ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

Про погодження  Лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань на 2014 рік

 

До обласної ради надійшов лист Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо погодження лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань на 2014 рік.

Спеціальне використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань для потреб комерційної та виробничої діяльності проводиться на основі лімітів, затверджених органом виконавчої влади, та дозволів (лісових квитків), виданих постійними лісокористувачами, у відповідності до Порядку спеціального використання лісових ресурсів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2007 року № 761. Заготівля другорядних лісових матеріалів проводиться у відповідності до Порядку заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань в лісах України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 1996 року № 449.

            Проектом рішення обласної ради “Про погодження Лімітів використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань на 2014 рік” пропонується погодити ліміти на спеціальне використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань на 2014 рік шістьом державним підприємствам, що працюють у сфері лісового господарства.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 30 Лісового кодексу України до повноважень обласної ради належить погодження лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань.

            З огляду на викладене вище, пропонуємо винести на розгляд пленарного засідання обласної ради запропонований проект рішення.

 

 

Начальник управління з юридичних питань,

природокористування та земельних відносин

виконавчого апарату обласної ради                                                      Д. Бабенко