ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХХХVIII  сесія  VI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 29 жовтня 2015 року                                                                              № 1352-VI

 

Про оголошення конкурсів на заміщення посад керівників вищих навчальних закладів

 

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктів 3, 5 статті 42 Закону України «Про вищу освіту», Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 10 липня 2014 року № 1008-VІ, обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.         Оголосити конкурси на заміщення посад:

          директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ БАЗОВИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ № 1»;

-          директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ № 2.

 

2. Пропозиції щодо кандидатів на посади, згідно з пунктом 1 цього рішення, приймати протягом двох місяців  із дня опублікування оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника вищого навчального закладу.

 

         3. Доручити голові обласної ради:

            3.1. Забезпечити опублікування в газеті «Освіта України» та «Слобідський край» оголошення про проведення конкурсів  на заміщення посад керівників вищих навчальних закладів, зазначених у пункті 1 цього рішення.

3.2. Забезпечити розміщення оголошення щодо проведення конкурсів на офіційному сайті обласної ради та офіційному сайті вищих навчальних закладів, зазначених у пункті 1 цього рішення.

            3.3. Внести кандидатури претендентів на посаду керівників вищих навчальних закладів, зазначених у пункті 1 цього рішення, вищому колегіальному органу громадського самоврядування для голосування.

            3.4. Забезпечити, відповідно до норм  чинного законодавства України, в межах компетенції, розгляд рекомендованих вищим колегіальним органом громадського самоврядування кандидатур на посади керівників вищих навчальних закладів для внесення відповідного проекту рішення на розгляд обласної ради згідно із Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 10 липня 2014 року № 1008-VІ.

 

4.  Вибори керівників вищих навчальних закладів, зазначених у пункті 1 цього рішення, провести протягом місяця після внесення кандидатури претендентів вищому колегіальному органу громадського самоврядування  у приміщеннях цих закладів.

 

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області (Чехунов М.В.).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                                  С. Чернов