ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради Про звільнення Мікуліна Геннадія Вікторовича з посади завідувача КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 194»

 

До обласної ради надійшла заява від Мікуліна Геннадія Вікторовича стосовно подовження з ним трудових відносин на посаді завідувача КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 194».

Юридична адреса підприємства: Харківська область, м. Первомайський,

вул. Комарова, 12 а.

Діяльність підприємства спрямована на забезпечення населення та лікувальних закладів міста та району якісними лікарськими засобами, наркотичними препаратами, психотропними засобами та прекурсорами, а також виробами медичного призначення.

Мікулін Геннадій Вікторович призначений на посаду завідувача підприємства рішенням Харківської обласної ради від 06 вересня 2007 року № 397-V “Про призначення Мікуліна Геннадія Вікторовича на посаду завідувача комунального підприємства охорони здоров’я «Центральна районна аптека №194» ” на умовах контракту від 06 вересня 2007 року № 4, строком на 3 роки – до 06.09.2010.

Рішенням обласної ради від 15 вересня 2010 року № 1809-V “Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств” з Мікуліним Г.В. продовжені трудові відносини на умовах контракту № 64 від 07.10.2010 строком на 5 років – до 07.10.2015.

Розпорядженням голови Харківської обласної ради від 23 вересня 2015 року № 132 “Про подовження трудових відносин з Мікуліним Геннадієм  Вікторовичем, завідувачем КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 194»” з Мікуліним Г.В. подовжені трудові відносини на умовах контракту строком на 3 місяці – до 07 січня 2016 року.

Актом перевірки КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 194» від 09 вересня 2015 року наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 194» за адресою: м. Первомайський, вул. Комарова,  буд. 12-а, та виконання керівником умов контракту № 64 від 07.10.2010, укладеного Харківською обласною радою, встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі  підприємства в наявності, але не використовується в повному обсязі за призначенням.

 Договір про закріплення за підприємством майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  на  праві господарського відання не укладено.

Орендні відносини оформлені з порушенням встановлених обласною радою порядків та вимог чинного законодавства України та підлягають упорядкуванню.

Загальна заборгованість до обласного бюджету за фактичне використання приміщень становить 15470,17 грн., крім того вбачаються порушення в частині  несплати перевищень плати за суборенду майна над орендною платою з 15.10.2012 року по теперішній час.

Керівником не здійснюється контроль за належним виконанням орендарем (суборендарем) обов’язку щодо здійснення перерахування частини орендної плати, що повинна надходити до обласного бюджету.

Керівник проігнорував виконання пропозицій, наданих у акті перевірки підприємства від 10 квітня 2013 року.

Вимоги контракту № 64 від 07.10.2010 виконуються керівником підприємства не в повному обсязі.

Ураховуючи акт перевірки КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 194» від 09 вересня 2015 року,  профільна постійна комісія з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО не підтримала подовження трудових відносин із Мікуліними Геннадієм Вікторовичем на посаді завідувача КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА  АПТЕКА № 194».

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом 2 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України,  розділом 1.5. Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 10 липня 2014 року № 1008-VІ, підготовлено проект рішення обласної ради “Про звільнення Мікуліна Геннадія Вікторовича з посади завідувача КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 194»”.

 

 

 

 

Начальник  управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату  обласної ради                                            М. П. Бур’янова