від 10 жовтня 2012 р. № 918
Київ
|
Прем'єр-міністр України
|
М.АЗАРОВ
|
Інд. 70
|
Додаток 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 10 жовтня 2012 р. № 918
Найменування продукту
|
Вікова група, років
|
||||
2-3
|
4-7
|
8-10
|
11-14
|
15-18
|
|
Хліб пшеничний
|
70
|
140
|
150
|
180
|
190
|
Хліб житній
|
30
|
100
|
100
|
100
|
150
|
Борошно пшеничне
|
25
|
40
|
45
|
50
|
55
|
Крохмаль
|
2
|
2
|
3
|
3
|
3
|
Крупи, бобові, макаронні вироби
|
65
|
75
|
80
|
85
|
90
|
Картопля
|
150
|
300
|
350
|
400
|
450
|
Овочі
|
300
|
350
|
400
|
450
|
500
|
Фрукти свіжі, цитрусові
|
200
|
250
|
300
|
300
|
300
|
Соки
|
120
|
150
|
200
|
200
|
200
|
Фрукти сушені
|
15
|
20
|
25
|
30
|
35
|
Кондитерські вироби
|
20
|
30
|
40
|
40
|
40
|
Цукор
|
45
|
50
|
60
|
70
|
70
|
Мед, медопродукти
|
1
|
4
|
5
|
5
|
5
|
Масло вершкове
|
30
|
50
|
55
|
57
|
60
|
Олія
|
10
|
16
|
18
|
20
|
22
|
Яйця, штук
|
1/2
|
1
|
1
|
1
|
1
|
Молоко
|
400
|
350
|
300
|
300
|
300
|
Кисломолочні продукти (наприклад кефір)
|
150
|
150
|
200
|
200
|
200
|
Сир кисломолочний
|
50
|
70
|
80
|
90
|
100
|
Сир твердий
|
5
|
12
|
15
|
20
|
20
|
Сметана
|
15
|
20
|
25
|
30
|
30
|
М’ясо, м’ясопродукти
|
130
|
170
|
180
|
220
|
230
|
Риба, рибопродукти
|
70
|
90
|
100
|
120
|
130
|
Какао
|
1
|
4
|
4
|
4
|
5
|
Чай
|
0,1
|
0,25
|
0,4
|
0,5
|
1
|
Сіль, сіль йодована
|
5
|
8
|
10
|
10
|
10
|
Дріжджі
|
1
|
2
|
3
|
3
|
3
|
Лавровий лист
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
Ванільний цукор
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
0,02
|
Рекомендований хімічний склад та енергетична цінність норм харчування для дітей різних вікових груп
|
|||||
Білки,
|
61
|
75
|
90
|
100
|
110
|
у тому числі тваринні
|
41
|
43
|
45
|
51
|
55
|
Жири,
|
61
|
67
|
81
|
89
|
97
|
у тому числі рослинні
|
9
|
11,5
|
18
|
21
|
23
|
Вуглеводи
|
244
|
351
|
420
|
469
|
513
|
Енергетична цінність, ккал
|
1771
|
2300
|
2760
|
3076
|
3364
|
Додаток 2
до постанови Кабінету Міністрів України
від 10 жовтня 2012 р. № 918
Найменування продукту
|
Вага, кілограмів брутто
|
Продукт-замінник
|
Вага, кілограмів брутто
|
Примітка
|
Масло вершкове
|
1
|
олія
|
0,73
|
|
|
|
масло вершкове топлене
|
0,8
|
|
Олія
|
1
|
олія (соняшникова, кукурудзяна)
|
1
|
|
Молоко коров’яче пастеризоване
|
1
|
молоко коров’яче сухе
|
0,11
|
|
|
вершки сухі
|
0,12
|
|
|
|
молоко згущене стерилізоване
|
0,46
|
|
|
|
|
молоко згущене з цукром
|
0,39
|
|
|
|
вершки згущені з цукром
|
0,35
|
|
|
|
кисломолочні продукти (наприклад кефір)
|
1
|
|
|
|
сир кисломолочний напівжирний
|
0,2
|
|
|
|
сир твердий
|
0,11
|
|
Хліб житній
|
1
|
хліб пшеничний
|
0,66
|
|
|
|
борошно пшеничне
|
0,46
|
|
Хліб пшеничний
|
1
|
хліб житній
|
1,5
|
