УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 1 липня 2009 р. N 656
Київ
|
Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з формуванням ресурсів сільськогосподарської продукції та визначенням її якості, та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)
Відповідно до статті 5 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" (
877-16)
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з формуванням ресурсів сільськогосподарської продукції та визначенням її якості, та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), згідно з додатком.
2. Міністерству аграрної політики привести у тримісячний строк власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.
Прем'єр-міністр України
|
Ю.ТИМОШЕНКО
|
Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 1 липня 2009 р. N 656
КРИТЕРІЇ,
за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з формуванням ресурсів сільськогосподарської продукції та визначенням її якості, та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)
1. Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з формуванням ресурсів сільськогосподарської продукції та визначенням її якості, є певні види (характер) господарської діяльності або виконуваних робіт, які можуть становити потенційну загрозу життю і здоров'ю людей, навколишньому природному середовищу, впливати на стан земель.
2. За критеріями суб'єкти господарювання незалежно від форми власності розподіляються за високим, середнім та незначним ступенем ризику.
3. До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику відносяться суб'єкти, що провадять діяльність, пов'язану з виконанням робіт з виробництва, закупівлі (заготівлі) та/або переробки сільськогосподарської продукції і сировини рослинного та тваринного походження.
4. До суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику відносяться суб'єкти, що провадять діяльність, пов'язану з виконанням робіт з:
ведення обліку та декларування наявних обсягів зерна, що зберігається на зернових складах і зерносховищах;
транспортування, розміщення, зберігання та реалізації (торгівлі) сільськогосподарської продукції.
5. До суб'єктів господарювання з незначним ступенем ризику відносяться інші суб'єкти, що не належать до суб'єктів господарювання з високим і середнім ступенем ризику.
6. Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб'єктів господарювання проводяться з такою періодичністю:
з високим ступенем ризику - не частіше ніж один раз на рік;
із середнім ступенем ризику - не частіше ніж один раз на рік;
з незначним ступенем ризику - не частіше ніж один раз на два роки.