ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради «Про внесення змін до соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI».

 

 

Мета проекту рішення

 

Проведення обласної Спартакіади з видів спорту серед районів області та міст обласного значення та обласної Спартакіади з масового спорту серед районів області та міст обласного значення, як комплексні заходи популяризації фізичної культури та спорту в Харківській області.

 

Очікувані результати

 

Виконання рішення сесії дасть можливість:

-              створення належних умов в підготовці спортсменів до спортивних змагань;

-              залучити до 20 відсотків дітей, молоді віком від 6-23 роки до занять у дитячо-юнацьких спортивних школах, створити умови для розвитку резервного спорту та ефективного поповнення складу національних збірних команд;

-              створити сучасні умови для соціальної адаптації та реалізації осіб з обмеженими фізичними можливостями;

-              підвищити спортивний імідж Харківської області, як на Всеукраїнському так  і світовому рівні;

-              забезпечити державну підтримку спортсменам, тренерам та іншим учасника спортивних  заходів;

 

Оцінка фінансових ресурсів

 

Реалізація акта не потребує додаткових матеріальних і фінансових витрат, оскільки проект акта не передбачає підвищення діючих норм витрат на нагородження переможців та призерів спортивних змагань  рівня.

Витрати здійснюватимуться в межах обсягу видатків, передбачених в обласному бюджеті Харківської області на відповідний рік за відповідними бюджетними програмами та послідуючі роки.

 

 

Директор Департаменту

у справах молоді та спорту                                                                     Д.І. Перепелиця