Звернення

Харківської обласної ради до Президента України щодо підписання Закону України "Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг

 

 

Харківською обласною радою перед органами центральної влади ініціювалось питання щодо внесення змін державного бюджету України в частині компенсування за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

 

Виплата компенсації за пільговий проїзд – це обов’язок держави, який не можна перекладати на органи місцевого самоврядування.

 

Якщо великі міста, можливо, й спроможні забезпечити своїх мешканців пільговим проїздом, то маленькі населені пункти не зможуть віднайти відповідного фінансового ресурсу. Це ставить пільговиків у різні умови залежно від їх місця проживання. Крім цього, не визначено механізму компенсації пільгового проїзду у випадках, якщо людина виїхала за межі свого населеного пункту.

 

Органи місцевого самоврядування не мають необхідних фінансових ресурсів для забезпечення реалізації права всіх пільгових категорій громадян на проїзд у громадському транспорті.

 

Зважаючи на викладене, звертаємось з проханням якомога швидше підписати ухвалений Верховною Радою України Закон України за № 4024 "Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг", що стане запорукою попередження соціальної напруги.

 

 

СХВАЛЕНО

Рішення обласної ради

від "___"________ 2016 року № ___-VIІ

(ІV сесія VІI скликання)