від 23 липня 2009 р. N 834
Київ
|
Прем'єр-міністр України
|
Ю.ТИМОШЕНКО
|
Інд. 22
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 23 липня 2009 р. N 834
Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 23 липня 2009 р. N 834
Найменування послуги | Вартість послуги без урахування податку на додану вартість, гривень | ||
I. Визначення показників якості та безпеки зерна і продуктів його переробки | |||
Зернові, зернобобові, олійні культури | |||
1. | Відбір точкових проб зерна (насипом), у тому числі: | ||
відбір із: | |||
- складів | за дослідження однієї проби | 30,15 | |
- вагонів | -"- | 25,55 | |
- автомобілів | -"- | 7,1 | |
- мішків | -"- | 3,55 | |
складення об'єднаної проби, заповнення етикетки | -"- | 1,75 | |
виділення середньої проби з об'єднаної | -"- | 3 | |
виділення наважок, підготовка до проведення аналізу (олійні) | -"- | 2,5 | |
виділення наважок, підготовка до проведення аналізу (зернові та зернобобові) | -"- | 1,75 | |
2. | Визначення фізико-хімічних показників якості: | ||
1) | масова частка вологи, визначена із застосуванням гравіметричного методу: | ||
з попереднім підсушуванням: | |||
- пшениця, жито | за одне дослідження | 5,65 | |
- ячмінь, кукурудза, овес, просо, рис, гречка, інші зернові | -"- | 9,6 | |
- зернобобові | -"- | 8,85 | |
- олійні культури | -"- | 4,1 | |
без попереднього підсушування: | |||
- кукурудза | -"- | 8,35 | |
- зернобобові | -"- | 6,2 | |
- олійні культури | -"- | 2,5 | |
- пшениця, жито, ячмінь, овес, просо, рис, гречка, інші зернові | -"- | 4,25 | |
2) | масова частка вологи, визначена за: | ||
методом інфрачервоної спектроскопії | -"- | 2,5 | |
методами ISO, ICC, Gafta | -"- | 40,8 | |
3) | на запах у: | ||
цілому зерні | -"- | 0,35 | |
цілому зерні з пропарюванням | -"- | 1,4 | |
розмолотому зерні | -"- | 3 | |
4) | на колір | -"- | 1,6 |
5) | зараженість хлібними шкідниками у: | ||
явній формі | -"- | 4,8 | |
скритій формі | -"- | 6,4 | |
6) | натури | -"- | 3,7 |
7) | вміст сміттєвої та олійної домішок, кількість розколотих плодів | -"- | 14,9 |
8) | вміст смітної та зернової домішок | -"- | 9,6 |
9) | вміст дрібних зерен | -"- | 3,2 |
10) | вміст фузаріозних та рожевозабарвлених зерен | -"- | 7,45 |
11) | вміст зіпсованих зерен у: | ||
пшениці, житі, ячмені | -"- | 3 | |
кукурудзі, горосі | -"- | 8,85 | |
просі | -"- | 11,55 | |
інших зернових та олійних культурах | -"- | 11,15 | |
12) | вміст шкідливих домішок у: | ||
просі | -"- | 3,2 | |
інших зернових | -"- | 2,85 | |
зернобобових | -"- | 9,6 | |
олійних культурах | -"- | 6,75 | |
13) | вміст особливо облікових домішок у: | ||
просі | -"- | 3,2 | |
зернобобових | -"- | 6,75 | |
інших зернових та олійних культурах | -"- | 9,6 | |
14) | вміст важко відокремлюваних домішок | -"- | 3,35 |
15) | вміст металомагнітних домішок | -"- | 3,55 |
16) | на скловидність | -"- | 3,7 |
17) | тип зерна, у тому числі: | ||
пшениця | -"- | 2,85 | |
овес, кукурудза, просо, інші зернові | -"- | 3,55 | |
зернобобові культури | -"- | 23,4 | |
рис | -"- | 12,6 | |
18) | вміст зерен, пошкоджених клопом- черепашкою | -"- | 10,3 |
19) | вміст сажкових зерен | -"- | 8,85 |
20) | масова частка сирої клейковини та її якість, визначена із застосуванням: | ||
гравіметричного методу | -"- | 29,95 | |
методу інфрачервоної спектроскопії | -"- | 2,5 | |
методів ICC, Gafta | -"- | 26,8 | |
гравіметричного методу ISO | -"- | 17,75 | |
21) | число падання зерна пшениці | -"- | 8,15 |
22) | масова частка білка, визначена за: | ||
