від 9 червня 2011 р. N 599
Київ
|
Прем'єр-міністр України
|
М.АЗАРОВ
|
Інд. 70
|
Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 9 червня 2011 р. N 599
Найменування послуги | Одиниця виміру | Розмір плати за надання послуги, гривень |
Держсільгоспінспекція | ||
1. Видача сертифіката відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки на склад місткістю: | ||
до 10 тис. тонн | 1500 | |
до 50 тис. тонн | 2800 | |
до 100 тис. тонн | 4000 | |
до 150 тис. тонн включно | 5200 | |
більш як 150 тис. тонн | 7000 | |
Територіальні органи Держсільгоспінспекції | ||
2. Видача сертифіката якості зерна та продуктів його переробки під час здійснення експортно- імпортних операцій із зерном та продуктами його переробки та переміщення територією України: | ||
1) водним транспортом: | ||
пшениця | за одну тонну | 1,4 |
інші зернові та зернобобові культури | -"- | 1,25 |
олійні культури | -"- | 1,4 |
борошно | -"- | 1,55 |
крупи | -"- | 1,4 |
комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 1,5 |
2) залізничним транспортом: | ||
пшениця | за один вагон | 195,25 |
інші зернові та зернобобові культури | -"- | 138 |
олійні культури | -"- | 109,35 |
борошно | -"- | 157,1 |
крупи | -"- | 106,95 |
комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 97,7 |
3) автомобільним транспортом або контейнером: | ||
пшениця | за один автомобіль, контейнер | 162,45 |
інші зернові та зернобобові культури | -"- | 109,8 |
олійні культури | -"- | 81,15 |
борошно | -"- | 133,9 |
крупи | -"- | 97,2 |
комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 69,5 |
4) після здійснення вибіркового вхідного та вихідного контролю під час проведення транзитних операцій із зерном та продуктами його переробки: | ||
пшениця | за одну тонну | 0,85 |
інші зернові та зернобобові культури | -"- | 0,7 |
олійні культури | -"- | 0,75 |
борошно | -"- | 0,85 |
крупи | -"- | 0,75 |
комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 0,85 |
5) з визначенням показників якості і безпеки зерна та продуктів його переробки на запит суб'єкта господарювання, зокрема: | ||
зернових, зернобобових та олійних культур шляхом: | ||
відбору точкових проб зерна (насипом), у тому числі: | ||
відбору із: | ||
складів | за одну пробу | 30,15 |
вагонів | -"- | 25,55 |
автомобілів | -"- | 7,1 |
мішків | -"- | 3,55 |
складення об'єднаної проби, заповнення етикетки | -"- | 1,75 |
виділення середньої проби з об'єднаної | -"- | 3 |
виділення наважок, підготовки до проведення аналізу (олійні культури) | -"- | 2,5 |
виділення наважок, підготовки до проведення аналізу (зернові та зернобобові культури) | -"- | 1,75 |
визначення фізико- хімічних показників якості, у тому числі: | ||
масової частки вологи із застосуванням гравіметричного методу: | ||
з попереднім підсушуванням: | ||
пшениця, жито | -"- | 5,65 |
ячмінь, кукурудза, овес, просо, рис, гречка, інші зернові культури | -"- | 9,6 |
зернобобові культури | -"- | 8,85 |
олійні культури | -"- | 4,1 |
без попереднього підсушування: | ||
кукурудза | -"- | 8,35 |
зернобобові культури | -"- | 6,2 |
олійні культури | -"- | 2,5 |
пшениця, жито, ячмінь, овес, просо, рис, гречка, інші зернові | -"- | 4,25 |
масової частки вологи за: | ||
методом інфрачервоної спектроскопії | -"- | 2,5 |
методами ISO, ICC, Gafta | за одну пробу | 40,8 |
запаху у: | ||
цілому зерні | -"- | 0,35 |
цілому зерні з пропарюванням | -"- | 1,4 |
розмолотому зерні | -"- | 3 |
кольору | -"- | 1,6 |
зараженості хлібними шкідниками у: | ||
явній формі | -"- | 4,8 |
прихованій формі | -"- | 6,4 |
натури | -"- | 3,7 |
вмісту смітної та олійної домішок, кількість розколотих плодів | -"- | 14,9 |
вмісту смітної та зернової домішок | -"- | 9,6 |
вмісту дрібних зерен | -"- | 3,2 |
вмісту фузаріозних та рожевозабарвлених зерен | -"- | 7,45 |
вмісту зіпсованих зерен у: | ||
пшениці, житі, ячмені | -"- | 3 |
кукурудзі, горосі | -"- | 8,85 |
просі | -"- | 11,55 |
