Звернення

депутатів Харківської обласної ради VII скликання

до Прем’єр-міністра України А. Яценюка

 

 

Ми, депутати Харківської обласної ради VII скликання, звертаємося до Вас з приводу ситуації, що склалася у Харківському національному університеті радіоелектроніки (далі - Університет).

З вересня 2013 року (після смерті ректора університету Бондаренка М.Ф.) до цього часу Міністерством освіти і науки України (далі - Міністерство), у сфері управління якого знаходиться даний вищий навчальний заклад, змінюються посадові особи, призначені виконуючими обов’язки ректора, двічі проводилися вибори ректора, але особу, обрану колективом Університету на посаду ректора Міністерством, не було призначено.

Тож, тривала відсутність керівника закладу негативно впливає на стан справ у колективі, призводить до погіршення морально-психологічного клімату, напруженості в студентському середовищі.

Розповсюдження в засобах масової інформації різноманітних звернень, заяв тощо поглиблює напругу в трудовому колективі Університету.

Харківський національний університет радіоелектроніки є провідним вищим навчальним закладом в Україні з підготовки фахівців у галузі інформаційних технологій, електроніки та телекомунікацій, захисту інформації.

В Університеті, де майже 2 тис. працівників, понад 6 тис. студентів, з яких більше тисячі іноземних, плідно працюють наукові школи, успішно реалізуються міжнародні програми та проекти, здійснюється міжнародне співробітництво зі 140 організаціями – зарубіжними партнерами.

З метою недопущення дестабілізації роботи Університету, ми, депутати Харківської обласної ради VII скликання, просимо забезпечити проведення виборів ректора Харківського національного університету радіоелектроніки та вжити невідкладних заходів щодо його призначення.

 

 

Схвалено

Рішення обласної ради

від 04 лютого 2016 року № 62-VII

(III сесія VII скликання)