ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення обласної ради

від ________ 2015 року № _______

(____ сесія ________ скликання)

 

 

 

ПОРЯДОК

використання коштів обласного бюджету, передбачених у 2015 році

на виконання Програми розвитку тваринництва в господарствах

Харківської області на 2011 – 2015 роки, затвердженої рішенням

 обласної ради від 21 квітня 2011 року № 116-VI

 

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів обласного бюджету, передбачених у 2015 році на виконання Програми розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 20112015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 21 квітня 2011 року № 116-VI.

 

2. Кошти обласного бюджету спрямовуються на підтримку галузі тваринництва шляхом здійснення виплати часткового відшкодування:

вартості закуплених племінних телиць, нетелей та корів молочного напряму продуктивності (далі часткове відшкодування вартості племінної худоби);

витрат на закупівлю установки індивідуального доїння (далі часткове відшкодування витрат на установку).

 

            3. Головним розпорядником коштів обласного бюджету є Департамент агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації (даліДепартамент агропромислового розвитку).

            Головний розпорядник бюджетних коштів бере бюджетні зобов'язання в межах фактичних надходжень до спеціального та загального фондів обласного бюджету.

Кошти перераховуються Департаментом фінансів Харківської обласної державної адміністрації (даліДепартамент фінансів) головному розпоряднику коштів згідно з помісячним розписом у межах бюджетних призначень, установлених кошторисом.    

 

4. Часткове відшкодування вартості племінної худоби надається на безповоротній основі сільськогосподарським підприємствам усіх форм власності за закуплені ними у січні-вересні 2015 року на племінних заводах та у племінних репродукторах племінні телиці, нетелі та корови молочного напряму продуктивності у розмірі:

            4000 гривеньза закуплену телицю;

            6000 гривеньза закуплену нетель або корову.

Часткове відшкодування вартості племінної худоби не виплачується сільськогосподарським підприємствам, яких визнано банкрутами, ліквідовано, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство та/або які отримали відшкодування вартості цих закуплених племінних телиць, нетелей та корів за іншими бюджетними програмами.

Закуплені племінні телиці, нетелі та корови повинні бути ідентифіковані та зареєстровані в установленому порядку.

Сільськогосподарські підприємства, яким нараховується та сплачується часткове відшкодування вартості племінної худоби, не можуть зменшувати загальну чисельність поголів'я корів станом на 01 січня 2016 та 2017 років порівняно з 01 листопада 2015 року. У разі зменшення поголів'я корів одержані бюджетні кошти повертаються до обласного бюджету в повному обсязі, крім випадків коли зменшення відбулося внаслідок непередбачених та невідворотних подій надзвичайного характеру (стихійне лихо, пожежа, страйк тощо).

З метою забезпечення контролю за збереженням поголів’я корів та ефективністю використання коштів обласного бюджету, що спрямовуються на часткове відшкодування вартості племінної худоби, сільськогосподарські підприємства до 20 січня 2016 та 2017 років подають до Департаменту агропромислового розвитку копію звіту про стан тваринництва (форма №24) станом на 01 січня 2016 та 2017 років, засвідчену органом  державної  статистики.

 

5. Для розгляду документів та прийняття рішення щодо нарахування часткового відшкодування вартості племінної худоби Департамент агропромислового розвитку утворює комісію з питань надання сільськогосподарським підприємствам часткового відшкодування вартості закуплених ними племінних телиць, нетелей та корів молочного напряму продуктивності (даліКомісія) та затверджує її склад. Комісія діє у складі не менше ніж 5 осіб. До складу Комісії входять представники Харківської філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації та територіального органу Держфінінспекції (за згодою).

            Комісію очолює її голова. Головою Комісії є директор Департаменту агропромислового розвитку. Голова Комісії організовує роботу Комісії, проводить засідання Комісії. У разі відсутності голови Комісії його обов’язки виконує заступник голови Комісії, а за відсутності заступника голови, за рішенням Комісії – один з її членів.