|
|
|
борошно пшеничне
|
0,7
|
|
|
|
сухарі (з борошна першого сорту)
|
0,75
|
|
Чай чорний
|
1
|
чай чорний плитковий
|
1
|
|
|
|
чай зелений
|
1
|
|
Картопля (30 відсотків відходів)
|
1
|
пюре картопляне сухе
|
0,25
|
|
|
|
капуста білокачанна
|
1,11
|
|
|
|
капуста цвітна
|
0,8
|
|
|
|
квасоля, горох свіжі
|
0,52
|
|
Бобові (зерно)
|
1
|
горох, квасоля свіжі
|
4,2
|
|
|
|
кукурудза консервована
|
4,44
|
|
|
|
горошок зелений консервований
|
6,6
|
|
Морква (буряк) свіжа
|
1
|
морква (буряк) для гарніру (консерви)
|
1,4
|
|
Томати свіжі
|
1
|
томати консервовані
|
1,04
|
|
|
|
томатний сік
|
1,14
|
|
|
|
томатне пюре (вміст сухих речовин 12 відсотків)
|
0,42
|
|
Капуста свіжа
|
1
|
капуста білокачанна квашена
|
1,15
|
|
|
|
капуста білокачанна рання
|
1
|
|
|
|
капуста цвітна
|
1
|
|
|
|
капуста брюссельська
|
1,3
|
|
Цибуля-порей
|
1
|
цибуля свіжа зелена
|
0,95
|
|
Огірки (томати) солені
|
1
|
огірки (томати) консервовані
|
1,64
|
|
Томатне пюре (вміст сухих речовин 12 відсотків)
|
1
|
сік томатний натуральний
|
2,66
|
|
|
томатне пюре (вміст сухих речовин 20 відсотків)
|
0,66
|
|
|
|
томати свіжі
|
2,38
|
|
|
Яблука свіжі
|
1
|
яблука консервовані
|
0,41
|
|
|
|
сік яблучний
|
0,92
|
|
|
|
сік сливовий
|
0,53
|
|
|
|
сік виноградний
|
0,65
|
|
|
|
інші соки плодові натуральні
|
0,9
|
|
|
|
яблука сушені
|
0,2
|
|
|
|
сливи сушені
|
0,2
|
|
|
|
абрикоси сушені
|
0,17
|
|
|
|
родзинки
|
0,15
|
|
|
|
фрукти (ягоди) свіжі (груші, айва, персики, слива, черешні, вишні, абрикоси, банани)
|
1
|
|
|
|
виноград
|
0,8
|
|
|
|
компоти консервовані
|
0,5
|
|
Яблука сушені
|
1
|
яблука свіжі
|
5
|
|
|
|
груші сушені
|
1
|
|
|
|
фрукти, ягоди сушені (курага, чорнослив, урюк, родзинки)
|
0,5
|
|
Дріжджі хлібопекарські
|
1
|
дріжджі хлібопекарські сухі
|
0,3
|
|
Кури патрані (I категорії)
|
1
|
яловичина, свинина
|
1
|
|
|
|
кури напівпатрані (I категорії)
|
1,34
|
|
|
|
курчата патрані
|
1
|
|
|
|
курчата напівпатрані
|
1,5
|
|
|
|
стегенця курячі
|
0,8
|
|
|
|
філе куряче
|
0,6
|
|
|
|
консерви з курятини
|
0,75
|
за медичними показаннями
|
М’ясо (яловичина, свинина нежирна)
|
|
печінка
|
1
|
|
|
серце
|
1,77
|
|
|
|
м’ясо птиці патраної (I категорії)
|
1
|
|
|
|
|
ковбаса варена
|
0,8
|
|
|
|
консерви м’ясні (у тому числі з курятини)
|
0,75
|
за медичними показаннями
|
|
|
риба
|
1,15
|
|
|
|
сир кисломолочний напівжирний
|
1,2
|
|
Риба (охолоджена, морожена)
|
1
|
оселедець солений з головою
|
1
|
|
|
|
рибне філе
|
0,7
|
|
|
|
консерви рибні
|
0,8
|
за медичними показаннями
|
|
|
яловичина
|
0,87
|
|
|
|
яйце
|
0,9
|
|
Яйця, штук
|
1
|
сир кисломолочний напівжирний
|
0,031
|
|
|
|
яловичина
|
0,1
|
|
|
|
молоко
|
0,18
|
|
|
|
сир твердий
|
0,02
|
|