ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про визнання  таким, що втратило чинність рішення обласної ради від
24 лютого 2010 року № 1596-V «Про реорганізацію ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» шляхом приєднання  до  КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДЕЗИНФЕКЦІЙНА  СТАНЦІЯ «ВИНИЩУВАЧ»»
та створення комісії з припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ»»

           

  Обласною радою 24 лютого 2010 року прийнято рішення № 1596-V «Про реорганізацію ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФ-ДЕЗІНФЕКЦІЯ» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДЕЗИНФЕКЦІЙНА СТАНЦІЯ «ВИНИЩУВАЧ» та призначено комісію з припинення ХОКСПП «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ».

Однак, в зв’язку із фактичним припиненням у 2 півріччі 2010 року фінансово-господарської діяльності КП «ДЕЗИНФЕКЦІЙНА СТАНЦІЯ «ВИНИЩУВАЧ» та звільнення із даного підприємства працівників, що були призначені головою та членами ліквідаційної комісії вказане рішення обласної ради  не виконано.

На даний час функції щодо попередження розповсюдження небезпечних інфекційних хвороб, впорядкування та удосконалення системи проведення профілактичних заходів і здійснення контролю за їх проведенням у Харківській області здійснюються КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ».

Харківський окружний адміністративний суд 12 травня 2015 року в справі № 820/2451/15 постановив: адміністративний позов Індустріальної об’єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» про припинення юридичної особи задовольнити. Припинити юридичну особу ХАРКІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ КОМУНАЛЬНЕ САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» (61075, м. Харків, вул. 17 Партз’їзду, б.38,  ЄДРПОУ 21241848).

Відповідно до відомостей з Єдиного державного  реєстру  юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців головою комісії з припинення (ліквідатор) є Шиманська Людмила Олексіївна. 

  Шиманською Л.О. не було проведено жодних дій по виконанню зазначеного рішення Харківського окружного адміністративного суду.

Враховуючи постанову Харківського окружного адміністративного суду від 12 травня 2015 року в справі № 820/2451/15, бездіяльність голови комісії з припинення (ліквідатора) Шиманської Л.О. щодо ліквідації ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ», звернення громадянки Бєккєль Ю.П. від 15 жовтня 2015 року, директора та головного бухгалтера КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» від 19 жовтня 2015 року, керуючись Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», статей 43 та 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» пропонується для розгляду на сесії обласної ради проект рішення «Про визнання  таким, що втратило чинність рішення обласної ради від 24 лютого 2010 року № 1596-V «Про реорганізацію ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДЕЗИНФЕКЦІЙНА СТАНЦІЯ «ВИНИЩУВАЧ»» та створення комісії з припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ»».

 

 

Начальник управління

з  питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                       М.П. Бур’янова