ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради Про звільнення Вельми Олександра Олександровича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО  ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РИТУАЛ»

 

До Харківської обласної ради надійшла заява від Вельми Олександра Олександровича, директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РИТУАЛ», стосовно звільнення його із займаної посади за угодою сторін.

Місцезнаходження підприємства: м. Харків, просп. Гагаріна, 98.

Основною метою діяльності підприємства є надання ритуальних послуг мешканцям Харківської області, а також належне утримання та благоустрій ритуальних об’єктів по області.

Вельма Олександр Олександрович призначений на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РИТУАЛ» рішенням Харківської обласної ради від 25 квітня 2013 року № 704-VI «Про створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РИТУАЛ»» строком на 1 рік.

Із Вельмою О.О. Харківською обласною радою укладено контракт № 118 від 07 травня 2013 року - до 13 травня 2014 року.

Рішенням обласної ради від 24 квітня 2014 року № 967-VI «Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств» із Вельмою О.О. подовжені трудові відносини на зазначеній посаді строком на  5 років – до 13 травня 2019 року.

Питання звільнення Вельми О.О. розглянуто на засіданні профільної постійної комісії  з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та будівництва.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом 1 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України,  розділом 1.5. Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 10 липня 2014 року № 1008-VІ, підготовлено проект рішення обласної ради “Про звільнення Вельми Олександра Олександровича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО  ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РИТУАЛ»”.

 

 

 

Начальник  управління з питань

комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                             М.П. Бур’янова