ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»

 

 

            І. Пропонується для розгляду питання щодо передачі об’єктів із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області згідно із додатком:

1.  До обласної ради надійшло звернення Харківської обласної державної адміністрації від 01.12.2016 № 01-73/8741 з проханням винести  на розгляд обласної  ради питання  передачі інтерактивних книжок «Школярику – про Батьківщину» із спільної  власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць області.

У листі повідомлено, що рішенням Харківської обласної ради від 18.06.2015 № 1232-VІ внесені зміни до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» в частині забезпечення дітей молодшого шкільного віку загальноосвітніх навчальних закладів інтерактивною книгою «Школярику – про Батьківщину».

Розподіл книжок здійснено Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. Книжки придбані та оприбутковані на балансі комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» в кількості 27000 одиниць по ціні 10,64 грн. на суму 287280,00 гривень, у тому числі, книжки для дітей молодшого шкільного віку відповідних адміністративно-територіальних одиниць Харківської області у кількості 26525 одиниць на суму 282226,00 грн. (податок на додану вартість не передбачено).

Протягом вересня-грудня 2015 року  27 районними  та  7 міськими  радами були прийняті відповідні рішення про надання згоди на прийняття із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць Харківської області інтерактивної книги «Школярику – про Батьківщину».

Пропонується розглянути питання про передачу інтерактивних книжок «Школярику – про Батьківщину» в кількості 26525 одиниць на суму 282226,00 грн.  із спільної власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської  області  у власність відповідних адміністративно-територіальних одиниць області, згідно із п. 1-34 додатку.

 

            2.  До обласної ради надійшли звернення Харківської обласної державної адміністрації від 30.11.2015 № 01-73/8712, від 07.12.2015 № 01-73/8908, від 28.12.2015 № 01-73/9545, від 28.12.2015 № 01-73/9585   з проханням винести  на розгляд обласної ради питання  передачі  медичного обладнання та засобів зв’язку із спільної  власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської  області  у спільну власність  територіальних громад 17 районів Харківської області, з метою упорядкування майнових відносин.

Відповідно до додатку 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» Харківській області було передбачено субвенції з державного бюджету на придбання медичного обладнання (мамографічного, рентгенологічного та апаратів ультразвукової діагностики) вітчизняного виробництва, а також на придбання медичного автотранспорту та обладнання для закладів охорони здоров’я.

КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ», який визначено замовником та розпорядником коштів субвенцій, придбано медичне обладнання, яке було зараховано на баланс КЗОЗ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ». Дане обладнання було розподілено між закладами  охорони здоров’я області, з якими закладом укладені договори відповідального зберігання.  

Обласною державною адміністрацією спрямовано до обласної ради копії рішень Барвінківської, Богодухівської, Борівської, Великобурлуцької, Вовчанської, Дворічанської, Дергачівської, Зачепилівської, Золочівської, Кегичівської, Коломацької, Красноградської, Краснокутської, Первомайської, Харківської, Чугуївської та Шевченківської   районних рад про надання згоди на прийняття відповідного обладнання, згідно  із розподілом.

Загальна вартість обладнання що передається складає 5934194,00 грн.

Пропонується розглянути питання про передачу медичного обладнання із спільної власності територіальних громад сіл,  селищ, міст Харківської  області у спільну власність  територіальних громад сіл, селищ Кегичівського району, згідно із  п. 35- 51 додатку.

 

            Враховуючи звернення Харківської обласної державної адміністрації, та рішення районних та міських рад, керуючись  статтями  43 та 59,  пунктом 10 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» пропонується для розгляду на сесії обласної ради проект рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

Начальник управління

з  питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                       М.П. Бур’янова