Перелік змін до обласного бюджету на 2015 рік,

що пропонується винести на розгляд чергової сесії обласної ради

 

I. Виділення додаткових коштів

 

1. Виділяються кошти Департаменту капітального будівництва на роботи капітального характеру по об’єктах соціально-культурної сфери та житлово-комунального господарства в загальній сумі 7183,466 тис.грн. (додаток 1).

 

2. Виділяються кошти Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури в загальній сумі 7373,0 тис.грн., в т.ч.:

- на проведення ремонтних робіт по об’єктах житлово-комунального господарства в сумі 4323,0 тис.грн. (додаток 2);

- на проведення робіт по ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Харківської області в сумі 3050,0 тис.грн., а саме:

Валківського району – 300,0 тис.грн.;

Зачепилівського району – 300,0 тис.грн.;

Краснокутського району – 1950,0 тис.грн.;

Харківського району – 500,0 тис.грн.

 

3. Виділяються кошти Департаменту масових комунікацій на формування статутного капіталу КП «Харківські обласні комунікаційні системи» (облаштування інженерних мереж доступу до кабельного телебачення та інтернету) в сумі 50,0тис.грн.

 

4. Виділяються кошти Департаменту соціального захисту населення в загальній сумі 4341,4 тис.грн., в т.ч.:

- на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам підпорядкованих закладів – 2100,0 тис.грн.;

-  на придбання продуктів харчування  – 1500,0 тис.грн.;

     - на придбання медикаментів та перевязувальних матеріалів – 491,4 тис.грн.;

- на придбання матричного принтеру обласному центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат для друку документів з виплати субсидій і допомог – 250,0 тис.грн.

 

5. Виділяються кошти Департаменту науки і освіти на утримання 288 дітей у дошкільних відділеннях, які є структурними підрозділами спеціальних та санаторних шкіл-інтернатів в сумі 4869,1 тис.грн.

 

6. Виділяються кошти Департаменту охорони здоров’я на придбання паливно-мастильних матеріалів для забезпечення безперебійного функціонування служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в сумі 5000,0 тис.грн.

 

7. Виділяються кошти обласній державній адміністрації на виконання заходів Програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2014-2016 роки в сумі 250,0 тис.грн., з них: капітальні видатки – 100,0 тис.грн.

 

II. Перерозподіл асигнувань в межах затвердженого обсягу

 

1. По Департаменту культури і туризму:  

 

1.1. збільшуються видатки спеціального фонду для оплати кредиторської заборгованості за капітальний ремонт приміщень (роботи проведені у 2013 році по капітальному ремонту підлоги, стін, стелі, заміна електричних та теплокомунікацій, сантехнічних приладів) по обласному організаційно-методичному театрально-концертному центру  на суму 752,691 тис.грн. за рахунок відповідного зменшення бюджетних призначень по видатках на проведення культурно-мистецьких заходів загального фонду. 

 

1.2. збільшуються видатки на проведення фінальної частини 7-го Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» на суму 150,0 тис.грн. в рамках комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки» за рахунок зменшення видатків на виконання заходів вказаної програми по обласній раді на відповідну суму.

 

2. По Департаменту науки і освіти:

у зв’язку з реорганізацією закладів освіти збільшуються видатки по спеціальних  школах-інтернатах  на суму 3263,699 тис.грн., по загальноосвітніх спеціалізованих школах-інтернатах з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів для поглибленої підготовки дітей в галузі науки і мистецтв, фізичної культури і спорту, інших галузях, ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою інтернатах на суму 3600,878 тис.грн. за рахунок відповідного зменшення видатків по загальноосвітніх школах-інтернатах для дітей-сиріт 6864,577 тис.грн. за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. 

 

3. По Департаменту охорони здоров'я  збільшуються видатки загального фонду для придбання рентгенологічної трубки комп’ютерного томографу КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»  для комунального закладу охорони здоров’я «Обласний клінічний онкологічний центр» на суму 2700,0 тис.грн. за рахунок відповідного зменшення видатків спеціального фонду.

 

4. По Департаменту цивільного захисту збільшуються видатки на оплату послуг (крім комунальних) – 38,225 тис.грн. за рахунок відповідного зменшення видатків на оплату інших енергоносіїв в зв’язку з виробничою необхідністю.

 

5. По субвенції з обласного бюджету переможцям обласного конкурсу міні-проектів територіальних громад «Разом в майбутнє» на виконання комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2012-2016 роки» уточнюється напрямок використання коштів:

по Барвінківському району - зменшуються капітальні видатки на суму 56,597 тис.грн. та на відповідну суму збільшуються поточні видатки.

 

6. Передбачаються видатки Департаменту капітального будівництва в загальній сумі 5701,776 тис.грн. на капітальний ремонт школи та котельні в с. Цапівка Золочівського району

за рахунок зменшення асигнувань по Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами:

 - на виконання заходів розділу 4 Програми територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років – 4111,776 тис.грн.;

- на виконання заходів Регіональної програми «Облаштування та реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області» у вигляді субвенції державному бюджету – 1590,0 тис.грн.

 

7.  На виконання витягу з протоколу засідання постійної комісії з питань бюджету від 09.07.2015 № 74 здійснюється перерозподіл коштів, передбачених на співфінансування об’єктів, які будуть фінансуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку у 2015 році (додаток 1).

 

III. Зменшуються видатки по:

 

1. Обласній державній адміністрації по презентаційних та представницьких заходах (Програма економічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік) в сумі 493,107 тис.грн., в зв’язку з економією.

 

2. Департаменту культури і туризму:  

- по обласних музеях в сумі 3644,530 тис.грн., в т.ч. видатки на оплату праці - 2480,020 тис.грн., нарахування на оплату праці – 900,310 тис.грн., енергоносії – 264,2 тис.грн., у зв’язку з тим, що музей археології та етнографії при Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна на фінансування з обласного бюджету не передано, а його утримання здійснюється за рахунок власних надходжень університету;

- Харківському училищу культури за результатами перевірки кошторисів зменшити асигнування по загальному фонду в сумі 1,650 тис.грн., як такі що зайво заплановані.

 

IV. Замінюється розпорядник коштів обласного бюджету по проведенню робіт з будівництва свердловини на підземному водозаборі в м. Люботин по вул. Курортній, 19 (погашення кредиторської заборгованості станом на 01.01.2015) в сумі 618,838 тис.грн.: з Департаменту капітального будівництва на Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури.

 

V. У зв’язку із внесенням змін до бюджетної класифікації відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 20.06.2015 № 651 «Про затвердження Змін до бюджетної класифікації» в додатку 1 «Доходи обласного бюджету на 2015 рік» виключаються коди класифікації доходів бюджету в частині авансових внесків з податку на прибуток підприємств та організацій в загальній сумі 81956,9 тис.грн. та на відповідну суму збільшуються надходження по податку на прибуток відповідних підприємств та організацій.

 

Директор Департаменту

фінансів Харківської ОДА                                                          С.І. Овсянніков