ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 13-VIІ (зі змінами)»

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

 

Прийняття рішення обласної ради полягає в необхідності внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік (далі – Програма), затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 13-VIІ (зі змінами).

 

2. Цілі і завдання прийняття акта

 

Зміни до частини ІV «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2016 рік», а саме доповнення частини IV таблицею 4.11. «Фінансова підтримка КП «ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК «РОГАНЬ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» направлені на можливість здійснення заходів з фінансової підтримки підприємства у розмірі 100,0 тис. грн.

Зміни до частини V «Капітальні вкладення на об’єкти соціально-економічного значення у 2016 році» таблиці по галузі «Охорона здоров’я», «Житлово-комунальне господарство», «Культура і туризм», «Освіта», «Фізична культура і спорт» направлені на планування фінансування та здійснення заходів з капітального ремонту, реконструкції, переоснащення деяких об’єктів.

 

3.  Загальна характеристика та основні положення акта

 

В основних положеннях акта вносяться зміни до частини ІV «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2016 рік», шляхом доповнення таблицею 4.11. «Фінансова підтримка КП «ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК «РОГАНЬ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Зміни до частини V «Капітальні вкладення на об’єкти соціально-економічного значення у 2016 році» вносяться шляхом викладання у нових редакціях таблиць по галузях «Охорона здоров’я», «Житлово-комунальне господарство», «Культура і туризм», «Освіта», «Фізична культура і спорт».

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

 

Розроблення стратегічних документів економічного і соціального розвитку регулюється Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

 

Прийняття рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2016 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 13-VIІ (зі змінами)», потребує додаткового фінансування відповідно до проекту рішення.

 

 

Заступник директора Департаменту

економіки і міжнародних відносин

Харківської обласної державної

адміністрації – начальник управління

аналітики, прогнозування

та зведення інформації                                                                                    І.В. Коновалова