ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради від_________ ._________________ .2016 року

"Клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до

„Порядку поділу лісів на категорії"” по ДП "Новомосковський військовий

лісгосп" Харківської області

 

1.Обґрунтування необхідності прийняття рішення

 

Підставою для розроблення проекту рішення є ст. 39-40 Лісового Кодексу України, п. 16 „Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок” (затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16.05.2007 року № 733) та п.4 ч.З ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

2.    Мета і завдання прийняття рішення

 

Даний проект рішення повинен забезпечити, у відповідності до ст. 39 Лісового кодексу України, встановлення поділу лісів за екологічним і соціально-економічним значенням на наступні категорії: захисні ліси; рекреаційно-оздоровчі ліси; ліси природоохоронного, наукового, історико- культурного призначення та експлуатаційні ліси.

 

3.    Правові аспекти

 

Відповідно до п.4 ч.3 ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваженнями щодо прийняття рішень про розподіл лісів за категоріями наділені обласні ради.

 

4.   Фінансово-економічне обґрунтування

 

Не потребують додаткових матеріальних витрат.

 

5.   Позиція заінтересованих органів

 

„Клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до „Порядку поділу лісів на категорії” погоджене ДП "Новомосковський військовий лісгосп, Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства і Харківською обласною державною адміністрацією.

 

6.   Регіональний аспект

 

Встановлення поділу лісів за екологічним і соціально-економічним значенням на категорії створить сприятливі нормативно-правові умови для невиснажливого використання лісосировинних ресурсів регіону, сприятиме забезпеченню сталого розвитку лісового господарства області, раціональному використанню та відтворенню лісів.

 

7.   Громадське обговорення

 

Не потребує проведення громадського обговорення.

 

8.   Прогноз результатів

 

Встановлення поділу лісів за екологічним і соціально-економічним значенням на категорії дасть змогу Харківській лісовпорядній експедиції ВО „Укрдержліспроект” планувати проведення лісогосподарських заходів постійним лісокористувачам області у відповідності до вимог лісового та іншого природоохоронного законодавства.

 

 

 

 

« » грудня 2015

 

 

 

Перший заступник

начальника управління                                                                          О.Ф. Попов

 

Любчич