ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради Про подовження трудових відносин 

з Верхолою Степаном Васильовичем, директором  Харківського комунального видавництва «ОРИГІНАЛ»

 

До обласної ради надійшла заява від Верхоли Степана Васильовича стосовно подовження з ним трудових відносин на посаді директора Харківського комунального видавництва «ОРИГІНАЛ».

Юридична адреса підприємства: м. Харків, пл. Свободи, 5, Держпром, 6 під., 6 пов.

Предметом діяльності підприємства є видавнича та рекламно-інформаційна діяльність, виготовлення поліграфічної продукції, надання послуг у виготовленні різної науково-технічної документації, буклетів, рекламних проспектів, листівок, альбомів, папок та іншої продукції.

Верхола Степан Васильович, 1959 року народження. Освіта вища. У 1981 році закінчив Український поліграфічний інститут ім. Ів. Федорова за спеціальністю «Поліграфічні машини» та здобув кваліфікацію інженера-механіка.

Верхола Степан Васильович працює на посаді директора підприємства на умовах контракту № 79 від 12.05.2011, укладеного Харківською обласною радою. Строк  закінчення контракту - 12 серпня 2016 року.

Фінансово-господарська діяльність Харківського комунального видавництва «ОРИГІНАЛ» за І квартал 2016 року наступна.

Первісна вартість основних засобів станом на 01.04.2016 становить 6,3 тис.грн., зношеність основних фондів – 100,0%. Підприємство орендує приміщення у ОК ВЕП «Держпром».

Відповідно до наданої бухгалтерської звітності підприємством  за І квартал 2016 року отримано доходів (без врахування ПДВ) на суму 9,2 тис.грн., у тому числі: чистий дохід від реалізації продукції складає 7,1 тис.грн. Витрати підприємства склали 41,8 тис.грн. У результаті, у І кварталі 2016 року підприємство спрацювало із чистим збитком в сумі 32,6 тис.грн.

Дебіторська заборгованість станом на 01.04.2016 становить 14,8 тис.грн., кредиторська заборгованість - 42,9 тис.грн.

Поточні зобов’язання за розрахунками з оплати праці станом на 01.04.2016 становлять 1,3 тис.грн. Заборгованість із заробітної плати відсутня.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин з Верхолою Степаном Васильовичем, директором  Харківського комунального видавництва «ОРИГІНАЛ».

 

 

 

 

 

Начальник  управління з питань

комунальної власності  виконавчого

апарату  обласної ради                                                           М.П. Бур’янова