Приймання документів від сільськогосподарських підприємств, згідно з переліком, визначеним пунктом 6 Порядку, підготовка матеріалів до розгляду Комісією, а також ведення діловодства покладається на секретаря Комісії, а у разі його відсутності – покладається головою Комісії на одного з її членів.

Сільськогосподарські підприємства реєструються в журналі обліку сільськогосподарських підприємств, що подають документи до Комісії і претендують на часткове відшкодування вартості закуплених ними племінних телиць, нетелей та корів молочного напряму продуктивності (далі – журнал обліку) за формою згідно з додатком 1.

У разі подання документів не в повному обсязі секретар Комісії відразу повертає документи представнику сільськогосподарського підприємства, про що робить відповідний запис у журналі обліку.

Члени Комісії ознайомлюються в межах своєї компетенції з документами, поданими на розгляд, та беруть участь у прийнятті рішення

шляхом відкритого голосування.

За результатами розгляду документів Комісія приймає рішення про нарахування або відмову у нарахуванні сільськогосподарським підприємствам часткового відшкодування вартості закуплених ними племінних телиць, нетелей та корів молочного напряму продуктивності. Рішення Комісії приймається у присутності не менше ніж двох третин її складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів. У разі рівної кількості голосів голос головуючого на засіданні є вирішальним.

Рішення Комісії оформляється протоколом, який підписують усі члени Комісії, які були присутні на засіданні.

У разі подання неналежно оформлених документів, вони повертаються сільськогосподарським підприємствам у триденний строк після засідання Комісії із зазначенням причин їх повернення.

 

            6. Сільськогосподарські підприємства до 07 листопада 2015 року включно (станом на 01 листопада) подають до Комісії:

1) заявку за формою згідно з додатком 2;

2) довідку про те, що підприємство не визнано банкрутом, стосовно нього не порушено справу про банкрутство та не прийнято рішення про ліквідацію, видану державним реєстратором не пізніш як за один місяць до дня її подання;

3) довідку про відсутність (наявність) заборгованості з податків і зборів (обов'язкових платежів);

4) довідку про відсутність заборгованості з виплати заробітної плати, підписану керівником та головним бухгалтером підприємства;

5) довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;

6) копії відповідних платіжних документів;

7) акт про передачу (продаж) і закупівлю худоби за договором;

8) копію звіту про стан тваринництва (форма №24), засвідчену органом  державної  статистики;

9) витяг з Єдиного державного реєстру тварин, виданий у встановленому порядку;

10) копії племінних свідоцтв (сертифікатів);

11) письмове зобов'язання повернути до обласного бюджету в місячний строк бюджетні кошти у разі зменшення загальної чисельності поголів'я корів на 01 січня двох наступних років порівняно з 01 листопада 2015 року (додаток 3).

Відповідальність за достовірність поданих документів до Комісії несе безпосередньо керівник підприємства.

Документи, що подаються після закінчення строку їх подання, на розгляд не приймаються.

 

7. Комісія протягом 5 робочих днів розглядає надані сільськогосподарськими підприємствами документи, до 15 листопада 2015 року включно проводить засідання та приймає рішення про нарахування чи відмову у частковому відшкодуванні вартості племінної худоби.

 

8. Департамент агропромислового розвитку за підсумками засідання Комісії:

протягом трьох робочих днів здійснює розподіл коштів між сільськогосподарськими підприємствами в межах виділених асигнувань, нараховує часткове відшкодування вартості племінної худоби, складає реєстр сільськогосподарських підприємств, яким нараховано часткове відшкодування вартості племінної худоби (даліРеєстр) за формою згідно з додатком 4 та зведену відомість нарахування сільськогосподарським підприємствам часткового відшкодування вартості племінної худоби (далі – Зведена відомість) за формою згідно з додатком 5. У разі якщо закуплене поголів'я племінної худоби в сумі нарахування часткового відшкодування перевищує обсяги коштів, виділених з обласного бюджету на фінансування цього напряму, нарахування проводиться усім сільськогосподарським підприємствам, які виконали умови Порядку, прямопропорційно до закупленого ними поголів'я племінної худоби;

подає до Департаменту фінансів Реєстр та Зведену відомість для проведення фінансування;

подає до органу Казначейства реєстр і платіжні доручення для перерахування коштів на поточні рахунки сільськогосподарських підприємств, відкриті в установах банку.

