12.10.2011 N 538
|
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 листопада 2011 р.
за N 1256/19994
Міністр
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Голови -
Голова ліквідаційної комісії
Державного комітету України
з питань регуляторної
політики та підприємництва
|
М.В.Присяжнюк
Г.Яцишина
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінагрополітики
України
12.10.2011 N 538
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 листопада 2011 р.
за N 1256/19994
N з/п | Питання | Так | Ні | НВ | НП | Нормативне обґрунтування |
1.1 | Дотримання вимог здійснення суб'єктом господарювання ветеринарно- санітарного контролю за надходженням забійної птиці, іншої підконтрольної продукції та матеріалів, включаючи перевірку правильності оформлення і відповідності ветеринарних документів до вантажу, що надійшов, дотримання правил транспортування тощо | Підпункт 3.1.1 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.2 | Санітарна обробка автомашин, тракторних причепів, контейнерів, тари, що використовуються для транспортування живої птиці, після вивантаження | Пункт 13.20 глави 13 ВСП | ||||
1.3 | Відповідність території забійного підприємства санітарним правилам | Пункти 3.1-3.8 глави 3 ВСП; глава 2 Санітарних правил | ||||
1.4 | Відповідність ділянок та відділень, що потребують послідовного або відокремленого розташування, діючим будівельним і санітарним нормам та відповідність стану бази передзабійного утримання тварин санітарним правилам | Пункт 3.13 глави 3 ВСП; глава 3 Санітарних правил | ||||
1.5 | Дотримання ветеринарно-санітарних вимог до відділень (утилізаційних цехів) з переробки технічних відходів | Глава 11 ВСП | ||||
1.6 | Дотримання правил карантинування і термінів передзабійної витримки птиці | Пункт 3.13 глави 3, пункт 8.3 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.3 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.7 | Проведення у повному обсязі ветеринарно- санітарної експертизи сировини, продовольчої сировини, у тому числі м'яса та м'ясопродуктів, отриманих при забої птиці | Пункт 8.56 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.4 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.8 | Клеймування тушок відповідно до Інструкції із застосування позначки придатності та ветеринарних штампів, затвердженої наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 02.02.2010 N 46, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 07.04.2010 за N 278/17573 | Пункти 8.40, 8.47 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.6 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.9 | Відбір зразків продукції, інших підконтрольних матеріалів для проведення ветеринарно-санітарних досліджень у державній лабораторії ветеринарної медицини, розташованій на території суб'єкта господарювання, або в інших державних лабораторіях ветеринарної медицини | Пункт 8.32 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.8 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.10 | Відповідність вимогам умов зберігання тушок птиці, від якої був відібраний матеріал для лабораторного дослідження | Пункт 8.34 глави 8 ВСП | ||||
1.11 | Наявність внутрішніх органів у тушках до ветеринарного огляду | Пункт 8.31 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.10 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.12 | Відповідність водозабезпечення та каналізації ветеринарно-санітарним вимогам | Глава 4 ВСП; глава 4 Санітарних правил | ||||
1.13 | Відповідність освітлення, вентиляції і опалення санітарним правилам | Глава 5 ВСП; глава 5 Санітарних правил | ||||
1.14 | Відповідність ветеринарно-санітарним вимогам стану виробничих, допоміжних і побутових приміщень | Глава 3 ВСП; глава 6 Санітарних правил | ||||
1.15 | Відповідність стану технологічного обладнання і інвентарю ветеринарно-санітарним вимогам | Пункт 12.16 глави 12 ВСП; глава 7 Санітарних правил | ||||
1.16 | Дотримання ветеринарно-санітарних вимог при технологічному процесі | Пункт 6.7 глави 6, пункт 8.14 глави 8 ВСП; розділ 8 Санітарних правил | ||||
1.17 | Дотримання правил пакування, маркування, транспортування продукції тваринного походження | Пункти 8.43-8.46 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.11 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.18 | Відповідність складських приміщень, холодильників ветеринарно-санітарним вимогам | Пункт 3.18 глави 3, пункт 12.18 глави 12 ВСП; глава 9 Санітарних правил | ||||
