ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
юстиції України
08.06.2012 № 848/5 (z0964-12)
        
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
14 червня 2012 р.
за № 970/21282
( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 (z0894-17) )

НОРМА

належності обладнання, посуду та інвентарю для кухонь і продовольчих складів навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби України

№ з/п
Найменування виду майна
Одиниця виміру
Кількість предметів на число курсантів
до 200 осіб
від 201 до 500 осіб
від 501 до 1000 осіб
понад 1000 осіб
для медпунктів
з доставкою готової їжі
при самостійному приготуванні їжі
до 50 осіб
понад 50 осіб
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
1
Ваги настільні циферблатні до 10 кг для:
а) кухонних комор;
шт.
1
1
1
1
-
-
1
б) обробних приміщень;
шт.
1
2
3
4
-
1
1
в) приміщень для нарізування хліба;
шт.
1
1
1
1
-
1
1
г) готової продукції
шт.
1
1
1
2
-
-
1
2
Ваги товарні шкальні від 100 до 200 кг для кухонь
шт.
1
1
1
1
-
1
1
3
Ваги товарні шкальні від 500 до 1000 кг для:
продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання;
шт.
1
1
1
1
-
-
-
приміщень для нарізки хліба;
шт.
1
1
1
1
-
-
-
зважування худоби
шт.
1
1
1
1
-
-
-
4
М'ясорубка електромеханічна на 250-350 кг/год
шт.
-
1
1
2
-
-
-
5
Котли стравоварильні електричні або за наявності парові (потреба визначається з розрахунку ємності на одну особу) для приготування:
а) перших страв;
л
1
1
1
1
-
-
-
б) других страв;
л
0,6
0,6
0,6
0,6
-
-
-
в) третіх страв;
л
0,3
0,3
0,3
0,3
-
-
-
г) окропу для чаю
л
-
-
0,5
0,5
-
-
-
6
Котли стравоварильні електричні або за наявності парові (ємністю 250-400 л) для варіння кісток
шт.
-
-
1
2
-
-
-
7
Картоплечистки механічні потужністю:
150-200 кг/год;
шт.
1
2
-
-
-
-
-
250-350 кг/год
шт.
-
-
2
3
-
-
-
8
Машини для різання варених овочів
шт.
-
-
-
1
-
-
-
9
Машини для різання сирих овочів
шт.
-
-
1
1
-
-
-
10
Приводи універсальні з комплектами змінюваних механізмів загального призначення або універсальні кухонні машини
компл.
1
1
1
1
-
-
1
11
Машини шаткувальні потужністю від 1000 кг/год і більше
шт.
-
-
1
1
-
-
-
12
Машини посудомийні на:
700 тарілок на годину;
шт.
1
-
-
-
-
-
-
1000 тарілок на годину;
шт.
-
1
-
-
-
-
-
2200 тарілок на годину
шт.
-
-
1
1
-
-
-
13
Хліборізки електромеханічні
шт.
-
1
1
1
-
-
-
14
Плити кухонні з поверхнею розігріву до:
1 м-2;
шт.
1
-
-
-
1
1
1
2 м-2
шт.
-
1
1
2
-
-
-
15
Сковороди електричні з чашами ємністю:
до 25 л;
шт.
1
-
-
-
-
-
-
до 75 л
шт.
-
1
2
3
-
-
-
16
Шафи для смажіння
шт.
1
1
1
2
-
1
1
17
Камери холодильні (морозильні) для продовольчих складів об'ємом:
6 м-3;
шт.
1
1
2
2
-
-
-
12-18 м-3
шт.
1
1
1
1
-
-
-
18
Колоди для розрубування м'яса:
для кухонь;
шт.
1
1
1
1
-
-
1
для продовольчих товарів
шт.
1
1
1
1
-
-
1
19
Шафи холодильні для кухонь об'ємом:
0,32-0,4 м-3;
шт.
1
1
2
1
-
-
1
0,56-0,8 м-3;
шт.
1
1
2
2
-
-
-
1,2-1,4 м-3
шт.
-
1
2
6
-
-
-
20
Холодильники побутові електричні
шт.
1
1
-
-
1
1
1
21
Візки вантажністю 130-400 кг
шт.
1
1
1
2
-
-
-
22
Візки для перевезення діжок
шт.
-
1
1
1
-
-
-
23
Візки для котлів наплитних
шт.
1
2
2
3
-
-
-
24
Візки для збирання посуду
шт.
1
2
2
3
-
-
-
25
Ванни для холодної обробки продуктів
шт.
3
4
5
7
-
-
-
26
Ванни мийні металеві:
трисекційні;
шт.
1
1
2
3
1
1
1
двосекційні;
шт.
1
1
1
2
-
1
1
односекційні
шт.
2
2
2
3
-
1
1
27
Столи виробничі
шт.
4
8
12
16
2
3
3
28
Столи обробні металеві для:
а) м'яса;
шт.
1
2
3
4
-
1
1
б) риби;
шт.
1
2
3
3
-
1
1
в) овочів;
шт.
1
2
2
3
-
1
1