 

9. Часткове відшкодування витрат на установку здійснюється фізичним особам за закуплену ними у 2014 році та січні-вересні 2015 року для власного користування нову установку індивідуального доїння вітчизняного виробництва у розмірі 30 відсотків від її вартості за умови утримання у своєму господарстві більше трьох ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів.

Фізична особа має право на часткове відшкодування витрат лише на одну установку індивідуального доїння.

У разі відчуження зазначеної установки чи її передачі у користування іншим особам раніше ніж через п’ять років із дня придбання отримані бюджетні кошти повертаються до обласного бюджету.

Часткове відшкодування витрат на установку не виплачується фізичним особам, які отримали відшкодування її вартості за іншими бюджетними програмами.

 

 

10. Для розгляду документів та прийняття рішення щодо визначення фізичних осіб претендентами на часткове відшкодування витрат на установку управління агропромислового розвитку районних державних адміністрацій (далі – управління агропромислового розвитку) утворюють районні комісії та затверджують їх склад. До складу районних комісій включається представник органів Держфінінспекції (за згодою).

Районні комісії очолюють начальники управлінь агропромислового розвитку.

 

11. Фізичні особи до 01 листопада 2015 року включно подають до районної комісії:

1) довідку про кількість корів, видану сільською, селищною чи міською радою не пізніш як за два тижні до дня її подання у довільній формі;

2) копії паспортів великої рогатої худоби;

3) копії платіжних документів та технічної документації на установку індивідуального доїння;

4) копії паспорта особи і довідки про відкриття поточного рахунка в банку та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті).

 

12. Районна комісія протягом 5 робочих днів розглядає надані фізичними особами документи, проводить засідання та приймає рішення про визначення фізичної особи претендентом на нарахування часткового відшкодування витрат на установку. Засідання комісії оформляється протоколом.

 

13. Управління агропромислового розвитку складає реєстр фізичних осібпретендентів на часткове відшкодування витрат на установку індивідуального доїння згідно з додатком 6, який подає до Департаменту агропромислового розвитку разом із довідками про відкриття фізичними особами поточних рахунків у банках до 12 листопада 2015 року включно.

 

14. Департамент агропромислового розвитку:

протягом п’яти робочих днів здійснює розподіл коштів між фізичними особами в межах виділених асигнувань, нараховує часткове відшкодування витрат на установку, складає зведений реєстр фізичних осіб, яким нараховано часткове відшкодування витрат на установку індивідуального доїння (далі – Зведений реєстр), за формою згідно з додатком 7 та зведену відомість нарахування фізичним особам часткового відшкодування витрат на установку індивідуального доїння (далі Зведена відомість) за формою згідно з додатком 8. У разі якщо кількість закуплених установок індивідуального доїння, в сумі нарахування часткового відшкодування, перевищує обсяги коштів, виділених з обласного бюджету на фінансування цього напряму, нарахування проводиться усім фізичним особам, які виконали умови Порядку, прямопропорційно до 30 відсотків від вартості закуплених ними установок індивідуального доїння;

подає до Департаменту фінансів Зведений реєстр та Зведену відомість для проведення фінансування;

подає до органу Казначейства зведений реєстр і платіжні доручення для перерахування коштів на поточні рахунки фізичних осіб, відкриті в установах банку.

 

15. Департамент агропромислового розвитку до 15 грудня 2015 року включно надає до Департаменту фінансів та обласної державної адміністрації звіт про використання коштів, передбачених в обласному бюджеті у 2015 році на виконання Програми розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011 – 2015 роки, згідно з додатком 9.