інших зернових та олійних культурах | -"- | 11,15 |
вмісту шкідливих домішок у: | ||
просі | -"- | 3,2 |
інших зернових культурах | -"- | 2,85 |
зернобобових культурах | -"- | 9,6 |
олійних культурах | -"- | 6,75 |
вмісту особливо врахованої домішки у: | ||
просі | -"- | 3,2 |
зернобобових культурах | -"- | 6,75 |
інших зернових та олійних культурах | -"- | 9,6 |
вмісту важко відокремлюваних домішок | за одну пробу | 3,35 |
вмісту металомагнітних домішок | -"- | 3,55 |
склоподібності | -"- | 3,7 |
типу зерна, у тому числі: | ||
пшениця | -"- | 2,85 |
овес, кукурудза, просо, інші зернові культури | -"- | 3,55 |
зернобобові культури | -"- | 23,4 |
рис | -"- | 12,6 |
вмісту зерен, пошкоджених клопом- черепашкою | -"- | 10,3 |
вмісту сажкових зерен | -"- | 8,85 |
масової частки сирої клейковини та її якості із застосуванням: | ||
гравіметричного методу | -"- | 29,95 |
методу інфрачервоної спектроскопії | -"- | 2,5 |
методів ICC, Gafta | -"- | 26,8 |
гравіметричного методу ISO | -"- | 17,75 |
числа падання зерна пшениці | -"- | 8,15 |
масової частки білка за: | ||
тітрометричним методом | -"- | 71,45 |
методом інфрачервоної спектроскопії | -"- | 2,5 |
плівчастості, визначеної вручну: | -"- | |
просо, рис, гречка | -"- | 12,05 |
овес | -"- | 8,5 |
масової долі ядра: | ||
гречки | -"- | 25,55 |
проса | -"- | 20,05 |
крупності зерна | -"- | 6,4 |
маси 1000 зерен | -"- | 30,5 |
вмісту пошкоджених гороховою зернівкою і листоверткою | -"- | 11,9 |
здатності до проростання | за одну пробу | 83,35 |
життєздатності | -"- | 20,4 |
кислотного числа жиру | -"- | 57,45 |
загальної кислотності | -"- | 7,65 |
консистенції зерна рису | -"- | 3,55 |
наявності червоних зерен рису | -"- | 4,6 |
наявності пожовклих зерен рису | -"- | 4,6 |
наявності глютинозних зерен рису | -"- | 4,6 |
масової частки ерукової кислоти | -"- | 67,4 |
вмісту глюкозинолатів за методом: | ||
високоефективної рідинної хроматографії | -"- | 72,35 |
глюкотесту | -"- | 8,85 |
масової частки сирого жиру | -"- | 62,05 |
масової частки золи | -"- | 23,75 |
масової частки золи, що не розчиняється у 10-відсотковій соляній кислоті | -"- | 28,35 |
масової частки сирого протеїну (вміст азоту) | -"- | 71,45 |
масової частки сирої клітковини | -"- | 37,25 |
масової частки сирої клітковини у продуктах тваринного походження | -"- | 37,25 |
вмісту крохмалю | -"- | 46,1 |
виходу зерна із кукурудзи в качанах | -"- | 35,45 |
екстрактивності ячменю | -"- | 89,35 |
в борошні, крупах, комбікормі, комбікормовій сировині, побічних продуктах переробки зерна шляхом: | ||
відбору точкових проб, у тому числі: | ||
визначення об'єму вибірки | -"- | 4,8 |
відбору проби з мішків на складі: | ||
борошна, крупів | -"- | 44,35 |
комбікормів, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна | за одну пробу | 30,15 |
відбору проб з мішків у вагоні: | ||
борошна, висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна | 25,55 | |
крупів | 12,05 | |
відбору проб з мішків у автомобілі: | ||
борошна, крупів | 12,05 | |
висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна | 7,1 | |
складення об'єднаної проби продукції | 3,35 | |
виділення середньої проби з об'єднаної проби | 3 | |
виділення наважок для проведення аналізу вручну (крупи, комбікорми) | 2,5 | |
виділення наважок для проведення аналізу вручну (борошно) | 1,4 | |
визначення фізико- хімічних показників якості: | ||
вологості, у тому числі: | ||
борошна, висівок, комбікормів, комбікормової сировини, інших побічних продуктів переробки зерна | -"- | 4,95 |
крупів | -"- | 5,65 |
кольору: | ||
борошна | -"- | 1,75 |
крупів | -"- | 0,9 |
висівок, комбікормів, сировини, інших побічних продуктів переробки зерна | -"- | 1,25 |
запаху: | ||
без підігрівання проби | -"- | 1,4 |
з підігріванням проби | -"- | 3 |
вмісту металомагнітної домішки | за одну пробу | 3,35 |
вмісту шкідливої домішки (в крупі) | -"- | 5,65 |