тітрометричним методом | -"- | 71,45 | |
методом інфрачервоної спектроскопії | -"- | 2,5 | |
23) | плівчастість, визначена вручну: | -"- | |
просо, рис, гречка | -"- | 12,05 | |
овес | -"- | 8,5 | |
24) | масова доля ядра: | ||
гречки | -"- | 25,55 | |
проса | -"- | 20,05 | |
25) | крупність зерна | -"- | 6,4 |
26) | маса 1000 зерен | -"- | 30,5 |
27) | вміст пошкоджених гороховою зернівкою і листоверткою | -"- | 11,9 |
28) | здатність до проростання | -"- | 83,35 |
29) | життєздатність | -"- | 20,4 |
30) | кислотне число жиру | -"- | 57,45 |
31) | загальна кислотність | -"- | 7,65 |
32) | консистенція зерна рису | -"- | 3,55 |
33) | наявність червоних зерен рису | -"- | 4,6 |
34) | наявність пожовклих зерен рису | -"- | 4,6 |
35) | наявність глютинозних зерен рису | -"- | 4,6 |
36) | масова частка ерукової кислоти | -"- | 67,4 |
37) | вміст глюкозинолатів, визначених за методом: | ||
високоефективної рідинної хроматографії | -"- | 72,35 | |
глюкотесту | -"- | 8,85 | |
38) | масова частка сирого жиру | -"- | 62,05 |
39) | масова частка золи | -"- | 23,75 |
40) | масова частка золи, що не розчиняється у 10-відсотковій соляній кислоті | -"- | 28,35 |
41) | масова частка сирого протеїну (вміст азоту) | -"- | 71,45 |
42) | масова частка сирої клітковини | -"- | 37,25 |
43) | масова частка сирої клітковини у продуктах тваринного походження | -"- | 37,25 |
44) | вміст крохмалю | -"- | 46,1 |
45) | вихід зерна із кукурудзи в качанах | -"- | 35,45 |
46) | екстрактивність ячменю | -"- | 89,35 |
Борошно, крупи, комбікорми, комбікормова сировина, побічні продукти переробки зерна | |||
3. | Відбір точкових проб, у тому числі: | ||
1) | визначення об'єму виборки | за дослідження однієї проби | 4,8 |
2) | відбір проби з мішків з партії на складі: | ||
борошна, крупів | -"- | 44,35 | |
комбікормів, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна | -"- | 30,15 | |
3) | відбір проб з мішків з вагона: | ||
борошна, висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна | -"- | 25,55 | |
крупів | -"- | 12,05 | |
4) | відбір проб з мішків з автомобілю: | ||
борошна, крупів | -"- | 12,05 | |
висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна | -"- | 7,1 | |
5) | складення об'єднаної проби продукції | -"- | 3,35 |
6) | виділення середньої проби з об'єднаної | -"- | 3 |
7) | виділення наважок для проведення аналізу вручну (крупи, комбікорми) | -"- | 2,5 |
8) | виділення наважок для проведення аналізу вручну (борошно) | -"- | 1,4 |
4. | Визначення фізико-хімічних показників якості: | ||
1) | вологість, у тому числі: | ||
борошна, висівок, комбікормів, комбікормової сировини, інших побічних продуктів переробки зерна | за одне дослідження | 4,95 | |
крупів | -"- | 5,65 | |
2) | на колір: | ||
борошна | -"- | 1,75 | |
крупів | -"- | 0,9 | |
висівок, комбікормів, сировини, інших побічних продуктів переробки зерна | -"- | 1,25 | |
3) | на запах: | ||
без підігрівання проби | -"- | 1,4 | |
з підігріванням проби | -"- | 3 | |
4) | вміст металомагнітної домішки | -"- | 3,35 |
5) | вміст шкідливої домішки (крупи) | -"- | 5,65 |
6) | вміст мінеральної домішки (крупи) | -"- | 1,75 |
7) | на смак та хруст (крупи, борошно) | -"- | 1,05 |
8) | зараженість та забрудненість хлібними шкідниками: | ||
крупів | -"- | 5,85 | |
борошна, комбікормів, висівок, шротів, макухи, інших побічних продуктів переробки зерна | -"- | 12,6 | |
9) | крупність борошна | -"- | 7,1 |
10) | число падання борошна | -"- | 8,7 |
11) | зольність: | ||
