ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про оголошення конкурсів на заміщення посад керівників вищих навчальних закладів»

 

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ БАЗОВИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 1»,  розташований  за адресою: м. Харків,  вул. Революції, 3.

Відповідно до рішення Державної акредитаційної комісії та на підставі відповідних ліцензій коледж здійснює підготовку фахівців освітньо-професійних рівнів «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «молодший бакалавр», «бакалавр» за галузями знань 1201 «Медицина», 0508 «Електроніка», 0510 «Метрологія, вимірювальна техніка та інформаційно-вимірювальної технології».

Також відповідно до рішення Державної акредитаційної комісії Коледж здійснює освітню діяльність з підвищення кваліфікації фахівців освітньо-професійних рівнів «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «молодший бакалавр», «бакалавр» за вищезазначеними галузями знань.

На даний час посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ БАЗОВИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 1» на умовах контракту № 75 від 12 квітня 2011 року, укладеного Харківською обласною радою, обіймає Панченко Микола Сергійович. Строк закінчення дії контракту – 12 квітня 2016 року.

 

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 2, розташований за адресою: м. Харків, п-д Стадіонний, 10.

Коледж здійснює підготовку фахівців галузі знань 1201 «Медицина» за І освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, студентів з вадами зору (спеціальність 5.12010102 «Сестринська справа», кваліфікація - сестра медична-масажист), студентів з вадами слуху (спеціальність 5.12010106 «Стоматологія ортопедична», кваліфікація - технік зубний) та іноземних громадян за базовими спеціальностями.

Коледж надає освітні послуги з підготовки до вступу у вищі навчальні заклади громадян України та з розширення профілю (підвищення кваліфікації), спеціалізації молодших медичних спеціалістів і бакалаврів.

На даний час посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ № 2 на умовах контракту № 77 від 12 травня 2011 року, укладеного Харківською обласною радою, обіймає Хомченко Едуард Вікторович. Строк закінчення дії контракту – 12 травня 2016 року.

 

Відповідно до пункту 3 статті 42 Закону України «Про вищу освіту» засновник (засновники) або уповноважений ним (ними) орган (особа) зобов’язаний оголосити конкурс на заміщення посади керівника вищого навчального закладу не пізніше ніж за два місяці до закінчення строку контракту особи, яка займає цю посаду.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктами 3, 5 статті 42 Закону України «Про вищу освіту», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 10 липня 2014 року № 1008-VІ, підготовлено проект рішення обласної ради «Про оголошення конкурсів на заміщення посад керівників вищих навчальних закладів».

 

 

 

Начальник  управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату  обласної ради                                           М.П. Бур’янова