ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХХІХ сесія VІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

 

Від 10 липня 2014 року                                                                                1007-VI

 

 

Про внесення змін до Положення про порядок списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради № 190-VI від 16 червня 2011 року (зі змінами)

 

Відповідно до статей 34, 36 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», пункту 20 статті 43, статей 55, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.         Внести наступні зміни до Положення про порядок списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради № 190-VI від 16 червня 2011 року (далі - Положення), зі змінами, внесеними рішенням обласної ради № 698-VI від 25 квітня 2013 року, а саме :

 

1.1.      Треті абзаци підрозділів 2.2., 2.4., 3.1. та абзац 4 підрозділу 4.2. Положення вилучити.

1.2.       Абзац 1 підрозділу 2.5. Положення викласти в наступній редакції:  

            „Документи щодо списання майна шляхом ліквідації, які надходять до обласної ради, опрацьовуються постійно діючою комісією з розгляду питань стосовно списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (далі – комісія).”.

1.3.       Доповнити розділ 4 Положення підрозділом 4.4. наступного змісту:

            „4.4. Вилучення з балансу та передача іншому суб’єкту господарювання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та закріплене за обласними комунальними установами, закладами на праві оперативного управління, але не використовується для здійснення статутних завдань, проводиться за результатами перевірки управлінням з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради, де встановлено факт неефективного або нецільового використання балансоутримувачем цього майна, у порядку, встановленому у підрозділах 4.2. (крім абзацу 2) та 4.3. цього Положення.”.

1.4.            Підрозділ 5.1. Положення викласти в наступній редакції:

            „Для участі у роботі комісії з установлення непридатності, аварійності об’єктів нерухомості, автомобілів, нагрівальних котлів, підйомників, оргтехніки, побутових приладів та медичної техніки запрошується представник органу місцевого самоврядування відповідної територіальної громади (для об’єктів нерухомості), відповідної інспекції, сторонньої організації або фірми, що мають відповідну ліцензію, який підписує акт про списання або, коли це передбачено статутними документами, передає комісії свій письмовий висновок, що додається до акта.”.

2.         Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області (Чехунов М.В.).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                           С. Чернов