І Н Ф О Р М А Ц І Я

 

до проекту рішення обласної ради

 

Про хід виконання та внесення змін до регіональної програми «Облаштування та реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області» на період до 2015 року, затвердженої рішенням обласної ради від 24 жовтня 2013 року № 841-VI

 

На виконання Державної цільової правоохоронної програми «Облаштування та реконструкція державного кордону на період» до 2015 року, 24 жовтня 2013 року Харківська обласна рада своїм рішенням № 841-VI затвердила регіональну програму «Облаштування та реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області» на період до 2015 року (далі - Програма).

Метою Програми було проектування, будівництво та облаштування 51 місцевого пункту пропуску на українсько-російському державному кордоні, визначених Угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації від 18 жовтня 2011 року, ратифікованою Україною 22 лютого 2012 року.

Програма розрахована на три етапи: І етап –  2013 рік; ІІ етап – 2014 рік; ІІІ етап – 2015 рік. Загальний обсяг фінансування заходів Програми в період 2013 по 2015 роки складає – 6090 тис. грн. У зв’язку з відсутністю фінансування, заходи Програми не проводились.

Разом з тим, станом на 10 вересня 2014 року зміст і спрямованість Програми втратили свою актуальність і потребують уточнення і конкретизації завдань виходячи із обстановки на українсько-російській ділянці державного кордону.

Із врахуванням цього, пропонується для надання допомоги Харківському прикордонному загону Державної прикордонної служби України (в/ч 9951), передбачити в Програмі проведення заходів інженерно – технічного облаштування окремих ділянок місцевості в прикордонній смузі у межах Харківської області.

З цією метою Програму викласти у новій редакції, що додається до проекту рішення сесії обласної ради.

Дані зміни дозволять знизити ризики та загрози протиправних та антидержавних дій в прикордонних районах Харківської області.

 

Начальник Управління з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

                                                               

                              А.Л. Шевцов