ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення обласної ради «Про внесення змін до регіональної Програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1332-VI»

 

1.      Обгрунтування необхідності прийняття акта

 

           Прийняття рішення обласної ради полягає в необхідності внесення змін до Програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1332-VI.

 

2.      Цілі і завдання прийняття акта

 

             Зміна виконавця у пункті 5 «Запобігання корупційним правопорушенням під час надання адміністративних послуг» підрозділу ІІ «Запобігання корупційним проявам у сферах, де вони найбільш поширені» розділу 8 «Напрями діяльності та заходи Програми» здійснюються в звязку зі змінами у розподілі повноважень структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

              Доповнення підпунктів 1.5.-1.8. частини ІІІ «Профілактика корупційних правопорушень, інформування населення про проведені антикорупційні заходи, зворотний зв'язок з громадськістю, проведення соціологічних досліджень з вивчення причин та умов поширення корупції в регіоні» та підпунктів 1.3.-1.4. підрозділу IV «Удосконалення антикорупційної експертизи»  розділу 8 «Напрями діяльності та заходи Програми» здійснюються в звязку з вирішенням питання щодо джерела фінансування.

    

3.      Загальна характеристика та основні положення акта

 

В основних положеннях акта зміни до розділу 8 «Напрями діяльнояті та заходи Програми» вносяться шляхом викладання у новій редакції частини таблиці підрозділу ІІ «Запобігання корупційним проявам у сферах, де вони найбільш поширені», підрозділу ІІІ «Профілактика корупційних правопаорушень, інформування населення про проведені антикорупційні заходи, зворотний зв'язок з громадськістю, проведення соціологічних досліджень з вивчення причин та умов поширення корупції в регіоні» та підрозділу IV «Удосконалення антикорупційної експертизи».  

4.      Стан нормативно-правової бази у данній сфері правового регулювання

 

Розроблення проектів щодо внесення змін до регіональної Програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2016-2017 роки регулюється Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації».

 

 

5.      Фінансово-економічне обгрунтування

          Прийняття рішення обласної ради «Про внесення змін до регіональної Програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2016-2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1332-VI» не потребує додаткового бюджетного фінансування з обласного бюджету відповідно до проекту рішення.

 

 

Голова постійної комісії обласної ради

з правових питань, регуляторної політики,

законності, громадського порядку,

боротьби з корупцією та злочинністю                                       А. Русецький