г) готової продукції
шт.
1
2
2
2
-
-
-
29
Стійки для підвішування м'ясних туш
шт.
-
-
1
1
-
-
-
30
Стелажі для зберігання хліба, посуду
за фактичною потребою
КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
31
Сотейники алюмінієві ємністю 15 л
шт.
2
3
3
5
-
1
1
32
Відра оцинковані або з пластичних мас:
для кухонь;
шт.
4
5
6
6
-
2
3
для продовольчих складів
шт.
1
2
2
3
-
-
-
33
Каструлі ємністю від 2 до 10 л
шт.
5
7
10
15
3
5
7
34
Відра емальовані або з пластичних мас:
для кухонь;
шт.
4
5
6
6
-
2
3
для продовольчих складів
шт.
1
2
2
3
-
-
-
35
Виделки кухарські котлові
шт.
1
1
2
3
-
1
1
36
Виделки транжирні
шт.
1
1
2
3
1
1
1
37
Котли наплитні алюмінієві ємністю 20-40 л
шт.
7
10
15
20
-
6
9
38
Ножі жолобкові, корінчасті для чищення картоплі і овочів
шт.
10
15
25
35
-
3
5
39
Ножі консервні або пристрої для відкривання консервних банок
шт.
2
3
4
5
1
1
1
40
Ножі кухонні для:
а) обробки м'яса;
шт.
2
2
4
6
-
2
2
б) обробки риби;
шт.
2
2
4
6
-
2
2
в) обробки овочів;
шт.
2
2
4
6
-
2
2
г) нарізання масла
шт.
1
1
2
3
1
1
1
41
Ножі м'ясні для продовольчих складів
шт.
1
1
2
3
-
-
-
42
Ножі хліборізальні
шт.
1
2
2
3
1
1
1
43
Ножі "Кухарська трійка"
один комплект на кожного штатного кухаря, але не менше 4 комплектів на кухню
44
Ножі-сікачі (рубаки)
шт.
1
1
2
2
-
1
1
45
Насоси ручні для олії рослинної
шт.
1
1
1
1
-
-
-
46
Психрометри для продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання
шт.
2
2
2
2
-
-
-
47
Тази овальні оцинковані
шт.
3
3
5
5
-
1
2
48
Рукомийники однососкові алюмінієві (за відсутності водопроводу):
для кухонь;
шт.
2
2
2
3
1
1
1
для продовольчих складів
шт.
1
1
1
2
-
-
-
49
Сокири для розрубування м'яса:
для їдалень;
шт.
1
1
1
1
-
-
-
для продовольчих складів
шт.
1
1
1
1
-
-
-
50
Тази круглі оцинковані для:
рукомийників;
шт.
2
3
3
5
1
1
1
інших потреб їдалень
шт.
1
2
3
5
1
1
1
51
Термометри складські для продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання
шт.
2
2
2
2
-
-
-
52
Фляги для молока ємністю 36-38 л
шт.
3
7
15
30
-
1
2
53
Черпаки кухарські ємністю 2,0 л
шт.
2
3
4
5
-
-
1
54
Шумівки алюмінієві
шт.
2
2
3
5
-
2
2
55
Цідилки (друшляки) алюмінієві ємністю 7,0 л
шт.
2
2
3
4
-
1
1
56
Маслорозподільник
шт.
1
1
1
2
1
1
57
Котломір металевий
шт.
на кожний тип котла та вид приготовленої страви
58
Комплект тари для доставки продуктів харчування зі складу
компл.
2
2
2
2
-
2
2
59
Овоскоп
шт.
-
-
1
1
-
-
-
60
Вентиляція механічного спонукання
компл.
на кожний гарячий цех, приміщення для миття посуду та овочесховище
61
Мішки з тканини для зберігання перехідних запасів продовольства до 30 днів
2 мішки на 10 осіб
62
Резервні засоби для приготування їжі:
а) перших страв;
з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину;
б) других страв;
з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину;
в) третіх страв
з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину
__________
Примiтки:
1. Кип'ятильники безперервної дiї для приготування окропу для чаю встановлюються з розрахунку 0,5 л води на 1 особу.
2. Кип'ятильники безперервної дiї для приготування окропу для миття посуду i столових приборiв для навчальних закладiв з чисельнiстю до 200 осiб, а також для лазаретiв медичних пунктiв установлюються з розрахунку 10 л води на 1 особу на добу.
3. Навчальнi заклади з чисельнiстю понад 200 осiб забезпечуються посудомийними машинами i гарячим водопостачанням.
( Норма із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017 (z0894-17) )
Директор Департаменту
взаємодії з органами влади
О.В. Зеркаль