
вантажі з температурою вище
+6 град. C
|
+13
|
+11
|
Не
вентилюють
|
Додаток 12
до пункту 8.1 Правил
перевезення швидкопсувних
вантажів
N
з/п
|
Найменування вантажу
|
Періоди року
|
||
літній
|
перехідний
|
зимовий
|
||
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
1
|
Клюква, брусниця та інші плоди й
овочі заморожені
|
|
|
20
|
2
|
Картопля пізня
|
|
12
|
|
3
|
Гарбузи
|
|
12
|
|
4
|
Цибуля ріпчаста
|
5
|
15
|
|
5
|
Кавуни
|
|
10
|
|
6
|
Буряк столовий
|
|
10
|
|
7
|
Масло топлене в герметичній
упаковці
|
|
8
|
20
|
8
|
Маргарин, жири кондитерські,
хлібопекарські та кулінарні
|
|
8
|
20
|
9
|
Масло рослинне в скляних пляшках
до 1 л та в банках до 3 л включно,
у пластикових пляшках без гофрів у
циліндричній частині до 2 л, у
металевих бочках до 200 л
|
80
|
80
|
80
|
10
|
Консерви м'ясорослинні у жерстяних
та скляних банках до 1 л
|
20
|
15
|
10
|
11
|
Консерви м'ясні
|
20
|
30
|
15
|
12
|
Консерви рибні та крабові, крім
печінки тріскових риб та
пресервів:
у маслі
у власному соку
|
20
15
|
30
20
|
8
|
13
|
Консерви з печінки тріскових риб
|
15
|
30
|
20
|
14
|
Консерви овочеві:
томатна паста:
у жерстяних банках
у бочках
соки томатні сульфітовані,
огірки солоні та мариновані,
помідори, кавуни, дині, гриби
солоні та мариновані, усі інші
овочеві маринади в бочках
консерви овочеві
та соуси, крім зазначених вище
|
15
15
12
20
|
25
15
15
20
|
5
5
5
|
15
|
Консерви фруктово-ягідні:
повидло та джеми рідкі в бочках
повидло та джеми рідкі,
компоти, соуси, пюре, соки,
сиропи, екстракти, фрукти в
цукровому сиропі та варення в
скляних, пластмасових і жерстяних
банках та пляшках до 1 л
пюре та соки сульфітовані в
бочках
конфітюри в скляних та
жерстяних банках
пульпа фруктова в бочках
|
12
12
12
12
12
|
20
20
15
20
20
|
10
5
10
5
10
|
16
|
Консерви молочні:
згущене молоко
та вершки з цукром, какао та
кава із згущеним молоком та
цукром
молоко згущене без цукру
|
20
15
|
30
20
|
20
5
|
17
|
Мінеральна вода в скляних
пляшках до 1 л, у пластикових
пляшках до 2 л, скляних банках до
3 л, металевих банках до 0,5 л
|
15
|
10
|
|
18
|
Вино міцне виноградне та
плодово-ягідне, у т.ч. десертне,
крім сухого
|
20
|
15
|
10
|
19
|
Шампанське пастеризоване в
пляшках, затарене в ящики з
гофрованого картону
|
15
|
15
|
|
20
|
Пиво пастеризоване в скляних
пляшках до 0,5 л, у пластикових
пляшках до 2 л, у металевих
банках до 0,5 л
|
12
|
12
|
|
21
|
Лікеро-горілчані вироби:
|
|
|
|
горілка міцністю не нижче
40 град.
|
30
|
30
|
20
|
|
лікеро-горілчані вироби
міцністю не нижче 30 град.
|
30
|
20
|
10
|
|
коньяки
|
30
|
20
|
20
|
|
22
|
Екстракти та концентрати сухі
харчові, продукти сублімаційного
просушування в герметичній
упаковці
|
30
|
30
|
20
|
23
|
Кондитерські вироби (печиво,
цукерки, вафлі), крім шоколадних
|
20
|
30
|
30
|