ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
юстиції України
08.06.2012 № 848/5 (z0964-12)
        
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 червня 2012 р.
за № 969/21281
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 (z0894-17) )

НОРМА

належності посуду та інвентарю для їдалень навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби України

№ з/п
Найменування виду майна
Одиниця виміру
На чотиримісний стіл
загальна їдальня
їдальня медичного пункту
кількість предметів
кількість осіб
кількість предметів
кількість осіб
1
2
3
4
5
6
7
1
Блюдця форфорові (порцелянові) чайні
шт.
-
-
1
1
2
Вази скляні (пластмасові) для хліба
шт.
1
4
1
4
3
Каструлі глибокі емальовані або алюмінієві ємністю:
3,5 л для перших страв;
шт.
1
4
-
-
2,0 л для других страв
шт.
1
4
-
-
4
Виделки столові з нержавіючої сталі
шт.
1
1
1
1
5
Ложки столові з нержавіючої сталі
шт.
1
1
1
1
6
Ложки чайні з нержавіючої сталі
шт.
1
1
1
1
7
Ложки розливальні металеві ємністю 0,2 л
шт.
2
4
-
-
8
Клейонка столова
м
0,35
1
0,35
1
9
Чашки фарфорові без ручок або склянки
шт.
1
1
1
1
10
Миски з нержавіючої сталі або тарілки фарфорові глибокі діаметром 240 мм
шт.
1
1
1
1
11
Миски з нержавіючої сталі або тарілки фарфорові глибокі діаметром 200 мм
шт.
1
1
1
1
12
Ножі столові з нержавіючої сталі
шт.
1
1
1
1
13
Тарілки фарфорові неглибокі діаметром 175 мм для:
закусок;
шт.
1
1
1
1
масла;
шт.
1
4
1
4
цукру
шт.
1
4
1
4
14
Підноси для рознесення їжі (при рознесенні їжі у мисках, тарілках)
шт.
1
20
1
20
15
Підстаканники з нержавіючої сталі
шт.
1
1
1
1
16
Підставки під каструлі і чайники
шт.
1
4
2
на залу
17
Прибор скляний для води (графин або глечик, дві склянки, піднос)
компл.
-
-
1
на залу
18
Серветки паперові з розрахунку на один день
шт.
2
1
2
1
19
Склянки (вази фарфорові або пластмасові) для серветок
шт.
1
4
1
4
20
Чайники алюмінієві або емальовані ємністю 2-4 л
шт.
1
8
2
на залу
21
Чайники фарфорові для заварювання чаю
шт.
-
-
2
на залу
__________
Примiтки:
1. У разі функціонування лінії самообслуговування без використання підносів універсальних із заглибленнями під їжу пункти 3, 7, 14, 16 і 20 цієї Норми не застосовуються. У цьому разі необхідно мати пiдноси для рознесення їжi з розрахунку 2 підноси на одне посадкове місце в їдальні.
2. Для створення поточного запасу на складі повинно утримуватись 20% посуду, приборів та інвентарю від загальної потреби згідно з цією Нормою.
( Норма із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 (z0894-17) )
Директор Департаменту
взаємодії з органами влади
О.В. Зеркаль