 

 

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           О. Олешко

 

         


7

Додаток 1

до Порядку використання коштів обласного бюджету,

 передбачених у  2015 році на виконання Програми

розвитку тваринництва в господарствах Харківської

 області на 20112015 роки

 

 

ЖУРНАЛ  ОБЛІКУ

сільськогосподарських підприємств, що подають документи на Комісію і претендують на часткове відшкодування

вартості закуплених ними племінних телиць, нетелей та корів молочного напряму продуктивності

 

 

№ з/п

Найменування

сільськогоспо-

дарського

підприємства,

район

Код

ЄДРПОУ

Дата приймання документів

Зауваження

Відмітка про приймання

документів (прийнято або повернуто)

Особа, відповідальна за приймання документів

Особа, відповідальна за подання документів

прізвище та ініціали

підпис

прізвище та ініціали, посада

підпис

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                                                                                      О. Олешко


8

 

Додаток 2

до Порядку використання коштів обласного бюджету,

 передбачених у 2015 році на виконання Програми розвитку

 тваринництва в господарствах Харківської області на 20112015 роки

 

Голові комісії з питань надання

 сільськогосподарським підприємствам

 часткового відшкодування вартості

 закуплених ними племінних телиць,

нетелей та корів молочного напряму

 продуктивності

__________________________________

 

ЗАЯВКА

про розгляд документів

 

Прошу розглянути документи для нарахування сільськогосподарським підприємствам часткового відшкодування вартості закуплених племінних телиць, нетелей та корів молочного напряму продуктивності.

 

Відомості про юридичну особу:

 

1. Найменування:

1.1. Повне ________________________________________________________

1.2. Скорочене (за наявності) _________________________________________

 

2. Місцезнаходження: _______________________________________________

___________________________________________________________________

Телефон: ______________ Факс: ______________ E-mail: __________________

 

3. Форма власності: _________________________________________________

4. Види діяльності: __________________________________________________

___________________________________________________________________

 

5. Код платника податків згідно з ЄДРПОУ : ____________________________

 

6. Банківські реквізити: _____________________________________________________________________

___________________________________________________________________

 

Керівник                                       _________________                 _________________

                                                                      (підпис)                   (ініціали та прізвище)

 М.П.

 

Головний бухгалтер                _________________                 _________________

                                                                   (підпис)                    (ініціали та прізвище)

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           О. Олешко

 

Додаток 3

до Порядку використання коштів обласного бюджету,

передбачених у 2015 році на виконання Програми розвитку

тваринництва в господарствах Харківської області на 20112015 роки

 

Голові комісії з питань надання сільськогосподарським

 підприємствам часткового відшкодування вартості

закуплених ними племінних телиць, нетелей та корів

молочного напряму продуктивності

________________________________

 

 

 

 

ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

 

 

 

       ____________________, код ЄДРПОУ _______, зобов’язується повернути

                (назва підприємства)

 

до обласного бюджету в місячний строк кошти часткового відшкодування вартості закупленої племінної худоби у разі зменшення загальної чисельності поголів'я корів станом на 01 січня 2016 та 2017 років порівняно з 01 листопада 2015 року.

 

 

 

 

 

Керівник                                 _________________                       _________________

                                                                                                                                                                         (підпис)                           (ініціали та прізвище)

М.П.

 

 

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           О. Олешко

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 4

до Порядку використання коштів обласного бюджету,

передбачених у 2015 році на виконання Програми розвитку

тваринництва в господарствах Харківської області на 20112015 роки

 

 

Реєстр

сільськогосподарських підприємств,

яким нараховано часткове відшкодування вартості

племінної худоби

 

 

 

№ з/п

 

 

Найменування сільськогосподарського підприємства, район, код за ЄДРПОУ, номер поточного рахунка, найменування відділення банку

Чисельність закупленого поголів'я племінної худоби, голів

Сума нарахованого часткового відшкодування, гривень

телиці

нетелі

корови

 

 

 

 

 

 

Всього

 

 

 

 

 

 

 

Директор Департаменту

агропромислового розвитку

Харківської обласної

державної адміністрації                              _______________          ________________

                                                                                                                                                                                                                    (підпис)                    (ініціали та прізвище)

 

 

"___" ____________ 20__ року 

 

М.П.

