Звернення Харківської обласної ради  до Верховної Ради України

щодо підтримки законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування по всій території України експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг державного значення»

 

Харківська область історично визначена як центр активного інвестиційного внутрішньодержавного та міжнародного життя, що вимагає, у першу чергу, наявності дієвої високорозвинутої транспортної мережі. Протяжність доріг загального користування у Харківській області є однією з найбільших в Україні і складає 9627,2 км. Значне зростання інтенсивності руху як цивільного автотранспорту, так і великовагового спеціального транспорту в області, в тому числі задіяного в зоні антитерористичної операції, призвело до аварійних та небезпечних руйнувань основи й дорожнього покриття. Знос доріг досягає критичної позначки, а 85% доріг вже відпрацювали від трьох до п'яти міжремонтних термінів.

Беручи до уваги переконливі результати експерименту, що здійснюється згідно із Бюджетним кодексом України і постановою Кабінету Міністрів України від 16.09.2015 № 726 «Про проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій областях та м. Києві» й стосується спрямування 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях Волинської, Львівської, Одеської і Чернівецької областей та м. Києва, до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів, ураховуючи транзитність магістральних доріг міжнародного класу на Харківщині, що слугують внутрішньодержавним та міжнародним транспортним коридором для зв’язку з Києвом, Донецьком, Дніпропетровськом, Запоріжжям.

Харківська обласна рада висловлює цілковиту підтримку законопроекту «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо застосування по всій території України експерименту з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг державного значення» (реєстраційний номер 4214-2 від 24.03.2016) та звертається із проханням до усіх народних обранців дати можливість й іншим регіонам долучитися до здійснюваної роботи та створити умови для проведення безпрецедентного всеукраїнського експерименту.

 

 

 

СХВАЛЕНО

Рішення обласної ради

від "___"________ 2016 року № ___-VIІ

(ІV сесія VІI скликання)