ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012 - 2016 роки,

затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011року № 293-VI (зі змінами)

 

 

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття розпорядження

Відповідно до рішення Харківської обласної ради від 05 березня 2015 року № 1161-VІ «Про внесення змін до рішення обласної ради від 15 січня 2015 року № 1145-VI «Про обласний бюджет на 2015 рік» та додатків до нього, передбачено виділення коштів на проведення робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг в сумі 12,1 млн. грн. Розпорядником коштів  згідно з рішенням обласної ради від 09.04.2015 № 1213-VI визначено Департамент капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації.

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 07 липня 2015 року № 308 «Про визначення замовника на проведення робіт з капітального ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Харківської області» Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації підготовлено проект рішення Харківської обласної ради про внесення відповідних змін до Програми розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012 ‒ 2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011року № 293-VI (зі змінами), для внесення його у встановленому порядку на розгляд чергової сесії Харківської обласної ради.  

 

2. Мета і шляхи її досягнення

Метою рішення обласної ради є здійснення заходів, направлених на своєчасне виконання робіт з капітального ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Для цього до Програми розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012 ‒ 2016 роки вносяться зміни та коригування ПАСПОРТУ Програми що стосується розробника, відповідального виконавця, учасників та виконавців Програми.

 

3. Правові аспекти

Проект рішення обласної ради підготовлено на підставі статті 34 Закону України «Про місцеві державні адміністрації». 

Реалізація положень рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012 - 2016 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 22 грудня 2011року № 293-VI (зі змінами)», після його прийняття не потребуватиме внесення змін до інших рішень обласної ради.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

На реалізацію основних завдань Програми розвитку дорожнього комплексу Харківської області на 2012 - 2016 роки, які визначені відповідно до рішення Харківської обласної ради від 05 березня 2015 року № 1161-VІ «Про внесення змін до рішення обласної ради від 15 січня 2015 року № 1145-VI «Про обласний бюджет на 2015 рік» та додатків до нього, передбачено спрямувати кошти обласного бюджету у сумі 12,1 млн. грн. (залишку коштів «дорожнього фонду» станом на 01.01.2015, дохідна частина – збір за першу реєстрацію транспортного засобу та інше).

 

5. Позиція заінтересованих органів

Проект рішення обласної ради не потребує погодження з іншими органами. 

 

6. Регіональний аспект

Основним положенням даного проекту рішення обласної ради є удосконалення вулично-дорожньої та транспортної мережі, відновлення її техніко-експлуатаційних характеристик, підвищення безпеки руху транспорту та пішоходів, підвищення рівня благоустрою населених пунктів Харківської області.

 

7. Громадське обговорення

Прийняття рішення обласної ради не потребує консультацій з громадськістю.

 

8. Прогноз результатів

Реалізація проекту рішення дозволить здійснити заходи, направлені на приведення транспортно-експлуатаційних показників вулично-дорожньої мережі; забезпечення безпечного та зручного руху транспортних засобів і пішоходів, підвищення рівня благоустрою населених пунктів області.

 

Директор Департаменту житлово-

комунального господарства та розвитку

інфраструктури Харківської обласної

державної адміністрації                                                             С.В. Магдисюк

 

 

 

«____» ____________ 2015 року