 

 

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           О. Олешко

 

 

 

 

Додаток 5

до Порядку використання коштів обласного бюджету,

передбачених у 2015 році на виконання Програми розвитку

тваринництва в господарствах Харківської області на 20112015 роки

 

 

 

 

Зведена відомість

нарахування сільськогосподарським підприємствам

часткового відшкодування вартості племінної худоби

 

Кількість

сільськогосподарських

підприємств, яким нараховано часткове відшкодування

Чисельність закупленого поголів'я племінної худоби, голів

Сума нарахованого часткового відшкодування, гривень

телиці

нетелі

корови

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор Департаменту

агропромислового розвитку

Харківської обласної

державної адміністрації                       _______________        ________________

                                                                                                                                                                                                                           (підпис)                        (ініціали та прізвище)

 

 

"___" ____________ 20__ року 

 

М.П.

 

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           О. Олешко

 

 

 

 

 

 

Додаток 6

до Порядку використання коштів обласного бюджету,

передбачених у 2015 році на виконання Програми розвитку

 тваринництва в господарствах Харківської області на 20112015 роки

 

 

Реєстр

фізичних осіб - претендентів на часткове відшкодування

витрат на  установку індивідуального доїння

 

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті),

номер поточного рахунку, найменування відділення банку

Вартість

установки індивідуального доїння,

гривень

 

 

 

Всього

 

 

 

 

Начальник управління

агропромислового розвитку

________________ районної

державної адміністрації                                              _______________        ________________

                                                                                 (підпис)                    (ініціали та прізвище)

 

 

"___" ____________ 20__ року 

 

М.П.

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           О. Олешко

 

 

 

 

 

Додаток 7

до Порядку використання коштів обласного бюджету,

передбачених у 2015 році на виконання Програми розвитку

тваринництва в господарствах Харківської області на 20112015 роки

 

 

Зведений реєстр

фізичних осіб, яким нараховано часткове відшкодування витрат

на установку індивідуального доїння

 

№ з/п

Прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті),

номер поточного рахунку, найменування відділення банку

Вартість установки індиві-дуального доїння, гривень

Сума нарахованого часткового відшко-дування, гривень

 

 

 

 

Всього

 

 

 

 

 

Директор Департаменту

агропромислового розвитку

Харківської обласної

державної адміністрації                                     _______________              ________________

                                                                                 (підпис)                    (ініціали та прізвище)

 

 

"___" ____________ 20__ року 

 

    М.П.

 

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           О. Олешко

 

 

Додаток 8

до Порядку використання коштів обласного бюджету,

 передбачених у 2015 році на виконання Програми розвитку

тваринництва в господарствах Харківської області на 20112015 роки

 

 

Зведена відомість

нарахування фізичним особам часткового відшкодування витрат

на установку індивідуального доїння

 

 

Кількість

фізичних осіб, яким нараховано часткове відшкодування

Вартість установок індивідуального доїння,

гривень

Сума нарахованого часткового відшкодування,

гривень

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Директор Департаменту

агропромислового розвитку

Харківської обласної

державної адміністрації                                       _______________             ________________

                                                                                 (підпис)                    (ініціали та прізвище)

 

 

"___" ____________ 20__ року 

 

 М.П.

 

 

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           О. Олешко

 

 

 

 

 


15

Додаток 9

до Порядку використання коштів обласного бюджету,

передбачених у  2015 році на виконання Програми розвитку

тваринництва в господарствах Харківської області на 20112015 роки

Звіт

про використання коштів обласного бюджету, передбачених у 2015 році

на виконання Програми розвитку тваринництва в господарствах Харківської області на 2011 – 2015 роки

 

Напрям фінансування

Кількість суб’єктів, що скористалися бюджетною підтримкою

Кількість об’єктів, на які була спрямована державна підтримка

Нараховано коштів,

тис. гривень

Сплачено коштів, тис. гривень

1. Часткове відшкодування вартості племінної худоби

 

 

 

 

2. Часткове відшкодування витрат на установку

 

 

 

 

     Разом

 

 

 

 

 

Директор Департаменту

агропромислового розвитку Харківської

обласної державної адміністрації                                                           _______________                                                        ________________

                                                                                                                              (підпис)                                                                  (ініціали та прізвище)

"___" ____________ 20__ року 

 

М.П.

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                                                                                                  О. Олешко