ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення обласної ради

від_________  2016 року № ____

(____ сесія ___ скликання)

 

 

 ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для організації профілактичної роботи (за корекційними програмами) з особами, які вчинили насильство

 

 1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті, для виконання пункту 5 підрозділу 5.3.3. «Організація профілактичної роботи (за корекційними програмами) з особами, які вчинили насильство» розділу 8 «Напрями діяльності та заходи комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки».

 

2. Головний розпорядник бюджетних коштів визначається рішенням обласної ради про затвердження обласного бюджету на відповідний рік.

 

3. Одержувачами коштів обласного бюджету є громадські  об’єднання  із  статусом юридичної особи (далі – громадські об’єднання), які визнані переможцями конкурсу, проведеного відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 (зі змінами), та уклали договір про проведення корекційних програм з особами, які вчинили насильство в сім’ї.

.

4. Кошти обласного бюджету використовуються громадським  об’єднанням для забезпечення проведення корекційних програм з особами, які вчинили насильство в сім’ї (далі – корекційні програми).

 

5. Громадське об’єднання бере участь у співфінансуванні корекційних програм у розмірі не менш як 25 відсотків необхідного обсягу фінансування.

 

Внесок для виконання корекційних програм може здійснюватися  громадським об’єднанням у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів,  у тому числі як оплата вартості приміщення, техніки, обладнання.

 

6. Використання бюджетних коштів на інші цілі забороняється.

 

7. Обсяг бюджетних коштів, що надаються громадському об’єднанню, визначається з урахуванням вимог бюджетного законодавства та принципу економного використання бюджетних коштів.

8. Операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до чинного законодавства України.

 

9. Громадське об’єднання щомісяця до 10 числа місяця, що настає за звітним, подає головному розпоряднику коштів підсумковий звіт про виконання договору та обсяг використаних бюджетних коштів за формою,  визначеною головним розпорядником коштів.

 

10. Контроль за цільовим використанням бюджетних коштів здійснюється Головним управлінням Державної казначейської служби України у Харківській області, головним розпорядником коштів, постійними комісіями обласної ради: з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО; з питань бюджету.

 

11. Складання і надання бухгалтерської звітності про використання бюджетних коштів здійснюються в установленому законодавством порядку.

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           В. Коваленко