вмісту мінеральної домішки (в крупі) | -"- | 1,75 |
смаку та хрусту (в крупі, борошні) | -"- | 1,05 |
зараженості та забрудненості хлібними шкідниками: | ||
крупи | -"- | 5,85 |
борошна, комбікормів, висівок, шротів, макухи, інших побічних продуктів переробки зерна | -"- | 12,6 |
крупності борошна | -"- | 7,1 |
числа падання борошна | -"- | 8,7 |
зольності: | ||
борошна | -"- | 31,4 |
крупи | -"- | 23,75 |
білості | -"- | 6,75 |
розварюваності | -"- | 12,25 |
вмісту смітної домішки, квіткових плівок, зіпсованих, необрушених зерен (у крупі) | -"- | 9,6 |
вмісту доброякісного ядра | -"- | 5,15 |
вмісту мучки | -"- | 1,95 |
вмісту поїдених зерен | -"- | 11,9 |
недодиру: | ||
без забарвлення | -"- | 6,75 |
із забарвленням | -"- | 7,45 |
наявності пожовклих глютинозних ядер рису, червоних та крейдяних ядер | -"- | 1,6 |
наявності сторонніх домішок | -"- | 1,75 |
крупності чи номера крупів | -"- | 6,05 |
вмісту і якості клейковини (в борошні), визначеної вручну | -"- | 19,85 |
реологічних властивостей тіста (W) (на альвеографі) | за одну пробу | 79,8 |
водопоглинаючих властивостей борошна (на фаринографі) | -"- | 79,8 |
індексу осадження (седиментація) методом Зелені | -"- | 26,6 |
автолітичної активності | -"- | 14,9 |
пробної випічки хліба | -"- | 14,7 |
об'ємного виходу хліба | -"- | 4,45 |
формостійкості | -"- | 4,45 |
діаметра гранул висівок, комбікормів | -"- | 11,7 |
довжини гранул висівок, комбікормів | -"- | 8,85 |
крихкості гранул висівок, комбікормів | -"- | 8,85 |
визначення показників безпеки в зерні та продуктах його переробки, зокрема: | ||
токсичні елементи, у тому числі: | -"- | 435 |
свинець | -"- | 84,6 |
миш'як | -"- | 84,6 |
кадмій | -"- | 84,6 |
ртуть | -"- | 84,6 |
мідь | -"- | 84,6 |
цинк | -"- | 84,6 |
мікотоксини, у тому числі: | -"- | 174,3 |
афлотоксин В 1 | -"- | 85,65 |
зеараленон | -"- | 85,65 |
Т-2 токсин | -"- | 85,65 |
дезоксиніваленон (вомітоксин) | -"- | 85,65 |
охротоксин А | -"- | 85,65 |
патулін | -"- | 85,65 |
радіонукліди, у тому числі: | ||
цезій | -"- | 84,6 |
стронцій | -"- | 84,6 |
пестициди, хлор та фосфоровмісні речовини | за одну пробу | 111,2 |
генетично- модифіковані об'єкти в зерні та продуктах його переробки: | ||
проведення якісного аналізу | -"- | 344,55 |
проведення якісного та кількісного аналізу | -"- | 582,5 |
інші показники якості: | ||
масова доля залишкової кількості розчинника (бензину) | -"- | 75 |
кількість краплин | -"- | 14,2 |
алкалоїдне насіння | -"- | 14,2 |
ізотіоціанати | -"- | 111,7 |
CaCO +MgCl у вапняку 3 3 | -"- | 44,35 |
вміст натрію | -"- | 33,7 |
активність уреази | -"- | 26,6 |
вміст кальцію | -"- | 47,9 |
вміст фосфору | -"- | 47,9 |
перекисне число жиру | -"- | 56,75 |
вміст хлористого натрію | -"- | 33,7 |
фосфоровмісні речовини в олії | -"- | 79,8 |
вміст білка за Барнштейном | -"- | 72,7 |
колір, смак, прозорість олії | -"- | 39 |
вміст нежирових домішок в олії, кольорове число олії | -"- | 51,4 |
вміст мила (якісна проба) | -"- | 12,4 |
вміст мила | -"- | 46,1 |
пероксидне число олії | -"- | 46,1 |
кислотне число олії | -"- | 46,1 |
йодне число олії | -"- | 46,1 |
вміст масляної кислоти | -"- | 65,6 |
вміст алкалоїдів | -"- | 117,05 |
мікробіологічні показники: | ||
мезофільні аеробні факультативно- анаеробні мікроорганізми | за одну пробу | 72,7 |
анаероби, стафілокок | -"- | 76,25 |
бактерії групи кишкової палички | -"- | 76,25 |
плісняві гриби | -"- | 76,25 |
бактерії роду протей | -"- | 76,25 |
сальмонели | -"- | 76,25 |
живі клітини продуцента (дріжджі) | -"- | 72,7 |
мікологічні випробування | -"- | 76,25 |
наявність зерен із жовто-зеленою флуоресценцією | -"- | 26,6 |
токсичність: | ||
токсичність на тетрахімені | -"- | 58,5 |
токсичність на інфузоріях стілоніхіях | -"- | 44,35 |
гормони | -"- | 317,05 |
нітрати | -"- | 20,05 |
нітрити | -"- | 17 |
6) після проведення арбітражного дослідження зерна та продуктів його переробки | -"- | 124,15 |