1.19 | Відповідність гардероба санітарним правилам | Пункт 3.36 глави 3 ВСП | ||||
1.20 | Дотримання вимог особистої гігієни працівниками підприємства | Глава 16 ВСП; глава 11 Санітарних правил | ||||
1.21 | Дотримання температурних режимів переробки продукції, отриманої на підприємстві або тієї, що надійшла | Пункт 3.34 глави 3, пункт 5.12 глави 5, пункт 6.19 глави 6, пункти 8.20, 8.38 глави 8 ВСП; підпункт 3.1.12 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.22 | Своєчасність утилізації трупів птиці, ветеринарних конфіскатів, забракованого м'яса птиці та їх продуктів | Глава 11 ВСП; підпункт 3.1.13 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.23 | Проведення повторних аналізів при отриманні незадовільних результатів дослідження яйцепродуктів хоча б за одним показником | Пункт 10.51 глави 10 ВСП; підпункт 3.1.13 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.24 | Відповідність санітарного стану виробничих приміщень (холодильників, складів) та умов зберігання продукції тваринного походження та інших підконтрольних матеріалів ветеринарно-санітарним вимогам | Пункти 3.10-3.13 глави 3 ВСП; підпункт 3.1.15 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.25 | Дотримання вимог проведення дезінсекції, дератизації | Глава 12 ВСП; глава 12 Санітарних правил | ||||
1.26 | Проведення обліку ветеринарно-санітарної експертизи продукції та ветеринарно- санітарної роботи суб'єкта господарювання, своєчасне подання звітності у встановленому порядку | Підпункт 3.1.16 пункту 3.1 глави 3 ПпДВНтК | ||||
1.27 | Використання для транспортування живої птиці транспортних засобів, які відповідають санітарним вимогам | Пункт 13.20 глави 13 ВСП | ||||
1.28 | Застосування виробником системи HACCP (система аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках) або інших систем забезпечення безпечності та якості харчових продуктів під час виробництва та обігу | Частина шоста статті 20 ЗУ 771/97-ВР |
N з/п | Скорочення документа | Назва документа |
2.1 | Закони України | |
2.1.1 | ЗУ 771/97-ВР | Закон України від 23.12.97 N 771/97-ВР (771/97-ВР) "Про безпечність та якість харчових продуктів" |
2.1.2 | ЗУ 2498-XII | Закон України від 25.06.92 N 2498-XII (2498-12) "Про ветеринарну медицину" |
2.1.3 | ЗУ 877-V | Закон України від 05.04.2007 N 877-V (877-16) "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" |
2.2 | Накази органів виконавчої влади та СНіП | |
2.2.1 | ПпДВНтК | Положення про державний ветеринарно- санітарний нагляд та контроль за діяльністю суб'єктів господарювання щодо забою тварин, переробки, зберігання, транспортування й реалізації продукції тваринного походження, затверджене наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 01.09.2000 N 45 (z0760-00) , зареєстроване в Міністерстві юстиції України 31.10.2000 за N 760/4981 |
2.2 | ВСП | Ветеринарно-санітарні правила для суб'єктів господарювання (підприємств, цехів) з переробки птиці та виробництва яйцепродуктів, Правила ветеринарно-санітарної експертизи яєць свійської птиці, затверджені наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 07.09.2001 N 70 (z0849-01) , зареєстровані в Міністерстві юстиції України 27.09.2001 за N 849/6040 |
2.3 | Санітарні правила | "Санитарные правила для предприятий мясной промышлености", затверджені Головним державним санітарним лікарем СРСР від 27.03.85 N 3238-85 (v3238400-85) |
Директор Департаменту
тваринництва
|
А.А.Гетя
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мінагрополітики
України
12.10.2011 N 538
(Державний Герб України)
_________________________________________________________________
(найменування центрального органу виконавчої влади)
_________________________________________________________________
(найменування територіального органу, що здійснює заходи
з державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду)
N ____ від ___ ______ 20__ року
Населений пункт _____________________________________________
(населений пункт, район, область)
_________________________________________________________________
(найменування юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові
фізичної особи - підприємця)
Ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ / номер облікової картки
фізичної особи - платника податку (для фізичних осіб, які через