борошна | -"- | 31,4 | |
крупів | -"- | 23,75 | |
12) | білість | -"- | 6,75 |
13) | розварюваність | -"- | 12,25 |
14) | вміст смітної домішки, квіткових плівок, зіпсованих, необрушених зерен (крупи) | -"- | 9,6 |
15) | вміст доброякісного ядра | -"- | 5,15 |
16) | вміст мучки | -"- | 1,95 |
17) | вміст поїдених зерен | -"- | 11,9 |
18) | недодир: | ||
без забарвлення | -"- | 6,75 | |
із забарвленням | -"- | 7,45 | |
19) | наявність пожовклих глютинозних ядер рису, червоних та крейдяних ядер | -"- | 1,6 |
20) | наявність сторонніх домішок | -"- | 1,75 |
21) | крупність чи номер крупи | -"- | 6,05 |
22) | вміст і якість клейковини (борошна), визначені вручну | -"- | 19,85 |
23) | реологічні властивості тіста (W) (альвеограф) | -"- | 79,8 |
24) | фаринограф (водопоглинаючі властивості борошна) | -"- | 79,8 |
25) | індекс осадження (седиментація) методом Зелені | -"- | 26,6 |
26) | автолітична активність | -"- | 14,9 |
27) | пробна випічка хліба | -"- | 14,7 |
28) | об'ємний вихід хліба | -"- | 4,45 |
29) | формостійкість | -"- | 4,45 |
30) | діаметр гранул висівок, комбікормів | -"- | 11,7 |
31) | довжина гранул висівок, комбікормів | -"- | 8,85 |
32) | крихкість гранул висівок, комбікормів | -"- | 8,85 |
5. | Визначення показників безпеки в зерні і продуктах його переробки: | ||
1) | токсичні елементи (разом), у тому числі: | за дослідження однієї проби | 435 |
свинець | -"- | 84,6 | |
миш'як | -"- | 84,6 | |
кадмій | -"- | 84,6 | |
ртуть | -"- | 84,6 | |
мідь | -"- | 84,6 | |
цинк | -"- | 84,6 | |
2) | мікотоксини, у тому числі: | -"- | 174,3 |
афлотоксин В 1 | -"- | 85,65 | |
зеараленон | -"- | 85,65 | |
Т-2 токсин | -"- | 85,65 | |
дезоксиніваленон (вомітоксин) | -"- | 85,65 | |
охротоксин А | -"- | 85,65 | |
патулін | -"- | 85,65 | |
3) | радіонукліди, у тому числі: | ||
цезій | -"- | 84,6 | |
стронцій | -"- | 84,6 | |
4) | пестициди, хлор та фосфоровмісні речовини | -"- | 111,2 |
5) | генетично-модифіковані об'єкти в зерні та продуктах його переробки: | ||
проведення якісного аналізу | -"- | 344,55 | |
проведення якісного та кількісного аналізу | -"- | 582,5 | |
6) | інші показники якості: | ||
масова доля залишкової кількості розчинника (бензину) | за одне дослідження | 75 | |
кількість краплин | -"- | 14,2 | |
алкалоїдне насіння | -"- | 14,2 | |
ізотіоціанати | -"- | 111,7 | |
CaCO +MgCl 3 3 | -"- | 44,35 | |
вміст натрію | -"- | 33,7 | |
активність уреази | -"- | 26,6 | |
вміст кальцію | -"- | 47,9 | |
вміст фосфору | -"- | 47,9 | |
перекисне число жиру | -"- | 56,75 | |
вміст хлористого натрію | -"- | 33,7 | |
фосфоровмісні речовини в олії | -"- | 79,8 | |
білок за Барнштейном | -"- | 72,7 | |
колір, смак, прозорість олії | -"- | 39 | |
нежирові домішки в олії, кольорове число | -"- | 51,4 | |
вміст мила (якісна проба) | -"- | 12,4 | |
вміст мила | -"- | 46,1 | |
пероксидне число олії | -"- | 46,1 | |
кислотне число олії | -"- | 46,1 | |
йодне число олії | -"- | 46,1 | |
вміст масляної кислоти | -"- | 65,6 | |
вміст алкалоїдів | -"- | 117,05 | |
7) | мікробіологічні показники: | ||
мезофільні аеробні факультативно-анаеробні мікроорганізми | -"- | 72,7 | |
анаероби | -"- | 76,25 | |
бактерії групи кишкової палички | -"- | 76,25 | |
плісняві гриби | -"- | 76,25 | |
бактерії роду протей | -"- | 76,25 | |
сальмонели | -"- | 76,25 | |
живі клітини продуцента (дріжджі) | -"- | 72,7 | |
мікологічні випробування | -"- | 76,25 | |
наявність зерен із жовто- зеленою флуоресценцією | -"- | 26,6 | |
8) | токсичність: | ||
