ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення обласної ради

від ___________2016 року № ____

(______сесія_______скликання)

 

 

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій і інвалідів війни

 

1. Цей Порядок визначає механізм фінансування та здійснення відшкодування витрат за рахунок коштів обласного бюджету на проведення  поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій і інвалідів війни на виконання Закону України «Про поховання та похоронну справу» від 10.07.2003 № 1102-IV (зі змінами) та постанови Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 № 1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни» (зі змінами) (далі – Порядок) та реалізації пункту 2.2. «Відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій і інвалідів війни» підрозділу 2 «Соціальний захист інвалідів» розділу 8 «Напрями діяльності та заходи комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 – 2020 роки».

 

2. Органи соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських рад міст обласного значення, адміністрацій районів Харківської міської ради:

– визначають право та нарахування відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій і інвалідів війни особам, які здійснили поховання та звернулися за його отриманням;

– передають до Харківського обласного центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат розпорядження та пакети документів, що містять: заяву, копію свідоцтва про смерть або копію довідки про смерть учасника бойових дій чи інваліда війни; копію посвідчення «Учасник бойових дій» або «Інвалід війни»; документи, які засвідчують видатки на ритуальні послуги (договір-замовлення на організацію і проведення поховання та чек або квитанцію за ритуальні послуги та чек); копію ідентифікаційного коду заявника; документ (паспорт), який засвідчує особу, яка здійснила поховання та звернулася за відшкодуванням витрат;  

– несуть відповідальність за правильність нарахування відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та інвалідів війни.

 

Види ритуальних послуг, що підлягають відшкодуванню, визначені Порядком проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 № 1445. Додаткові ритуальні послуги оплачуються виконавцем волевиявлення за власні кошти.

Вартість ритуальних послуг, визначених для забезпечення безоплатного поховання, не повинна перевищувати середньої ціни, що склалася в області.

Середня ціна визначається Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації відповідно до щорічної державної статистичної звітності (форма № 1 – похоронна справа).

 

3. Харківський обласний центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат:

– забезпечує оформлення виплатних документів;

– здійснює перерахування коштів до ХД УДППЗ «Укрпошта» для виплати відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій та інвалідів війни.

 

4. Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації забезпечує фінансування коштів на відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій і інвалідів війни.

 

5. Складання та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів здійснюються в установленому законодавством порядку.

 

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                В. Коваленко