свої релігійні переконання відмовляються від прийняття
реєстраційного номера, облікової карти платника податків та
офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової
служби і мають відмітку в паспорті)_______________________________
_________________________________________________________________
(місцезнаходження (місце проживання), телефон)
_________________________________________________________________
Мною (нами), державним(и) інспектором(ами) __________________
________________________________________________________________,
(прізвище, ім'я, по батькові)
відповідно до статті 5 Закону України "Про основні засади
державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"
проведено плановий захід з державного ветеринарно-санітарного
контролю та нагляду на підконтрольних об'єктах
_________________________________________________________________
(найменування юридичної особи (підрозділу), її місцезнаходження
_________________________________________________________________
або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи - підприємця,
його місце проживання)
у присутності уповноваженої особи суб'єкта господарювання ________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
(посада, прізвище, ім'я, по батькові уповноваженої особи)
Предмет державного нагляду ______________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
(вид планового або позапланового заходу з державного
ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на підконтрольних
об'єктах (без скорочень))
------------------------------------------------------------------
| Розпорядчі документи щодо |Тип здійснюваного|Вид здійснюваного|
| здійснюваного заходу | заходу | заходу |
|----------------------------+-----------------+-----------------|
|Наказ N ____ від __________| плановий | |
|Направлення | позаплановий | |
|N ____ від _______________ | | |
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
| Початок заходу | Завершення заходу |
|--------------------------------+-------------------------------|
| | | | | | |
|-----------+-----------+--------+----------+-----------+--------|
| число | місяць | рік | число | місяць | рік |
------------------------------------------------------------------
Дані щодо попередньо проведених заходів:
------------------------------------------------------------------
| Плановий | Позаплановий |
|--------------------------------+-------------------------------|
|не було взагалі |не було взагалі |
|--------------------------------+-------------------------------|
|був у період з _____ по ________|був у період з _____ по _______|
|Акт N _________ від ___________ |Акт N _________ від ___________|
------------------------------------------------------------------
Загальна характеристика суб'єкта господарювання
_________________________________________________________________
________________________________________________________________.
Порушення вимог законодавства, виявлені під час заходу
державного нагляду (контролю)
------------------------------------------------------------------
|N з/п |Детальний опис виявленого | Посилання на |
| | порушення | нормативно-правовий акт, |
| | | вимоги якого порушені |
|-------+--------------------------+-----------------------------|
| | | |
|-------+--------------------------+-----------------------------|
| | | |
|-------+--------------------------+-----------------------------|
| | | |
------------------------------------------------------------------
Перелік питань для контролю дій перевіряючих
------------------------------------------------------------------
|N з/п| Питання, що підлягають |Так|Ні|Нормативне обґрунтування |
| |контролю з боку суб'єкта | | | |
| | господарювання | | | |
|-----+-------------------------+---+--+-------------------------|
| 1 |Про проведення планової | | |Частина четверта статті 5|
| |перевірки суб'єкта | | |Закону України "Про |
| |господарювання письмово | | |основні засади державного|
| |попереджено не менше ніж | | |нагляду (контролю) у |
| |за 10 днів до її початку | | |сфері господарської |
| | | | |діяльності" від |
| | | | |05.04.2007 N 877-V |
| | | | |(далі - ЗУ N 877-V) |
|-----+-------------------------+---+--+-------------------------|
| 2 |Службові посвідчення, що | | |Частина п'ята статті 7 та|