токсичність на тетрахімені | -"- | 58,5 | |
токсичність на інфузоріях стілоніхіях | -"- | 44,35 | |
9) | гормони | -"- | 317,05 |
10) | нітрати | -"- | 20,05 |
11) | нітрити | -"- | 17 |
12) | оформлення документів, у тому числі: | ||
розгляд документів для арбітражного дослідження зерна та продуктів його переробки | за оформлення документів щодо однієї проби | 124,15 | |
заповнення лабораторних журналів | -"- | 5,85 | |
оформлення сертифіката (заявок, документів щодо якості) | -"- | 7,1 | |
реєстрація проб | -"- | 0,7 | |
13) | огляд транспортних засобів: | ||
залізничного вагона | за огляд одного транспортного засобу | 13,3 | |
автомобіля | -"- | 3,55 | |
бункера, місця відвантаження | -"- | 14,7 | |
II. Огляд та оформлення сертифікатів якості зерна і продуктів його переробки при відвантаженні, надходженні та транзиті | |||
1. | Водний транспорт: | ||
пшениця | огляд та оформлення сертифіката на одну тонну зерна і продуктів його переробки | 1,4 | |
інші зернові та зернобобові культури | -"- | 1,25 | |
олійні культури | -"- | 1,4 | |
борошно | -"- | 1,55 | |
крупи | -"- | 1,4 | |
комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 1,5 | |
2. | Залізничний транспорт: | ||
пшениця | за оформлення сертифіката на зерно і продукти його переробки, що містяться в одному вагоні | 195,25 | |
інші зернові та зернобобові культури | -"- | 138 | |
олійні культури | -"- | 109,35 | |
борошно | -"- | 157,1 | |
крупи | -"- | 106,95 | |
комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 97,7 | |
3. | Автомобілі, контейнери: | ||
пшениця | за оформлення сертифіката на зерно і продукти його переробки, що містяться в одному автомобілі, контейнері | 162,45 | |
інші зернові та зернобобові культури | -"- | 109,8 | |
олійні культури | -"- | 81,15 | |
борошно | -"- | 133,9 | |
крупи | -"- | 97,2 | |
комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 69,5 | |
4. | Здійснення вибіркового вхідного та вихідного контролю при проведенні транзитних операцій: | ||
пшениця | за одну тонну | 0,85 | |
інші зернові та зернобобові культури | -"- | 0,7 | |
олійні культури | -"- | 0,75 | |
борошно | -"- | 0,85 | |
крупи | -"- | 0,75 | |
комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 0,85 | |
III. Затвердження актів зачистки зерна і продуктів його переробки | |||
Партія: | |||
до 500 тонн | за затвердження одного акта | 200 | |
від 500 тонн до 1 тис. тонн | -"- | 250 | |
від 1,1 тонни до 5 тис. тонн | -"- | 400 | |
від 5,1 тонни до 10 тис. тонн | -"- | 500 | |
більш як 10 тис. тонн | -"- | 650 | |
IV. Сертифікація зернових складів на відповідність послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки, яка проводиться один раз на рік | |||
Місткістю: | |||
до 10 тис. тонн | за сертифікацію одного складу | 1500 | |
до 50 тис. тонн | -"- | 2800 | |
до 100 тис. тонн | -"- | 4000 | |
до 150 тис. тонн | -"- | 5200 | |
більш як 150 тис. тонн | -"- | 7000 | |
V. Проведення семінарів за замовленням | |||
Проведення семінарів за замовленням з питань, що належать до компетенції державних хлібних інспекцій Автономної Республіки Крим та областей | за одну людино/годину | 31 | |
VI. Проведення оцінки кваліфікаційного рівня персоналу лабораторії при проведенні атестації або акредитації лабораторії за заявою органу акредитації | |||
Проведення оцінки кваліфікаційного рівня персоналу лабораторії при проведенні атестації або акредитації лабораторії за заявою | проведення оцінки кваліфікаційного рівня персоналу однієї лабораторії | 532 |