Пояснювальна записка до проекту рішення

«Про погодження надання ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ

ФІРМА «СВ» надр у користування»

 

До обласної ради звернулось ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМА «СВ» з заявою-клопотанням щодо погодження надання надр у користування з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення (питні підземні води загальнодержавного значення), розташованих на північно – західній околиці с. Руська Лозова Дергачівського району Харківської області.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 9-1 Кодексу України Про надра обласна рада погоджує надання надр у користування з метою геологічного вивчення і розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення, а також для цілей, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин.

Заяви-клопотання суб’єктів господарювання та пакети документів до них розглядаються за процедурою, передбаченою Порядком погодження Харківською обласною радою клопотань про надання надр у користування, затвердженим рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 304-VI.

Наданий ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІРМА «СВ» пакет документів відповідає вимогам зазначеного вище Порядку.

У проект рішення передбачено погодження надання надр у користування з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки родовищ корисних копалин загальнодержавного значення (питні підземні води загальнодержавного значення) з водозабору підприємства, розташованого на північно – західній околиці с. Руська Лозова Дергачівського району Харківської області: свердловина № 1 з координатами 50˚08΄45˝ ПШ, 36˚14΄39˝ СД; свердловина № 2 з координатами 50˚08΄44˝ ПШ, 36˚14΄40˝ СД.

Проект рішення підготовлено відповідно до статті 9-1 Кодексу України про надра, статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 року № 615, Порядку погодження Харківською обласною радою клопотань про надання надр у користування, затвердженого рішенням обласної ради від 22 грудня 2011 року № 304-VI.

 

 

Начальник управління правового

забезпечення, природокористування

та земельних відносин виконавчого

апарату обласної ради                                                                    Даугуль В.Я.