| |засвідчують перевіряючих,| | |абзац третій статті 10 |
| |пред'явлено | | |ЗУ N 877-V |
|-----+-------------------------+---+--+-------------------------|
| 3 |Копію посвідчення | | |Частина п'ята статті 7 та|
| |(направлення) на | | |абзаци третій і шостий |
| |перевірку надано | | |статті 10 ЗУ N 877-V |
|-----+-------------------------+---+--+-------------------------|
| 4 |Перед початком здійснення| | |Частина дванадцята |
| |перевірки перевіряючими | | |статті 4 ЗУ N 877-V |
| |внесено запис про | | | |
| |перевірку до відповідного| | | |
| |журналу суб'єкта | | | |
| |господарювання (за його | | | |
| |наявності) | | | |
|-----+-------------------------+---+--+-------------------------|
| 5 |Під час позапланової | | |Частина перша |
| |перевірки з'ясовувалися | | |статті 6 ЗУ N 877-V |
| |лише ті питання, | | | |
| |необхідність перевірки | | | |
| |яких стала підставою для | | | |
| |її здійснення. У | | | |
| |направленні на здійснення| | | |
| |позапланової перевірки | | | |
| |зазначено питання, що є | | | |
| |підставою для здійснення | | | |
| |такої перевірки | | | |
------------------------------------------------------------------
Примітка. Цей розділ заповнюється виключно уповноваженими
посадовими особами суб'єкта господарювання.
Пояснення, зауваження або заперечення щодо проведеного заходу
та складеного Акта, що мають місце з боку підприємства
------------------------------------------------------------------
| N з/п | Опис пояснень, зауважень або заперечень |
|---------------+------------------------------------------------|
| | |
|---------------+------------------------------------------------|
| | |
|---------------+------------------------------------------------|
| | |
------------------------------------------------------------------
Цей Акт складено на ______________ аркушах у 2-х примірниках
державним(и) інспектором(ами)
___________________ ___________________________________________
(підпис) (прізвище, ім'я та по батькові)
___________________ ___________________________________________
(підпис) (прізвище, ім'я та по батькові)
___________________ ___________________________________________
(підпис) (прізвище, ім'я та по батькові)
Уповноважені посадові особи суб'єкта господарювання:
_________________ ______________ ________________________________
(посада) (підпис) (прізвище, ім'я та по батькові)
_________________ ______________ ________________________________
(посада) (підпис) (прізвище, ім'я та по батькові)
_________________ ______________ ________________________________
(посада) (підпис) (прізвище, ім'я та по батькові)
З Актом ознайомлений і один примірник отримав керівник
суб'єкта господарювання
_______________________ _______________________________________
(підпис, печатка) (прізвище, ініціали)
Позначка про надсилання Акта суб'єкту господарювання поштою
Акт відправлено через поштове відділення N __________________
___________________ _____________________
(дата) (підпис інспектора)
Поштове повідомлення про отримання суб'єктом господарювання
Акта ________________
__________________ _____________________
(дата) (підпис)
Відмітка про відмову підписання посадовими та/або
уповноваженими особами суб'єкта господарювання цього Акта та/або
заповнення розділів III, IV
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
Нормативно-правові документи, на підставі яких складено та
яким відповідають питання, передбачені цим Актом перевірки
------------------------------------------------------------------
| N з/п | Скорочення документа | Назва документа |
|------------+---------------------------------------------------|
| 1 | Закони України |
|------------+---------------------------------------------------|
| | | |
|------------+---------------------------------------------------|
| 2 | Постанови Кабінету Міністрів України та накази |
| | органів виконавчої влади |
|------------+---------------------------------------------------|
| | | |
|------------+-----------------------------------+---------------|
| | | |
|------------+-----------------------------------+---------------|
| | | |
|------------+-----------------------------------+---------------|
| | | |
|------------+-----------------------------------+---------------|
| | | |
------------------------------------------------------------------
Директор Департаменту
тваринництва
|
А.А.Гетя
|